Ulsi Manja

ilir-metaa.jpg
nev ila16:27 | 22/06/2019

Presidenti i Republikës nuk do të shkojë përpara Komisionit të Ligjeve për t’u mbrojtur në procedurën e nisur për shkarkimin e tij. Në një letër drejtuar Ulsi Manjës, Presidenca e konsideron këtë proces të rremë, verbërisht politik dhe një përpjekje e shfrenuar për thellimin e krizës.

Ilir Meta nuk priti të hënën, për të marrë mungesë në mbledhjen e Komisionit të Ligjeve, që ishte caktuar si dita kur Presidenti mund të mbrohej përpara socialistë që e kanë ndarë mendjen ta shkarkojnë.

Me një letër drejtuar Ulsi Manjës, Presidenca e konsideron këtë procedurë të rreme dhe verbërisht politike.

“Presidenti i Republikës vlerëson se gjithë veprimtaria aktuale parlamentare që përpiqet të godasë veprimtarinë e Presidentit të Republikës, por pa mundur të rrëzojë përmbajtjen e dekretit të tij, është një proces i rremë, i pambështetur në argument kushtetues, por vetëm i orientuar verbërisht politikisht”.

Kreu i shtetit e sheh shkarkimin e tij si rrëzimin e një ure që mund të mundësonte dialogun ndërpartiak.

“Ky proces i rremë dhe verbërisht politik, nuk i shërben aspak zgjidhjes së krizës së thellë në të cilën ndodhet vendi, por përkundrazi e rëndon më tepër atë, si një përpjekje e shfrenuar për të thelluar ndasitë mes palëve, dhe për të asgjësuar çdo mundësi për krijimin e klimës së dialogut e bashkëpunimit, që Presidenti i Republikës prej kohësh po ju kërkon palëve”.

Duke përsëritur se dekreti i tij që anuloi 30 Qershorin shmangu konfliktin civil, Ilir Meta thekson se në tavolinën e tij ka ende gurë shahu pa lëvizur.

“Presidenti i Republikës garanton Kuvendin e Shqipërisë se është në detyrë, i gatshëm që me përgjegjësi të plotë të ndërmarrë të gjitha veprimet e rëndësishme që do të diktojë situata dhe interesi më i lartë i vendit”.

Pa e shmangur ironinë, në fund të letrës, duke ju uruar gjykim më të shëndoshë deputetëve socialistë, Presidenca i dërgon një kopje të dekreti Komisionit, duke pandehur se ligjvënësit nuk e kanë lexuar atë./ABC News Albania 24/7

opozita.jpg
G. P.15:27 | 18/06/2019

Presidenti i Republikës do të ftohet nga  Komisioni i Ligjeve në një seancë dëgjimore për të dhënë shpjegimet e tij mbi anulimin e 30 Qershorit, dekret për të cilin, Partia Socialiste kërkon ta shkarkojë. Ulsi Manja njoftoi sot nisjen e shqyrtimit të kërkesës së partisë së tij nga Komisioni Parlamentar.

Socialistët në Kuvend nuk po humbasin kohë për të konsumuar të gjitha hapat për shkarkimin e Presidentit të Republikës. Dhe pse rruga është e gjatë, menjëherë pas depozitimit të 55 firmave, Komisioni i Ligjeve ka nisur shqyrtimin e kërkesës së Partisë Socialiste.

“Dje i është njoftuar seancës plenare dhe konform rregullores është njoftuar dhe Komisioni i Ligjeve. Në zbatim të rregullores po dje si kryetar i Komisionit të Ligjeve ua kam vënë në dispozicion të gjithë kolegëve të Komisionit të Ligjeve kërkesën e arsyetuar të 55 deputetëve dhe nga ky moment, në zbatim të nenit 112 të rregullores Komisioni i Ligjeve e ka futur në procedurë shqyrtimi kërkesën e 55 kolegëve deputetë”, tha Ulsi Manja.

Nga sot, ky Komision brenda 15 ditësh duhet t’i drejtohet Kuvendit me një raport ku t’i kërkojë ngritjen e një komisioni hetimor për të vlerësuar shkeljet e pretenduara të Presidentit të Republikës.

Gjatë këtyre ditëve, Komisioni duhet të dëgjojë Presidentin e Republikës, në rast se ky dëshiron të japë shpjegime mbi veprimet e tij. Për këtë, deputetët duhet t’i japin Metës kohën e  nevojshme për të përgatitur mbrojtjen e tij.

Drejtuesit e Komisionit të Ligjeve pohojnë se do ta njoftojnë Presidentin e Republikës për nisjen e procedurës së shkarkimit dhe do ta mirëpresin në komision në rast se ai shfaq interes.

Ngelet për t’u parë sjellja e Presidentit ndaj kësaj procedure parlamentare, për të cilën vetë Meta është shprehur në media se është shantazh ndaj tij dhe se ai është zgjedhur nga një parlament tërësisht legjitim, e jo  si ky i sotmi, i cili, po sipas Metës, ka vetëm 82 mandate të ligjshme./ABC News Albania 24/7

ulsi-manjaaa.jpg
G. P.20:54 | 31/05/2019

Deputeti i Partisë Socialiste, Ulsi Manja, ka treguar në emisionin “Provokacija” momentin se kur mund të jetë gati Gjykata Kushtetuese dhe Gjykata e Lartë. Sipas kryetarit të komisionit të ligjeve Gjykata Kushtetuese do të jetë funksionale brenda muajit Korrik.

Gjithashtu ai theksoi se në të njëjtin stad procesi është edhe Inspektori i Lartë i Drejtësisë. Për Gjykatën e Lartë, Manja theksoi se do të jetë gati brenda verës.

“E thotë ligji se kush i nënshtrohet me përparësi Vettingut. Për mua nuk është bërë gabim. Fakti që nuk e kemi funksionale sot Gjykatën Kushtetuese dhe nuk kemi funksionale dhe Gjykatën e Lartë e ka hapur një lloj debati, por për mua Vettingu, natyrisht që nga Gjykata Kushtetuese do duhet të fillonte reforma në drejtësi. Kur e nisëm reformën në drejtësi një nga arsyet që e nisëm ishte se Gjykata e Lartë nuk e ka ushtruar si duhet rolin udhëheqës në sistemin gjyqësor.

Unë shpresoj dhe besoj se brenda Korrikut Gjykata Kushtetuese do të jetë funksionale. Në fazën ku është procesi i përzgjedhjes së anëtarëve të gjykatës kushtetuese nga KED, unë them që jo brenda Korrikut po e po, por unë shpresoj që brenda 20 Korrikut ta kemi funksionale Gjykatën Kushtetuese. Ndërsa Inspektori i Lartë i Drejtësisë që është hallka kryesore e reformës sepse është inspektori që do kontrollojë sistemin dhe lidhet me llogaridhënien e sistemit, do të ngrihet paralelisht me Gjykatën Kushtetuese. Janë në të njëjtën shkallë, në të njëjtin stad procesi. Brenda këtij sesioni parlamenti do të votojë anëtarët e Gjykatës Kushtetuese dhe Inspektorin. Ndërsa me Gjykatën e Lartë unë e di që këtë javë KLGJ do hapë garën për anëtarët e Gjykatës së Lartë që vijnë nga jashtë sistemit. Gjykata e Lartë mjafton të krijohet një trupë gjykuese prej gjashtë gjyqtarësh dhe fillon plotësohet në mënyrë dinamike. Edhe Gjykata e Lartë me këtë formulë plotësimi mund të jetë funksionale para verës”, tha Manja.

Kreu i komisionit të ligjeve nënvizoi se nga reforma në drejtësi kanë frikë të gjithë. Mirëpo mazhoranca sipas tij ka qenë promotor i saj dhe  si e tillë do ta çojë deri në fund pasi e ka kalin e saj të betejës.

“Nuk kanë frikë nga reforma vetëm ata. Frikë nga reforma kemi edhe ne. Të gjitha palët kanë frikë nga reforma. Ose le të themi në një target më të ngushtë, kush e di se çfarë ka nën kësulë sigurisht që ka frikë nga reforma. Por qasja politike ndaj reformës është e ndryshme. Ne si mazhorancë kemi qenë promotori i kësaj reformë. E kemi suportuar që në momentin e parë dhe do ta çojmë deri në fund sepse e kemi kalin tonë të betejës. Për këtë na votuan shqiptarët në 2013 dhe për këtë na dhanë një mandat të vetëm në 2017-n. Sepse drejtësia si pushtet është siguresa e sistemit kushtetues që kemi zgjedhur. Unë e njoh procesin e reformës në drejtësi në detaje dhe dua të them që ka qenë një marrëveshje e madhe politike. Kush nuk e ka kuptuar që ka qenë një marrëveshje e madhe politike mes nesh, SHBA dhe BE-së bën gabim. Çështja e frikës nuk është se ata paskan frikë nga SPAK dhe BKH dhe ne që jemi në pushtet paskemi frikë. Jo. Ne e kemi pranuar që organet e reja të drejtësisë, sistemi i ri i drejtësisë që ne kemi ndërtuar do i përfshijë të gjithë”, tha Manja.

ulsi-manjaa.jpg
G. P.20:44 | 31/05/2019

Kryetari i komisionit të ligjeve, Ulsi Manja, e konsideron damkë për Dibrën dosjen 184. Sipas tij, ajo është vendosur padrejtësisht nga politika ndaj një bashkie që nuk ka pasur incidente gjatë proceseve zgjedhore të mëparshme.

“I kërkoj në mënyrë persistente prokurorisë që të zbardhë dosjen 184. Dibra nuk e meriton atë damkë. Për një mijë e një arsye Dibra si bashki dhe si rajon nuk e meriton këtë damkë që i ka vendosur padrejtësisht politika dhe një orë e më përpara është në nderin e drejtësisë që ta zbardhë atë dosje. Dibra është i vetmi rajon që nga momenti që janë zhvilluar zgjedhjet e para demokratike, bën pjesë në bashkitë që nuk ka pasur incidentin më të vogël. As në zgjedhjet kur palët politike kanë qenë super të acaruara dhe në bashkitë e tjera ka pasur përplasje. Me aq sa është bërë publike nga prokuroria, thuhet që dosja 184 është drejt zbardhjes, drejt përfundimit të hetimit dhe do të ketë një vendimmarrje. Ata japin arsye për zvarritje në hetim “jo nuk janë zbardhur CD e përgjimeve, jo ka patur ngarkesë”. Dosja e Dibrës do duhet të ishte zbardhur me kohë dhe duhet zbardhur. Uroj që të jetë në proces e sipër që të kemi një vendimmarrje sepse është tipike e filluar nga prokuroria për krim zgjedhor. Krimi zgjedhor në vlerësimin tim ndodh para, gjatë dhe në numërim. Nuk ndodh mbrapa. Në momentin që del rezultati nuk ka ç’heton prokuroria mbrapa. Pra krimi elektoral ndodh para, gjatë dhe ditën e zgjedhjeve. Mbrapa bëhet sinteza e hetimit, se ça ka ndodh”, tha Manja gjatë emisionit “Provokacija”.

Përballë gazetarit Mustafa Nano, deputeti i PS-së u shpreh i çuditur nga reagimi i Lulzim Bashës në lidhje me këtë dosje. Sipas tij, nëzgjedhjete e vitit 2016 në Dibër, kreu i PD-së ka dhënë porosi që të mos ngrihet çështja e kanabisit në atë bashki pasi do humbnin vota.

“Dosja do të dalë në dritë dhe pastaj nëse realisht ka pasur krim zgjedhor absolutisht do duhet secili t’i nënshtrohet ligjit, përgjegjësisë penale nga i pari te i fundit. Ajo që më bën çudi te dosja e Dibrës është mënyra e të reaguarit të PD-së dhe personalisht Lulzim Bashës. E dini që zgjedhjet e parakohshme për Dibrën, fushatën  e ka udhëhequr 35-40 ditë pa lëvizur nga Dibra Lulzim Basha. Ka qenë e gjithë elita e PD-së në Dibër. Duke përfshirë edhe struktura të menaxhimit të zgjedhjeve, ish=-zyrtarë të lartë të policisë, të PD-së në kohën kur ishte PD në qeverisje. Si ka mundësi që Basha lëvizi në çdo cep të Dibrës, shëtiti çdo livadh të Dibrës dhe nuk e dha një provë të vetme se në Dibër po realizohej krim zgjedhor nga ana e mazhorancës? E dyta, nëse pretendohej se viti 2015 dhe 2016 sipas opozitës ishte viti i kanabizimit, ku nuk ngeli pa shpëtuar edhe Dibra ime, Lulzim Basha me ata që i kishte mbrapa, të gjithë ishin ish-zyrtarë të policisë nuk e vërtetuan që në Dibër kishte kanabis dhe po na blen zgjedhjet në Dibër. Lulzim Basha e di shumë mirë që në atë histori aspak nderuese se çfarë porosish iu jepte shtabeve zgjedhore në vitin 2016. Histori që ne nuk duhet të ngremë çështjen e kanabisit të Dibrës se humbasim vota. Them që është edhe në nderin e Lulzim Bashës që thotë “jam nga Dibra” ndërsa unë deri kur të dalë e vërteta e fundit në atë dosje, jo se kam qenë i përfshirë në të, por dibran ë vetvete nuk e meriton atë damkë. I takon Lulzim Bashës që t’ia heqë Dibrës këtë damkë”, tha Manja./abcnews.al

ulsi-manja.jpg
G. P.20:35 | 31/05/2019

Partia Socialiste do të nisë të shtunën fushatën elektorale. Kreu i komisionit të ligjeve, Ulsi Manja, deklaroi këtë të premte se në këtë fushatë, të cilën e quajti atipike, mazhorancës i kërkohet organizim, menaxhim dhe mbarëvajtje për të përcaktuar standarde të larta të zgjedhjeve.

“Është një fushatë atipike, por është një rrugë që nuk e zgjodhëm vetë. 30 Qershori është një datë kushtetuese e dekretuar nga Presidenti, por për shkak të një qëndrimi radikal të opozitës, ne jemi në një situatë atipike të fushatës së 30 Qershorit. Le të themi po shkojmë drejt 30 Qershorit si palë për të respektuar Kushtetutën e vendit tonë. A ka entuziazëm? Natyrisht, kur nuk ke kundërshtarë përballë edhe pse në disa bashki ka kandidatë, dhe këtu flas vetëm për kandidatët për kryetarë bashkie sepse në listat për këshillat bashkiakë ka pafund kandidatë që janë bërë pjesë e garës. Kjo fushatë duke qenë atipike për sa na takon ne kërkon organizmi, menaxhim dhe mbarëvajtje të procesit zgjedhor për të përcaktuar standarde të larta të zgjedhjeve”, tha Ulsi Manja gjatë emisionit “Provokacija” të Mustafa Nanos.

Më tej, deputeti i Partisë Socialiste deklaroi se selia rozë e ka nisur betejën e saj për zgjedhjet e Qershorit. Gjithashtu ai tregoi se si do vijojë puna gjatë fushatës.

“Kur je jashtë duket sikur nuk ka organizim, por në fakt ne e kemi filluar fushatën dhe nesër do jetë hapja zyrtare e fushatës në Tiranë në orën 17:00, por vazhdojmë përgatitje intensive për fushatën. Ne jemi çdo ditë në zonat tona përkatëse. Unë personalisht mbuloj Laprakën dhe ka kohë që e kemi nisur fushatën. E para do të prezantojmë në njësitë punët e mira që janë bërë 4 vjet në Bashkinë e Tiranës dhe pastaj do ju kërkojmë qytetarëve të dalin të ushtrojnë të drejtën kushtetuese të votës për punët që kemi në proces, por edhe të tjerat që ne do t’i nisim shumë shpejt në Bashkinë e Tiranës”, tha Manja./abcnews.al

LAJME-20-_-MANJA.mpg_snapshot_10.13-1280x720.jpg
ent ela21:07 | 16/05/2019

Rrëzimin e kthimit në Kuvend të dekretit të Presidentit për vetingun në polici, deputeti socialist Ulsi Manja e sheh si rrugë për vettingun. Sipas tij arsyetimi i Presidentit përkthehet në atë që të kemi vetting për të mos pasur vetting.

“Arsyetimi i Presidentit të Republikës përkthehet në atë që të kemi vetting për të mos pasur vetting dhe vettingu sipas ligjit të parë ishte i parashikuar në 3 nivele, komision i jashtëm, komision qendror, komision vendor që do bënin vetingun në pjesën më të madhe të trupës policore. Tani a mund të kapeshin afate për marsin 2020 për 4 mijë efektivë policorë. Kjo praktikisht i bie që ne të mos kishim vetting. Komisioni i jashtëm i vlerësimit do bëjë vetingun e gradave të larta ,ndërsa atributet do i marrë një strukturë e specializuar e policisë së shtetit dhe ne me rrëzimin e dekretit i hapëm rrugë vettingut”.

Për Manjan vetingu më i mirë i Policisë janë protestat, ku uniformat blu e kaluan në mënyrë të suksesshme.

“Organizatat policore e kuptojnë që pjesëtarët e asaj organizate janë në vetting të përditshëm jo vetëm me pranimin e  dokumentacionit dhe trajnimit, por vetingu më i mirë janë 11 protesta të PD. Policia e ka kaluar me sukses vetingun në shkallën sipërore”.

Manja foli gjithashtu edhe për reformën në drejtësi dhe ngritjen e strukturave të reja SPAK e BKH, ndërsa theksoi se është drejt finalizimit emërimi për Gjykatën Kushtetuese.

“KED është drejt finalizimit të emërimit të Gjykatës Kushtetuese me 9 anëtarë brenda muajit qershor, po shkohet drejt finalizimit të kandidatëve dhe më shpejt se Gjykatë Kushtetuese ne do kemi Inspektoriatin e Lartë të Drejtësisë. Shtatori na gjen me institucione të ngritura. Shumë shpejt unë shpresoj që brenda qershorit do kemi Gjykatë Kushtetuese, do kemi plotësimin e anëtarëve, do plotësohet kuorumi”. /abcnews.al

ulsi-1280x721.jpg
ent ela18:55 | 07/03/2019

Aktin e ndërmarrë nga opozita për dorëzimin e mandateve, deputeti i PS-së Ulsi Manja e shikon si vetëvrasje politike. Ai më tej shton se ati opozita i kërkon qeverisë që t’i heqë litarin, por harron se kundërshtari politik të heq karrigen dhe jo litarin.

Ulsi Manja: Në rastin konkret pakica kërkon të marrë peng politikisht shumicën sepse dialogu në një sistem demokratik ka vendin e vet ku zhvillohet. Kjo që thotë opozita nuk lë shteg për dialog. Opozita i thotë shumicës qeverisëse e dalë nga zgjedhjet e viti 2017 i thotë ik ti, dhe nuk thotë ik ti si shumicë, të ikë lideri i shumicës pra Kryeministri i vendit dhe pastaj thotë me pjesën tjetër do shohim e do bëjmë ne. Do ulemi dhe do merremi vesh. Që këtu ne kemi të bëjmë me një opozitë joserioze. Në një “marrje koke erë” mund të themi nga pikëpamja politike vendosi të varë vetën politikisht tek pishat para parlamentit dhe tani i kërkon shumicës se pse nuk më pret litarin, ndërkohë që në rrafshin politik, kundërshtari politik të heq karrigen dhe nuk të pret litarin. Kjo është politika në demokraci. Është një vendimmarrje që e morën vetë. Tani venisin edhe ca kushte që nuk kanë lidhje me sistemin politik që kemi zgjedhur dhe ju i kërkoni zgjidhje shumicë, kur vetë opozita nuk është e qartë se çfarë kërkon. Dhe që në momentin që opozita merr përsipër të përcaktojë liderin politik të kundërshtarit që këtu kanë rënë bisedimet ka rënë dialogu.

Juli Xhokaxhi: Nuk ka përcaktuar lider politik, ka kërkuar të ikë Edi Rama, të krijohet një qeveri tranzitore, e cila do të riparojë sistemin, do bëjë reformën elektorale dhe do sjellë vendin në zgjedhje të përgjithshme, të rregullta, të ndershme, dhe pa blerje votash. Se kush i fiton këto zgjedhje këtë pastaj e vendos populli. Mund të jetë prapë Edi Rama ai që fiton, të paktën këtë kanë shprehur eksponentët e opozitës.

Ulsi Manja: Por si do ikë Edi Rama? Kush e lë Edi Ramën të ikë?

Juli Xhokaxhi: Si kush e lë?!

Ulsi Manja: Edi Rama në vitin 2017 në një proces të certifikuara zgjedhje të lira, demokratike dhe të  të ndershme ka marrë një mazhorancë të plotë me 74 mandate.  Janë qytetarët shqiptarë ata që i kanë thënë Ramës urdhëro mandatet dhe qeveris vendin. Tani në krahun tjetër një pakicë që shqiptarët vendosën që opozita të jetë pakicë dy vjet pasi u pranua zgjedhjet, pasi e pranuan rezultatin 7 : 1, dhe nuk paraqitën as ankesën më të vogël, një ditë të bukur pranvere thonë jo  ne nuk i njohim më zgjedhjet se janë vjedhur. Po kush e thotë këtë që janë vjedhur?!  E thotë dosja 339 dhe dosja 184./abcnews.al

ulsi-manja.jpg
G. P.15:49 | 19/02/2019

Opozita ka vendosur të djegë mandatet, por për kryetarin e komisionit të ligjeve, Ulsi Manja,  qëllimi i vërtetë i këtij qëndrimi është pengimi i reformës në drejtësi, gjë për të cilën kanë dështuar. Ai ishte i ftuar në ABC News ku tha gjithashtu se Shqipëria ka pësuar dëme të pallogaritshme nga ky vendim i opozitës.

“Për mua qëllimi i vërtetë i këtij qëndrimi të opozitës nuk janë thjesht zgjedhjet dhe këtë e them me kompetencë. Kanë dështuar të pengojnë reformën në drejtësi ngritjen e SPAK dhe BKH. Parlamenti nuk ka asnjë instrument në dorë për të ngritur këto instrumente të reja, përveçse buxhetimin e këtyre instiutucioneve. I djegin apo jo mandatet nuk e pengon ngritjen e kësaj strukture.

Në kulmin, 48 orë pas protestës së opozitës, dhe kur PD deklaronte dje vendimmarrjen e mandateve, Berisha gjente kohë të sulmonet një anëtare të KED. Kush ka bërë mëkate, kush ka bërë korrupsion, drejtësia e re që po rritet SPAK dhe BKH do merret me zyrtarë. Qëllimi real i opozitës të sabotojë sa të mundet çeljen e negociatave. Këtë duan ata që SHBA dhe BE të mos kenë një sy tek Shqipëria”, tha Manja.

Manja theksoi se qeveria është votuar në vitin 2017 nga populli. Sipas tij, Kuvendi është legjitim edhe pa PD dhe LSI pasi ka mbi 71 mandate.

“Dëmi më i madh që i bëhet vendit në rastin konkret e këtë radikalizim të qëndrimit të opozitrës është i pallogaritshëm. Na ndajnë pak muaj nga poaketa e zgjerimit në KE. Shqipëria është e shqiptarëve. Qytetarët shqiptarë kërkojnë integrimin në BE. Për të gjitha këto e ka dhënë përgjigjen kushtetuta. Kushtetuta e ka përcaktuar qartë që kuvendi përbëhet nga 140 deputetë.

Po Kushtetuta vendos me shumicë të votave. Mjaftojnë 71 deputetë në sallë, parlamenti është legjitim. Legjitimiteti buron nga zgjedhjet. E vetmja gjë që nuk bën dot ai parlament në rast se opozita djeg mandatet, nuk miraton dot ligje me shumicë të cilësuar. Le të presim se a do t’i djegë PD dhe LSI mandatet. Neni e ka përcaktuar qartë si bëhet zëvendësimi i mandateve”, u shpreh kryetari i komisionit të ligjeve Manja./abcnews.al

OK-SINKRONE-ULSI-SPAHO-BERISHA.mpg_snapshot_00.28-1280x720.jpg
G. P.15:44 | 21/12/2018

Gjatë diskutimeve në sallën e parlamentit deputetët Edmond Spaho dhe Ulsi Manja kanë debatuar mes njëri-tjetrit duke hedhur akuza të ndërsjellta. Pjesë e këtij debati ku në thelb ishin zgjedhjet vendore të Dibrës, të manipuluara sipas opozitës, u bë edhe ish kryeministri Berisha.

Edmond Spaho: “Ne nuk jemi naivë që të besojmë se Edi Rama që ka molepsur kaq shumë politikën ka vullnetin ta pastrojë atë. Nëse këto ndryshime do të miratoheshin pyetjet vijuese do të ishin: Po Ulsi ku do të shkojë nëse do të dalin interceptimet që ka bërë me banditë në Dibër në zgjedhjet e vitit 2016. ”
Ulsi Manja: “Ju ndoshta më keni parë në zgjedhje sepse unë nuk kam qenë në ato zgjedhje, por më vjen mirë që unë ju dal shpesh edhe në ëndërr. Por zoti Spaho dhe Zoti Alibeaj të jeni të sigurtë që ur të hapet Dibra dhe çdo fenomen tjetër ku del emri i Ulsi Manjësmua do të më keni në dispozicion të drejtësisë. Por me një ndryshim, ndoshta nuk do të jem në këtë sallë, sepse unë nuk e kam ndarë mendjen me dalë në pension deputet. Por për ty zoti Spaho jam i sigurt që do të jesh përsëri në rresht të parë edhe kur zoti Basha ta lerë politikën, sepse njerëz si ti që i bëjnë fresk liderit të rradhës asnjëherë nuk kanë për ta humbur vendin e parë në këtë sallë.”

Edmond Spaho: “Unë jam jetëgjatë në politikë sepse as vjedh e as mbaj lidhje familjare me kriminelë e banditë, sikurse i mban ti Ulsi. Kam mbajtur pothuajse të gjitha postet në administratë, në qeveri, në Kuvend. Po të kesh qoftë edhe një fakt me abuzime me pushtetin urdhëro bujrum. Unë thash interceptime nuk thash prezencë fizike. Po më shpjegove ti Ulsi si i trefishove votat pasi tu këput zinxhiri i brekëveunë i tërheq.”

Sali Berisha: “Ulsi fjalimin ta ka përgatitur Ymer Lala. Ulsi pse ta ka përgatitur fjalimin Ymeri? Sepse ai të kapi nga zverku dhe të nxorri jashtë nga gara elektorale e PS në Dibër. Edhe ato interceptime që mund të jenë për ty janë interceptime të skllavit sepse jo të gjithë ju jeni shtylla krimi. Disa jeni bosë të krimit, të tjerë jeni skllavë të krimit.”

Edmond Spaho: “Në fakt kur kryetari i grupit më të madh të opozitës katandiset dhe përdor fjalët brekë dhe ushkur, ky është fundi i opozitës së vendit. Zoti Berisha, unë mund të të ngjaj me këdo, por ta kam thënë dhe do të ta them prap se në xhaketën e Ulsi Manjës nuk ka patur as nuk do të ketë njolla gjaku shqiptarësh të këtij vendi.”/abcnews.al

MBULIM-MANJA-CYRBJA-PER-BASHEN.mpg_snapshot_00.09-1280x636.jpg
G. P.17:20 | 23/10/2018

Menjëherë pas deklaratave për përfshirje të tyre në çështjen e parave të gjetura në dy makinat Toytoa Jaris, deputetët Ulsi Manja dhe Jurgis Çyrbja kanë reaguar përmes rrjetit social facebook.
Kreu i komisionit të ligjeve Ulsi Manja ka njoftuar kënaqësinë për t’iu bashkuar numrit dy të socialistëve Taulant Balla, në gjyqin për shpifje me kreun e opozitës Basha.

Shpifje e ka quajtur deklaratën e Lulzim Bashës edhe deputeti tjetër socialsit Jurgis Çyrbja, i cili duke deklaruar se nuk ka arsye të durojë baltën hedhur në drejtim të tij, konfirmon se edhe ai do të bëjë padi për shpifje, duke e sfiduar kreun e opozitës në përballje me të dhe kolegët e tij në gjykatë, me prova dhe fakte, për çdo akuzë të hedhur ndaj tij./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono