vendimet
Formacionet e ndeshjes

Korabi.png
Vladimir Prenga13:34 | 21/11/2019

FSHF ka publikuar para pak çastesh vendimet e Komisionit të Disiplinës dhe bien në sy mbylljet e stadiumeve për dy ekipe të Kategorisë së Dytë, Partizanin B dhe Sopotin. Ndërkohë janë të shumtë lojtarët në inferiore që janë pezulluar, si dhe ka edhe një hetim për ndeshjen Partizani U15-Akademia U15. Më poshtë ju sjellim vendimet e plota, ku bie në sy fakti që ia ka hedhur Erzeni pas problemeve në ndeshjen me Korabin. Shijakasit janë gjobitur, ndërkohë që është dënuar administratori Altin Keçi dhe futbollisti Haxhi Kacmoli.

VENDIMET E KOMISIONIT TË DISIPLINËS

– KF Erzeni, për sjelljen e gabuar të spektatorëve duke hedhur sende brenda rrethimit të fushës së lojës, ne baze te nenit 65/1 të KDS dënohet me gjobë në masën 50.000 (pesëdhjetëmijë) Lekë. Në zbatim të Nenit 116/1/a) të KDS, gjoba të aplikohet në masën 50%.

– Lojtari i KF Erzeni, Haxhi Kacmoli, për sjellje jo sportive ndaj kundërshtarit, ne baze te nenit 48/1/d) të KDS dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti

– Zyrtari i KF Erzeni, Altin Keci, për protesta ndaj vendimeve te arbitrit me fjalë ofenduese, në baze të Nenit 55 të KDS dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti. Në bazë të nenit 19 të KDS zyrtarit i ndalohet qëndrimi në dhomat e zhveshjes dhe stoli i rezervave.

– Lojtari i Internacional Tirana, Arimaldo Sallaku, për proteste ndaj vendimeve të zyrtarëve të ndeshjes, në bazë të nenit 55/1 të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

– Zyrtari i Luzi 2008 Fatjon Tafa, për sjellje jo sportive ndaj zyrtarit të ndeshjes duke përdorur fjalë ofenduese, në bazë të Nenit 48/2/a) të KDS dënohet me 8 (tetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti. Në bazë të nenit 19 të KDS zyrtarit i ndalohet qëndrimi ne dhomat e zhveshjes dhe stoli i rezervave.

– Lojtari i Luzi 2008, Tedi Baholli, për sjellje jo sportive ndaj zyrtarit te ndeshjes duke përdorur fjalë ofenduese, në bazë të Nenit 48/1/a) të KDS dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga aktiviteti. Ne aplikim të nenit 32, pezullimin e pjesshëm të zbatimit të dënimit duke shlyer detyrimisht gjysmën e dënimit dhe duke u vendosur në provë për një periudhe 6 (gjashtë) mujore.

– KF Sopoti, për sjelljen e gabuar te spektatorëve duke shkaktuar ndërprerjen e përkohshme të lojës, në bazë të nenit 65/4/b) të KDS, dënohet me zhvillimin e 4 (katër) ndeshjeve pa spektatorë në stadiumin përkatës.

– Zyrtari i Mirdita Elvis Lleshaj, për provokim të publikut, në bazë të nenit 52/1 të KDS dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktivitetet. Në bazë të nenit 19 të KDS zyrtarit i ndalohet qëndrimi në dhomat e zhveshjes dhe stoli i rezervave.

– Partizani B, për sjelljen e gabuar te spektatorëve duke shkaktuar akte dhune, në bazë të nenit 65/4/c) të KDS, dënohet me zhvillimin e 6 (gjashtë) ndeshjeve pa spektatorë në stadiumin përkatës.

– Lojtari i Shënkollit Ersiljo Daja, për sjellje jo sportive ndaj kundërshtarit, në baze të nenit 47/1/b) dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

– Lojtari i Akademia U19 Klajdi Hoxha për sjellje jo sportive ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/b) dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

– Lojtari i Teuta U19 Jurgen Muka për sjellje jo sportive ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/b) dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

– Lojtari i Teuta U19, për sjellje jo sportive ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/b) dënohet me 3 (tre) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

– Zyrtari i Brians U19, Altin Bibaj për sjellje jo sportive ndaj zyrtarit të ndeshjes, duke përdorur fjale ofenduese, në baze të Nenit 48/2/a) të KDS dënohet me 8 (tete) ndeshje pezullim nga aktiviteti. Në bazë të nenit 19 të KDS, zyrtarit i ndalohet qëndrimi në dhomat e zhveshjes dhe stoli i rezervave.

– Çeljen e hetimit disiplinor për ndeshjen Akademia U15 – Partizani U15

– Pushimin e çështjes disiplinore për ndeshjen Butrinti – Oriku.

– Pranimin e kërkesës së zyrtarit të Kastriotit Gëzim Rama. Pezullimin e pjesës së mbetur të vendimit Nr.7 Datë 10.10.2019 (Pika 1). Vendosjen e zyrtarit në provë për një periudhë 6 (gjashtë) mujore.

/abcnews.al

Korabi.png
Veronik Istrefaj18:14 | 06/11/2019

Përveç vendimeve të Kategorisë Superiore, janë publikuar dhe vendimet e Komisionit të Disiplinës për kategoritë më të ulëta dhe futbollin e moshave. Lojtari i Këlcyrës, Saimir Kule, është dënuar përjetë nga çdo aktivitet futbollistik, për shkak të sjelljeve të tij ndaj zyrtarëve të sfidës dhe kundërshtarëve.

Dy takimet, Erzeni-Korabi dhe Butrinti-Oriku do të hetohen. Dënimet kanë qenë të shumta për futbollistët e moshave. Më poshtë, do të lexoni dhe vendimet e plota të Komisionit të Disiplinës./abcnews.al

Vendimet e Komisionit të Disiplinës:

KF Shkumbini per sjellje të gabuar të spektatorëve në bazë të Nenit 65/4/a te KDS dënohet me gjobë në masën 50.000 Leke. Ne zbatim te Nenit 116/1 te KDS gjoba do te aplikohet ne masën 50%.

Çeljen e hetimit disiplinor per ndeshjen Erzeni-Korabi.

Zyrtari i KF Erzeni, Altin Keçi per sjellje te gabuar ndaj zyrtareve te ndeshjes ne bazë te Nenit 19/1 48/2/a dhe Nenit 91 te KDS i ndalohet qëndrimi ne dhomat e zhveshjes ose stolin e rezervave si dhe territorin përreth fushës se lojës deri ne marrjen e nje vendimi përfundimtar nga Komisioni Disiplines.

KF Lushnja per sjellje të gabuar të spektatorëve në bazë të Nenit 65/4/a te KDS dënohet me gjobë në masën 50.000 Leke. Ne zbatim te Nenit 116/1 te KDS gjoba do te aplikohet ne masën 50%.

Lojtari i FC Internacional Kipjon Peti per sjellje te keqe ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/e te KDS dënohet me 5(pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Lojtari i KF Ada Raid Ymeri per sjellje te keqe ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/e te KDS dënohet me 5 (pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Ekipi i KF Kamza në bazë të Nenit 12 të KDS, paralajmërohet se në rast përsëritje të vonesave në fillimin e lojës, do të jetë subjekt i masave disiplinore që parashikon Kodi i Disiplinës Sportive dhe rregulloret e tjera të FSHF.

Lojtari i KF Kelcyra Saimir Kule per sjellje te gabuar ndaj zyrtarit te ndeshjes dhe kundërshtarit ne baze te Nenit 48/1/b, 47/1/f dhe Nenit 31/1 te KDS dënohet me përjashtimin perjete nga cdo aktivitet futbollistik.

Lojtari i KF Kelcyra Aristidh Coli per sjellje te gabuar ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/f te KDS dënohet me përjashtim perjete nga aktiviteti futbollistik.

KF Selenica per mosparaqitje ne ndeshjen kundër KF Albpetrol ne baze te Nenit 89/2/d te Rregullores se FSHF , Nenit 30/1 te KDS, humbet ndeshjen me rezultatin 3-0, si edhe i zbriten 3 pikë në klasifikimi prej pikëve te grumbulluara. KF Selenica ne baze te Nenit 12/1 te KDS paralajmërohet se ne rast te përsëritjes se shkeljes, ne baze te nenit 89/2/e te Rregullores se FSHF ekipi do përjashtohet nga aktiviteti dhe do zbresë nje kategori me poshtë.

Lojtari i KF Gramozi Gazment Spaho për provokim te publikut ne baze te Nenit 52/1 te KDS dënohet me 2(ndeshje) pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Çeljen e hetimit disiplinor per ndeshjen Butrinti–Oriku.

Lojtari i FK Partizani U-19 Elvis Çela per sjellje josportive ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/d dënohet me 2(dy)ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Lojtari i Akademia AAS U-19 Sidrit Zylja per ofendim ndaj zyrtarit te ndeshjes ne baze te nenit 48/1/a te KDS dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Lojtari i KF Besa U -19 Flavio Meçja per sjellje te keqe ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/e te KDS denohet me 5(pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Lojtari i KF Besa U-19 Alfonso Ligeja per sjellje te keqe ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/e te KDS denohet me 5(pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Lojtari i KF Apollonia U-19Arber Hebeja per sjellje te keqe ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/e te KDS denohet me 5(pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Lojtari i KF Apollonia U-19 Albi Gjolena per sjellje te keqe ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/e te KDS denohet me 5(pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Lojtari i KF Apollonia U-19 Ersildjo Asllanaj per sjellje te keqe ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/e te KDS denohet me 5(pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

KF Shkodra U-17 në bazë të Nenit 12 të KDS, paralajmërohet se në rast përsëritje te dështimit ne përmbushjen e pergjesive per zhvillimin lojës, do të jetë subjekt i masave disiplinore që parashikon Kodi i Disiplinës Sportive dhe rregulloret e tjera të FSHF.

Lojtari i KF Besa U-17 Myler Harxholli për sjellje të keqe ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/e te KDS denohe me 5(pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Lojtari i Football Republic Frenki Shahaj per sjellje te keqe ndaj kundërshtarit ne baze te Nenit 47/1/e te KDS denohe me 5 (pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Ekipi i FK Kukesi U-19 per dështim ne organizimin e ndeshjes kundër KF Spartaku ne baze te Nenit 30/1 te KDS dhe ekipi i Kukësi humbet ndeshjen ne tavoline me rezultatin 3-0 dhe – 3 pike nga klasifikimi. Ne baze te Nenit 12 te KDS dhe Nenit 86/e ne rast se përsëritet ky veprim ekipi do te zbresë nje kategori me poshtë.

Ekipi i FK Kukesi U-17 per dështim ne organizimin e ndeshjes kundër KF Spartaku ne baze te Nenit 30/1 te KDS dhe ekipi i Kukesi humbet ndeshjen ne tavoline me rezultatin 3-0 dhe – 3 pike nga klasifikimi.Ne baze te Nenit 12 te KDS dhe Nenit 86/e ne rast se perseritet ky veprim ekipi do te zbresë nje kategori me poshtë.

KF Bylis U-17 per mosparaqitje ne ndeshjen kundër Football Republic ne baze te Nenit 86/2/d te Rregullores se FSHF , Nenit 30/1 te KDS ekipi që nuk paraqitet, e humbet ndeshjen me rezultatin 3-0, si edhe i hiqen 3 pikë në klasifikim nga pikët e grumbulluara.Ekipi i KF Bylis U-17 ne baze te Nenit 12/1 te KDS paralajmërohet se ne rast te përsëritjes se shkeljes, ne baze te nenit 86/2/e te Rregullores se FSHF ekipi do përjashtohet nga aktiviteti dhe do zbresë nje kategori me poshtë.

Zyrtari i KF Tomori U-15 Perparim Kovaçi per sjellje josportive ndaj zyrtarit te ndeshjes ne baze te Nenit 48/2/a te KDS dënohet me 8 (tete) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Bylis.jpg
Veronik Istrefaj18:37 | 30/10/2019

Janë publikuar sot vendimet e Komisionit të Disiplinës për javën e 10-të të Kategorisë Superiore, por dhe kategoritë më të ulëta dhe futbollin e moshave. Nga ekipet e Superiores, është dënuar vetëm Bylis, me gjobë 100.000 lekë.

Ndërsa dënimet për futbollistët e moshave, kanë qenë të shumta. Shumë lojtarë të skuadrave të moshave janë dënuar me disa ndeshje pezullim, për shkak të sjelljeve të gabuara./abcnews.al

Vendimet e plota të Komisionit të Disiplinës:

KF “Bylis”, për sjellje të gabuar të spektatorëve, në bazë të Nenit 65/4/a të KDS, dënohet me gjobë në masën 100.000 Leke.

KS “Veleçiku” në bazë të Nenit 12 të KDS, paralajmërohet se në rast përsëritje të vonesave në fillimin e lojës, do të jetë subjekt i masave disiplinore që parashikon Kodi i Disiplinës Sportive dhe rregulloret e tjera të FSHF.

Lojtari i KF “Oriku”, Gonzalez Suluaga Marcelo Angel, për goditje me grusht ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/1/e të KDS, dënohet me 5(pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

Lojtari i KF “Mirdita”, Emiljano Bozha, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/1/b të KDS, dënohet me 1(një) ndeshje pezullim nga çdo aktivitet futbollistik.

Lojtari i KF “Tirana B”, Mario Beshiraj, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/1/e të KDS, dënohet me 1(një) ndeshje pezullim nga çdo aktivitet futbollistik.

Zyrtari i KF “Sopoti”, Sazan Buzra, për sjellje jo sportive ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/2/a të KDS, dënohet me 3 (tre) ndeshje pezullim nga çdo aktivitet futbollistik.

KF “Butrinti”, në bazë të Nenit 12 të KDS, paralajmërohet se në rast përsëritje të mos marrjes të masave të duhura për organizimin e ndeshjes, do të jetë subjekt i masave disiplinore që parashikon Kodi i Disiplinës Sportive dhe rregulloret e tjera të FSHF.

Lojtari i KF “Akademia AAS” U-19, Klejdi Paloka, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/1/e të KDS, dënohet me 5(pesë) ndeshje pezullim nga çdo aktivitet futbollistik.

Lojtari i KF “Shkëndija DR” U-19, Erjon Tatani, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/1/e të KDS, dënohet me 7(shtatë) ndeshje pezullim nga çdo aktivitet futbollistik.

Zyrtari i KF “Akademia AAS” U-19, Arsi Lika, për sjellje të keqe ndaj zyrtarëve të ndeshjes, në bazë të Nenit 48/2/a të KDS, dënohet me 10 (dhjetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Zyrtari i KF “Akademia AAS” U-19, Elis Dervishaj, për sjellje të keqe ndaj zyrtarëve të ndeshjes, në bazë të Nenit 48/2/a të KDS, dënohet me 10 (dhjetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

Lojtari i KF “Akademia AAS” U-19, Rezart Coku, për sjellje të gabuar ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të Nenit 48/1/a dhe 48/4 të KDS, dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Lojtari i KF “Akademia AAS” U-19, Arif Amuli, për sjellje të gabuar ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të Nenit 48/1/a dhe 48/4 të KDS, dënohet me 6 (gjashtë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Zyrtari i KF “Tirana” U-19, Jurgen Agolli, për sjellje të keqe ndaj lojtarit të ekipit kundërshtar, në bazë të Nenit 47/2/a të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Lojtari i FK “Partizani” U-17, Erlind Qehaja, për sjellje të keqe ndaj zyrtarëve të ndeshjes, në bazë të Nenit 48/1/a të KDS, dënohet me 4(katër) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

Ekipi i “Internacional” U-17, për dështim në përmbushjen e përgjësive, në bazë të Nenit 64/3/b të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pa spektator në fushën përkatëse.

Lojtari i “Internacional” U-17, Rabjon Goga, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/1/d të KDS, dënohet me 2(dy) ndeshje pezullim nga çdo aktivitet futbollistik.

Lojtari i “Internacional” U-17, Serxhio Tafa, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/1/d të KDS, dënohet me 2(dy) ndeshje pezullim nga çdo aktivitet futbollistik.

Lojtari i KF “Shënkolli” U-17, Simon Simoni, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/1/d të KDS, dënohet me 2(dy) ndeshje pezullim nga çdo aktivitet futbollistik.

Lojtari i KF “Shënkolli” u-17, Lion Vuksani, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/1/d të KDS, dënohet me 2(dy) ndeshje pezullim nga çdo aktivitet futbollistik.

Zyrtari i KF “Brians” U-17, Aurel Loci, për sjellje ofenduese ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të Nenit 48/2/a të KDS, dënohet me 8 (tetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.

kastrioti-besa.jpg
Vladimir Prenga15:40 | 17/10/2019

Komisioni  i Disiplinës është mbledhur ditën e sotme dhe ka vendosur në lidhje me parregullsitë që janë shfaqur gjatë fundjavës në Kategorinë e Dytë dhe te moshat. Mes vendimeve të shumta, vihet re një vendim për Besën e Kavajës.

Një vendim i thatë, “alla-Komision Disipline”. Asnjë sqarim për çfarë kërkesë bëhet fjalë. “Pranimin e kërkesës së KF Besa dhe pezullimin e pjesës së mbetur të dënimit. Në zbatim të Nenit 32/3 të KDS, urdhërohet pezullimi i zbatimit të vendimit për ½ e dënimit me kusht për një periudhë 6 mujore”, thuhet në vendimin e Disiplinës.

Nëse dikush futet dhe lexon atë që shkruhet në vendim, do të duhet të shtijë fall për të ditur për çfarë bëhet fjalë. Për ne që futbollit tonë i qëndrojmë në kokë çdo ditë, na kujtohet dënimi i vjetshëm pas ndeshjes me Bylisin.

Takimi u ndërpre në mes prej sendeve të hedhura në fushë dhe verdhezinjtë duhet të luanin tetë ndeshje pa tifozë. Të gjitha këto sqarime do duhet të bëheshin nga të zotët e punës. Ndërkohë më poshtë ju sjellim vendimet e plota të marra nga Komisioni i Disiplinës:

-KF “Këlcyra”, për sjellje të gabuar të spektatorëve, në bazë të Nenit 65/1 të KDS, dënohet me gjobë në masën 100.000 (njëqind mijë) lek. Në aplikim të Nenit 116/b të KDS, gjoba paguhet në masën 20%.

– Zyrtari i KF “Këlcyra”, Sokol Spahiu, për goditje ndaj lojtarit kundërshtar, në bazë të Nenit 47/2/b të KDS, dënohet me 9 (nëntë) ndeshje pezullim nga aktivitetet.

– Pranimin e kërkesës së lojtarit të KF “Ada”, Arbjas Hasani dhe pezullimin e pjesës së mbetur të dënimit. Në zbatim të Nenit 32/3 të KDS, urdhërohet pezullimi i zbatimit të vendimit për ½ e dënimit me kusht për një periudhë 6 mujore. Në bazë të Nenit 32/5 të KDS, në rast se lojtari Arbjas Hasani, brenda periudhës së provës kryen ndonjë shkelje,fillon zbatimi i menjëhershëm dënimit të pezulluar duke iu shtuar edhe dënimin e ri.

– Rrëzimin e kërkesës së lojtarit të KF “Naftëtari”, Kadrijan Koxhaj si të pa bazuar në Rregulloren e Veprimtarisë Futbollistike dhe Kodin e Disiplinës Sportive.

– Rrëzimin e kërkesës së lojtarit të KF “Naftëtari”, Xhulio Serdarisi të pa bazuar në Rregulloren e Veprimtarisë Futbollistike dhe Kodin e Disiplinës Sportive.

– Rrëzimin e kërkesës së lojtarit të KF “Spartaku” U-19, Insan Murati si të pa bazuar në Rregulloren e Veprimtarisë Futbollistike dhe Kodin e Disiplinës Sportive.

/abcnews.al

thumbs_b_c_e2b2b1f2bdf18166cf1b7512e689a451.jpg
ad min08:15 | 10/07/2019

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, tha se vendimet që Bashkimi Evropian (BE) do t’i marrë lidhur me negociatat për anëtarësim me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut do të ndikojnë në të ardhmen e gjithë rajonit, raporton Anadolu Agency (AA).

Erdoğan këto komente i bëri gjatë Samitit të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP) në kryeqytetin e Bosnjë dhe Hercegovinës, Sarajevë.

Ai u shpreh se Turqia gjithnjë ka dhënë dhe do të vazhdojë të japë mbështetje të fortë për integrimin e Ballkanit në institucionet euroatlantike.

“Vendimet që BE do t’i marrë lidhur me negociatat për anëtarësim me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut do të ndikojnë në të ardhmen e gjithë rajonit. Nëse BE i zhvillon këto procesi në kundërshtim me zotimet e saj, kjo do të dëmtonte jo vetëm paqen dhe stabilitetin e rajonit, por edhe kredibilitetin e saj”, u shpreh presidenti turk.

Erdoğan tha se në periudhën e fundit, politika e zgjerimit e BE-së është kapur peng nga disa qarqe populiste “me mendje të ngushtë”.

“Rrymat diskriminuese dhe përjashtuese që janë rritur në tërë kontinentin, nuk rrezikojnë vetëm paqen e brendshme të Evropës, por edhe ardhmërinë e saj dhe potencialin për të qenë shpresë. Ne besojmë se liderët evropianë do të veprojnë në një mënyrë vizionare dhe do t’i dalin zot idealit të Ballkanit për integrim në Evropë”, potencoi presidenti i Turqisë, Erdoğan./AA

VENDIMET-E-KE-NE-FUTBOLL.mpg_snapshot_00.01-1280x720.jpg
ent ela23:00 | 05/07/2019

Komiteti ekzekutiv pranë Federatës Shqiptare të Futbollit ka miratuar disa ndryshime që do të prekin jo vetëm Kategorinë Superiore, por edhe ligat më të ulëta. Duke filluar nga sezoni i ardhshëm do te zbresin direkt dy skuadra vendi i 9 dhe vendi i 10, ndërkohë që vendi i tetë do të luajë play out. Një risi është edhe krijimi i kampionatit U-15 që do të përbëhet nga 20 skuadra.

Komiteti Ekzekutiv zhvilloi këtë të premte mbledhjen e radhës ku u morën vendime të rëndësishme për Kategorinë Superior, kategorinë e parë kategorinë e dytë si dhe u refuza rritja e numrit të lojtarëve të huaj nga katër që është aktualisht në 5. Duke filluar nga sezoni i ardhshëm në kategorinë superiore do të zbresin direkt dy skuadra vendi i nëntë dhe vendi i dhjetë, ndërkohë që skuadra e pozicionuar ne vendin e tete do te luaje nje play out me fituesen e play offit te kategorise se pare. Play of i kategorisë së parë është produkt i vendeve të dytë të grupeve A dhe B në këtë kategori, të cilat do të luajnë një ndeshje finale ndërmjet tyre për të shpallur fituesen që do të luajë me vendin e tetë të Kategorisë Superiore. Kategoria superiore do të startojë në datën 24 gusht dhe do të mbyllet më datë 23 maj 2020.

Kategoria e Parë në sezonin 2019-2020 ka strukturën me 20 skuadra. Dy grupe A dhe B me 10 skuadra dhe luhen 2 faza të rregullta me 18 ndeshje. Skuadrat që renditen të para në grupet A dhe B ngjiten menjëherë në Kategorinë Superiore. Skuadrat e renditura në vendin e 2 (dytë) në Grupet A dhe B do të luajnë ndeshje finale me një takim për të përcakutar skuadrën e cila do të luajë ndeshje play-off me një takim me skuadrën e renditur në vendin e (8) tetë të Kategorisë Superiore. /ABC News Albania 24/7

asambleja-1280x689.jpg
ad min20:53 | 15/04/2019

Disa ndryshime me rëndësi u bënë në Asamblenë e Federatës Shqiptare të Futbollit. Ato kishin të bënin me të drejtën televizive, si dhe me Kodin e Etikës dhe atë të Disiplinës. 

Ishte një mbledhje e zakonshme vjetore, por pati disa vendime që tërhoqën vëmendjen. Edhe pse klubet sërish votuan edhe më unanimisht se në epokën para vitit 1990, sërish në Asamblenë e Federatës Shqiptare të Futbollit u morën disa vendime që i prekin direkt.

Një nga ndryshimet ishte ai që ka të bëjë me të drejtën televizive, ku terminologjia ndryshon, pasi deri tani pronarë të saj ishin Federata dhe klubet, ndërsa tani mbetet vetëm Federata.

Një ndryshim termi juridik, por që sanksionon më fort realitetin, pasi ka qenë gjithnjë Federata që ka vendosur për të drejtën televizive.

Po ashtu, u vendos që Federata të mund të vendosë reklama të sajat në ndeshje të caktuara, nëse Komiteti i saj Ekzekutiv e quan të nevojshme. Miratimi ishte unanim, por përfaqësues të disa klubeve shprehën ankesa, duke folur për Abc News-in.

Përfaqësuesi i njërit nga klubet e Superligës theksoi se ai nuk ka marrë nga Federata as kontratën për të drejtën TV, diçka që e ka kërkuar zyrtarisht dhe që i takon me ligj.

Nga e drejta televizive jepen rreth 110 000 euro në sezon për ekipin kampion, rreth 95 000 euro për vendin e dytë, 80 000 euro për vendin e tretë, dhe rreth 50 000 euro për klubet e tjerë në Superligë.

Në Asamble u vendosën ndryshime në Kodin e Etikës dhe në Kodin e Disiplinës. Për të parat, sqarimet u dhanë nga Aldi Topçiu, shef i sektorit ligjor dhe të licencimit.

Ndryshimet në Disiplinë, u trajtuan nga Envi Hicka, kryetar i Komisionit të Apelit në Federatë. Në Asamble u miratuan raportet financiare të vitit 2018 dhe buxheti i vitit 2019./abcnews.al

MALI-I-ZI-SERBIA.mpg_snapshot_00.23-1280x720.jpg
ad min20:15 | 29/11/2018

Kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviç, kërkon anulimin e vendimeve me të cilat malazezët u shpallën në mnyrë të njëanshme – serbë. Gjithashtu ai ka komentuar edhe pakënaqësinë e kryeministrit të Maqedonisë me faktin se si Shqipëria, Mali i Zi e Serbia lejuan kalimin nëpër territore të tyre të ish-kryeministrit Nikola Gruevski.

Dushko Markovic, kryeministër i Malit të Zi: “Parlamenti malazez, pas njëqindvjetësh, pritet të shfuqizojë vendimet e të ashtuqjaturit “Kuvend i Podgoricës” me të cilat nëntorin e vitit 1918 Mali i Zi iu “bashkua” Serbisë dhe pushoi së qenuri shtet. Një ndër prijësit e këtij Kuvendi, atë botë pati deklaruar se që nga ai moment “ne më nuk jemi malazezë, por serbë”.

Para tre vjetësh, forcat proserbe në Mal të Zi, u përpoqën, por pa sukses të ringjallin “Kuvendin historik të Podgoricës” si një përpjekje për të penguar hyrjen e Malit të Zi në NATO dhe shkëputjen e këtij shteti nga orbita ruse e serbe. Sot, forcat politike, përfshirë dhe ato shqiptare, i vlerësojnë vendimet e para një shekulli, si një instrument grushtshteti. Kryeministri malazez, Dushko Markovic, ka komentuar të mërkurën reagimet kryesisht negative nga qarqe serbe në Beograd lidhur me këtë përvjetor. Në një intervistë për televizionin shtetëror, Markovic tha se po ngrenë krye oponentët historikë të ekzistimit të Malit të Zi që, tha ai, është ngritur në një vend me potencial, shoqëror, politik e të sigurisë:

“Me të vërtetë nuk do të lejojmë, me të vërtetë nuk do të lejojmë, që shteti ynë, interesi dhe identiteti ynë kombëtar, të ndërtohet nga jashtë. Ai do të krijohet në Mal të Zi. Ne e kuptojmë se Serbia ka probleme serioze edhe me Kosovën, edhe me Kroacinë, në njëfarë mënyre, edhe me Bosnjë e Hercegovinën. Ne promovojmë dialog dhe mirëkuptim,”– tha kryeministri malazez duke shtuar se vendi i tij nuk është armik i askujt, por nuk do të lëshojë pe përpara asnjë kërcënimi ndaj dinjitetit kombëtar e shtetëror.

Kreu i qeverisë malazeze ka komentuar edhe habinë e paradoditshme të kryeministrit maqedonas, Zoran Zaev, se si është e mundur që vende, mike të Maqedonisë, lejuan arratisjen nëpër territoret e tyre të ish-kryeministrit Nikola Gruevski.

“Unë me të vërtet me kolegun Zaev kam marrëdhënie miqësore dhe në vend të përgjigjes do ta pyesja miqësisht mikun tim Zaev: Si mundi të lejojë Maqedonia jonë mike që Gruevski të braktisë Maqedoninë, sepse ky nuk është detyrim i vendeve tona por i vendit të tij,”– ka deklaruar kryeministri malazez duke vlerësuar se Gruevski ka kaluar nëpër Mal të Zi në mënyrë plotësisht të ligjshme, me dokumente personale që ka poseduar dhe në momentin e hyrjes për të nuk ka pasur fletarrest. Zaev është mirë të merret me çështjen pse dhe si e braktisi Gruevski Maqedoninë, pse vendimi për fletarrest nuk u mor me kohë dhe si hyri ai në një vend-anëtar të BE-së – pa pasaportë, – ka pyetur kryeministri i Malit të Zi gjatë një interviste për televizionin shtetëror në Podgoricë./Klan Macedonia/

KESHILLI-BASHKIAK-1280x720.jpg
ent ela13:36 | 15/11/2018

Me tymuese, mjete piroteknike dhe vezë kanë protestuar këtë të enjte para Bashkisë së Tiranës banorët e Unazës së Re, të cilët preken nga projekti për zgjerimin e rrugës.

Ndërsa brenda dyerve të bashkisë zhvillohej mbledhja e Këshillit Bashkiak jashtë tyre banorët me thirrje kundër kryetarit të bashkise Erion Veliaj kërkonin dëmshpërblim 100% për pronat e tyre.

Por kryebashkiaku ishte jashtë vendit dhe mbledhja drejtohej nga nënkryetari Andi Seferi. Në sallë mungonin edhe këshilltarët e Partisë Demokratike dhe Lëvizjes Socialiste për Integrim. Ata mbështesnin banorët jashtë saj bashkë me deputetë të opozitës.

Ndërsa tentonin të çanin kordonin e Policisë Bashkiake për të hapur derën e institucionit, banorët kanë shkaktuar tension dhe përplasje nga e cila sipas bashkisë disa policë janë lënduar. Pas rreth një orë e gjysmë qëndrimi para bashkisë, banorët u shpërndanë me thirrjen për t’u rikthyer sërish.

Po kaq kohë iu desh edhe socialistëve në Këshillin Bashkiak për të miratuar projektvendimet e planifikuar për këtë mbledhje. Ndërkohë pas afro dy orësh nga mbyllja e protestës, kryetari i Bashkisë së Tiranës reagoi ne Twitter.

“Mirënjohje të thellë policëve bashkiakë për qytetarinë përballë partisë së dhunës, hurit e zjarrit! Shërim të shpejtë3 oficerëve të plagosur! Si tek Lodrat, Sheshi & Pazari, puna do e mundë dhunën, dhe qyteti do triumfoje mbi barbarinë! Ta harrojnë, Tirana nuk ndalet më”, shkruan kryebashkiaku Erion Veliaj.

vendimmarrja-2-733x445-1.jpg
ent ela22:46 | 15/09/2018

Vendimet janë të dyfishta, me arsye apo instikt. Dhe studimi i fundit mbi këtë temë ka arritur në konkluzionin se kur ato merren me instikt, ne humanët kemi tendencën ti mbrojmë më tepër, ti ndjejmë më shumë tonat, ta gjejmë veten plotësisht dhe ta përballojmë më mirë edhe gabimin në rast të dështimit.

Studimi është publikuar në revistën shkencore amerikane Emotion dhe shpjegohet se në rastet e një zgjedhjeje me zemër, njeriu ka tendencën te jetë besnik dhe më i vendosur. Madje edhe në politikat e marketingut, ku arsyetimi duhet të jetë shumë i ftohtë dhe vendimi i marrë të jetë në bazë të një analize objektive.

Në rast se ndodh e kundërta, pra zgjedhja që pasqyron personalitetin, njeriu ka motivacion më të lartë për ta përmbushur me sukses.

Pra njeriu përtej historisë së gjatë të evolucionit dhe përmirësimit të aftësive të tij intelektuale e të arsyes, mbetet ende i udhëhequr nga origjina e tij primare, instikti!

Klan Plus


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono