shqiperiaqeduam.al

edi-rama-bashkeqeverisja.jpg
ad min17:50 | 04/09/2019

Kryeministri pranoi sot se disa zyra shtetërore po i zvarrisin pensionistët duke ju mohuar të drejtat, por ju sugjeroi të gjithë qytetarëve që t’i drejtohen portalit të bashkëqeverisjes në mënyrë që të marrin zgjidhje të fshehtë.

Rikthimi i Shtatorit, e gjen kryeministrin Rama në takimet e përjavshme me qytetarët që kanë gjetur zgjidhje përmes portalit të bashkëqeverisjes shqipëriaqëduam.al.

Angazhimi i drejtpërdrejtë i qytetarëve ndihmon shumë në përpjekjen e përbashkët dhe në detyrën onë për ta shtyrë administratën maksimalisht që të bëjë detyrën. Nga ana tjetër ndihmon shumë për të zbuluar edhe individë apo struktura të vogla dhe nga larg edhe të padukshme të administratës që pengojnë për të marra masat ndëshkimore për individë që nuk e kanë bërë detyrën si duhet”, tha Rama.

Këtë të mërkurë, shembullin e tyre e treguan kryesisht pensionistë të cilët ishin zvarritur nga institucionet. Kryeministri paralajmëroi ndëshkim për zyrtarët abuzues.

“Një numër iu caktuar zyrash në territore, pensionistët nuk e marrin përgjigjen dhe mbi të gjitha nuk marrin përkushtimin që meritojnë. Mirëpo duke i drejtuar platformës ata kapërcejnë të gjitha pengesat dhe menjëherë kanë një mik shumë të fortë përkrah që është drejtpërdrejt qeveria”, tha Rama.

Pavarësisht dyshuesve, kryeministri pohon se besimi i qytetarëve tek portali është rritur./ABC News Albania 24/7

edi-rama123-1.jpg
ad min13:10 | 20/05/2019

Në aktivitetin e përjavshëm të organizuar në kryeministri për dëshminë e rasteve të zgjidhura përmes portalit shqipëriaqëduam.al, kryeministri Edi Rama theksoi arritjet e këtij portali që sipas tij zgjidh problemet e shqiptarëve brenda dhe jashtë vendit.

“Që nga 2012 e këtej vajza ime ishte e paregjistruar. Ju drejtova bashkëqeverisjes. Me bashkëpunimit tuaj m’u realizua dëshira që vajza u regjistrua”

Ky ishte vetëm një nga rastet e ankesave të bëra në portalin e bashkëqeverisjes, ku sipas kryeministrit Rama tashmë zgjidhja e problemeve të shqiptarëve kalon edhe kufijtë edhe jashtë vendit.

“Platforma ju shërben të gjithë shqiptarëve pavarësisht se janë brenda kufijve apo jashtë kufijve për çdo çështje që kanë me zyrat e shtetit shqiptar dhe janë të shumta rastet, kur qytetarë të Repoublikës së shqipërisë që jetojnë jashtë në Europë, SHBA deri në Australi kanë arritur të zgjidhin përmes platformës pa pasur nevojë të vijnë këtu probleme të mbartura me dekada”, tha Rama.

Në fjalën e tij përmbyllëse Rama theksoi se platforma e bashkëqeverisjes pas zgjedhjeve të 30 Qershorit, do të krijojë mundësinë e një faze të re me bashkitë për zgjidhjen e problemeve

“Kam shumë besim se me 30 qershor do krijojmë mundësinë për të hyre në faze të re të ankesave nga bashkitë, qoftë në aspektin sasior, qoftë në aspektin cilësor. Çka do realizojmë është që aksesi i drejtpërdrejt te çdo kryetar apo kryetare pas 30 Qershorit të jetë i së njëjtës cilësi. Është po aq i rëndësishëm që të nënvizohet se zgjedhjet nuk bëhen për ata që zgjidhen, por bëhen për ata që zgjedhin”, tha Rama.

Kryeministri u bëri thirrje qytetarëve të vijojnë të denoncojnë dhe të dërgojnë ankesat e tyre në portalin shqipëriaqëduam, pasi kanë nevojë të presin 3 muaj apo një vit për zgjidhjen e problemeve, por vetëm një klik./ABC News Albania 24/7

edi-rama-4.jpg
ad min15:28 | 04/04/2019

Shërbimi në administratën publike është përmirësuar. Janë këto përfundimet e një anketimi të kryer nga qeveria që u bë publik nga kryeministri Edi Rama në takimin me koordinatorët e platformës së bashkëqeverisjes.

Dhënia fund e sorollatjes është qëllimi i takimit të përjavshëm të kryeministrit Edi Rama. Si një shtet brenda shtetit është shndërruar platforma e bashkëqeverisjes që ndreq gabimet e administratës.

Disa kanë pak muaj që ankohen se nuk marrin pensionin që u takon apo nuk saktësojnë mbiemrin që kanë. Të tjerë sjellin shembuj se prej më shumë se 10 vjetësh nuk marrin dot certifikatën e pronës apo dokumente të tjerë. Kur arrijnë në pikën e fundit të problemit të pazgjidhur kryeministri Rama sugjeron t’i drejtohen adresës shqiperiaqeduam.al.

“Në momentin që afati i marrjes së përgjigjes skadon dhe ju nuk e keni marrë përgjigjen, mos prisni, mos u sorollatni, mos kërkoni rrugë të tjera, mos lejoni t’ju shikojnë nga xhepi, mos kërkoni deputetin, kushëririn, krushkun e me radhë. Thjeshtë një klik shqiperiaqeduam.al dhe menjëherë keni qeverinë në krahun tuaj”, tha Rama.

Pranon që ka ende probleme me institucionet shtetërore. Burokracitë nuk janë shmangur ende nga zyrat e institutit të sigurimeve shoqërore, zyrat e gjendjes civile, por dhe shumë hallkave të tjera, megjithatë krahasuar me një vit më parë është më optimist.

“Kemi bërë një anketim ditët e fundit kombëtar lidhur me perceptimin e publikut për shërbimet. Dhe me kënaqësi kemi konstatuar se ka një përmirësim në këtë perceptim”, tha kryeministri.

E siç ndodh rëndom në një ditë të tillë, falenderimet janë pa kursim.

Qytetari: Me thënë të drejtën zoti Kryeministër kështu nga larg ju jeni shumë i ashpër, por gjysmën e emocionit ma keni hequr se dukeni tamam pa komplimenta si një shok i vjetër.

Edi Rama: Më vjen keq që dukem nga larg shumë i ashpër, por edhe kaq i butë sa t’u duka ty nuk jam.

Qytetarja: Dua të falënderoj drejtoreshën zonjën Eridana Çano. Nga ju në kaq pak kohë kam mësuar shumë dhe jam e sigurt se do mësoj dhe shumë më shumë.

Edi Rama: Me falenderimin që bëre tani të rregullojnë shtrigat e tjera. Në fakt shaka është, por gjysma e së vërtetës./abcnews.al

edi-ramaaaaaaaaa.png
ad min15:48 | 03/10/2018

Është një ditë bilanci për Këshillin e Ministrave. Kabineti është mbledhur për të analizuar rezultatet një-vjeçare të platformës së bashkëqeverisjes shqipëriaqëduam.al.

“58.220 persona e kanë vizituar deri tani platformën e bashkëqeverisjes shqipëriaqëduam.al, 22.553 janë fiks shqetësimet e ngritura në rubrikën “Ankesa ime” që në tërësinë e tyre përbëjnë të gjithë jetën e brendshme të këtij komunikimi” , u shpreh Rama.

Janë mesatarisht 1.950 çështje që trajtohen çdo muaj dhe për të cilat ka interesim dhe përgjigje brenda 10 ditëve, ky është evolucion në raportin e qeverisë dhe shtetit me qytetarin, pasi këto çështje do të mbeteshin pezull çdo muaj, tha kryeministri Rama, i cili nuk mjaftohet me këto rezultate.

“Është i mirëkuptueshëm dhe mosbesimi. Ka pasur shumë arsye në të kaluarën për të mosbesuar në asgjë më, por kontributi juaj është shumë i rëndësishëm se kur them unë gjithë politikanët janë njësoj mendojnë njerëzit. Të gjithë gënjejnë, të gjithë janë hajduta, kështu që flasin kot. Po kur e thoni ju, njerëzit që janë bashkëqytetarë të zakonshëm pa asnjë lloj pushtetiu atëherë mesazhi kalon më kollaj”, tha Rama.

Të gjitha institucionet kanë pasur historikisht zyra të marrëdhënieve me publikun dhe zyra pritjeje dhe ka qenë një eksperiencë shumë e hidhur për çdo qytetar që ka bërë shumë ecejake dhe ka pritur e nuk ka marrë dot kurrë përgjigje, nënvizoi kreu i qeverisë duke bërë dallimin me atë që ndodh sot.

“Në 3 minuta maksimumi ata mund të adresojnë problemin jo te një zyrë fizike, por drejtpërdrejt tek ministri përkatës”, tha kryeministri./abcnews.al

RAPORTI-10-MUJOIR-I-PLATFORMES.mpg_snapshot_00.08-1280x720.jpg
ad min15:28 | 03/08/2018

Mbi 13 mijë ankesa janë zgjidhur. 440 zyrtarë janë ndëshkuar si pasojë e mospërpërgjigjes ndaj qytetarëve. Të dhëna janë publikuar në raportin 10 mujor të platformës së bashkëqeverisjes.

Rreth 13.700 halle të qytetarëve kanë marrë zgjidhje pasi kanë dërguar vetëm një një mesazh në adresën shqipëriaqëduam.al.
Bilancin e 10 mujorit të platformës së bashkëqeverisjen e e publikon edhe kryeministri Edi Rama në faqjen e tij në Facebook.
Më të ndëshkuarit nga mos përgjigja në kohë e qytetarëve janë pjesë e administratës së ministrisë që ka patur edhe fluksin më të madh të kërkesave si Ministria e Drejtësisë. Numërohen 239 zyrtarë të identifikuar nga hetimi administrativ se nuk kanë zbatuar ligjin, nga 420 që janë në total nga të nënta ministritë.

Vendin e dytë e zë ministria e infrastrukturës dhe energjisë me 49. Në fund të listës është ministria e Brendshme me vetëm një të ndëshkuar.
Në nivel qendror është Bashkia e Tiranës që ka pritur numrin më të madh të ankesave, 806 ku 743 prej të cilave kanë marrë zgjidhje. Në total janë 2395 ankesa drejtuar 12 bashkive nga të cilat 2026 janë të përfunduara. Ata që janë ankuar më pak në platformën e bashkëqeverisjes janë banorët e Kukësit. 31, ku 26 prej të cilëve u është dhënë përgjigja përfundimtare.

Ky bilanc i përdoruesëve të platformës së bashkëqeverisjes duhet të rritet sipas kryeministrit Edi Rama duke e quajtur, shqiperiaqeduam.al fuqinë e përbashkët kundër parazitizmit e korrupsionit në zyrat e shërbimeve të shtetit për qytetarin./abcnews.al

edi-rama-kucove.jpg
ad min21:01 | 25/05/2018

Pasditen e së premtes, kryeministri Edi Rama vijoi turin e llogaridhënies në Kuçovë. Duke theksuar ekzistencën e kategorisë së cilësuar prej tij si grabitqarë dhe parazitë në administratë, Rama nxiti qytetarët të denoncojnë çdo rast në platformën e bashkëqeverisjes.

Në Kuçovë gjatë turit të llogaridhënies, kryeministri Edi Rama foli për një nga betejat e pafituara të qeverisë, atë ndaj grabitqarëve dhe parazitëve në administratë.

“Jemi shumë larg fitores së kësaj beteje sepse grabitqarët dhe parazitët në administratë nuk janë të të tjerëve edhe ne partia që qeverisim nuk jemi të imunizuar nga virusi i grabitqarëve dhe parazitëve në të gjithë nivelet e administratës. Ky është fakt”.

Kreu i qeverisë rrëfeu formulën e suksesit.

“Ne kemi krijuar mekanizmin që nuk e kemi pasur më përpara se s’ka qenë e mundur për ta pasur më përpara pasi nuk kemi pasur në dorë këtë avantazh që na e jep sot teknologjia që me një aplikacion e  ke të gjithë qeverinë në xhep. Mjafton të shkojë te platforma shqipëriaqëduam.al, të regjistrohet, të shkruajë ankesën e tij dhe në kohë reale ankesa shkon te ministri. Nuk shkon poshtë, shkon te ministri. Dhe ministri është i detyruar që brenda 10 ditësh të kthejë përgjigje”.

Problemi u prek edhe nga të pranishmit.

Por duket se mungesa e denoncimeve nga ana e qytetarëve nuk ka qenë i vetmi problem.

“Hoqëm drejtorin e tretë nga zyrat e hipotekës së Beratit se më ra goja, mos vini burra drejtore, vini gra po nuk më dëgjojnë. Tani kemi vënë një grua dhe shpresoj që ajo do të jetë në lartësinë e detyrës. Tek  shqipëriaqëduam.al shtrohet problemi dhe ti për 10 ditë merr zgjidhje”.

Kryeministri ndau edhe lajme të mira.

“Ne do t’i rrisim pensionet përsëri në momentin që do të kemi më shumë të ardhura. Objektivi ynë është që deri në fund të vitit të punësojmë 25 mijë njerëz. SHELL-i po bën një operacion të pazakontë këtu në këtë zonë sepse është gjetur një sasi nafte dhe gazi më e madhja e zbuluar ndonjëherë në vendin tonë”./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono