partia demokratike

1523557480_xhaferri1.jpg
nev ila18:00 | 01/12/2019

Pas komandimit të Zhyljen Varfit në krye të Bashkisë së Durrësit, Partia Demokratike, thotë se bashkia tashmë iu rikthye sërish Vangjush Dakos. Dega e PD në Durrës e akuzon Varfin si njeriun e tenderave korruptive qe akoma s’jane mbyllur ne prokurori.

“Sot kemi anarki totale ne administrimin e qytetit se per vite te tera nuk i eshte sherbyer interesave te qytetareve, por vetem te grupeve kriminale. Kjo eshte arsye qe sot askush nuk eshte ne gjendje te sherbeje dhe jemi ne kushtet e ç’organizimit ku kudo qytetaret, ne te gjitha lagjet e qytetit, na thone se askush nuk i ka kontaktuar”, thuhet në reagimin e Ferdinand Xhaferrit, kreut të PD-së në Durrës./abcnews.al

tryeza-per-reformen.jpg
nev ila13:12 | 19/11/2019

OSBE ka mbledhur sot tryezën e dytë për reformën zgjedhore në nivel teknik. PD-ja, ashtu si në 25 shtator ka vendosur të marrë pjesë edhe në këtë tryezë duke u përfaqësuar sërish me Ivi Kason. Takimi po zhvillohet me dyer të mbyllura ndërkohë që është njoftuar se cilat janë pikat që do të përcjellë opozita jashtëparlamentare në këtë tryezë.

ABC News ka zbardhur platformën mbi të cilën opozita e bashkuar do të hartojë amendamentet për reformën zgjedhore dhe çfarë do të diskutohen nga opozita jashtëparlamentare në tryezën e thirrur nga OSBE:

Për këtë qëllim, opozita është e gatshme të ndërmarrë hapat si më poshtë:

“Financimi i partive dhe fushatës dhe ulja e kostove të politikëbërjes

Opozita e bashkuar është e përkushtuar për:

– Integrimin, përmirësimin dhe thjeshtimin e kornizës ligjore për financimin e partive dhe fushatës zgjedhore me qëllim garantimin e financimit të ligjshëm, të mjaftueshëm dhe transparent.

– Rishikimin e kuadrit ligjor ekzistues për të siguruar barazi sipas standarteve ndërkombëtare, mekanizma rigoroz dhe efikasë kontrolli të burimeve të financimit dhe shpenzimeve.

Për këtë qellim jemi të gatshëm të bëjmë:

– Ndërhyrje ligjore që sigurojnë që financimi i partive politike dhe ai për zgjedhjet të jetë 100% nga buxheti i shtetit me qëllim shmangien e financimeve private nga burime të dyshimta. Paralelisht me këtë, propozohet kriminalizimi i financimeve private.

– Reduktim/ integrim të kornizës ligjore aktuale, në një ligj të vetëm, të posaçëm me qëllim sigurimin e uniformitetit të trajtimit në periudhë zgjedhore dhe jozgjedhore , dhe efikasitetit të mbikëqyrjs dhe verifikimit.

– Përcaktimin e rregullave për raportimin e shpenzimeve dhe burimeve të financimit, në fushata zgjedhore, jo vetëm nga partitë politike por edhe nga kandidatët.

– Ashpërsimin e kornizës ligjore që pengon financimin nga subjekte që kanë përfituar nga fonde publike nëpërmjet tenderash dhe koncensionesh si dhe ndalime nga përfitimi i tenderave apo koncensioneve, për një kohë të përcaktuar, nga kompani që kanë financuar partitë politike dhe kandidatët.

– Përcaktimin e rregullave dhe kritereve detyruese për përllogaritjen e vlerës së financimit për njësi (vlerë për një zgjedhës dhe/ose vlerë për mandat dispozicion buxheti i shtetit. Shuma e përllogaritur sipas kritereve duhet të jetë detyruese për tu vënë në dispozicion sipas ligjit për buxhetin e vitit përkatës.

– Rregullimin në mënyrë strikte të mënyrës dhe masës së përfitimit të donacioneve në natyrë dhe shërbime apo favore nga partitë politike, kandidatët apo edhe institucionet shtetërore. Bërja e tyre publike në çdo rast.

– Miratimin e rregullave për hartimin nga KQZ të një liste kostosh reference të detyrueshme, për materiale, infrastrukturë apo aktivitete zgjedhore me qëllim matjen e shpenzimeve. Lista e kostove-tip duhet bërë publike nga KQZ dhe të jetë ë detyrueshme nga ekspetët në verifikimin e shpenzimeve.

– Miratimin e rregullave për të kufizuar në mënyrë të detajuar tipologjitë e aktiviteteve dhe infrastrukturës së përdorur apo mjeteve të propagandës të subjekteve politike. Kjo me qëllim uljen e kostove të fushatave dhe të politikëbërjes e për rrjedhojë uljen e masës së financimit.

– Implementimin e rregullave për vendosjen e kufizime strikte për kohën totale dhe numrin e reklamave zgjedhore për çdo subjekt zgjedhor ( parti ose kandidatë). Marrja e masave që kostoja e kohës televizive dhe e reklamave të jetë ligjërisht e përcaktuar dhe e unifikuar. Njëkohësisht përcakimi I mekanizmave për të garantuar që kostoja e reklamave/ kohës televizive të mos jetë e pagueshme drejtpërdrejtë por të jetë e zbritëshme nga transmetuesit televizivë dhe radiofonikë nga detyrimet që i kanë shtetit.

– Kufizim drastik i numrit të aktiviteteve që transmetohen live apo në çdo formë tjetër dhe që përfshin kosto për transmetim mediatik. Kufizim materialeve televizivë të gatshëm për transmetim të subjekteve politike.

– Rishikim të thellë të afateve dhe procedurave te deklarimit dhe verifikimit të burimeve financiare.

– Përzgjedhja e ekspertëve kontabël duhet të jetë e detyrueshme për ekspertët që përcaktohen për të kryer ekspertimin. Refuzimi për të kryer ekspertimin duhet të përfshijë penalitete të forta.

– Identifikimi dhe miratimi i rregullave për funksionumin e një forumi i cili duhet të trajtojë me seriozitet denoncimet e bëra nga subjektet politike apo OJF, edhe kur ato nuk janë të akredituara si vëshguese, apo denoncimet në media. Duhet ngritur një sistem i pavarur verifikimi i levizjeve financiare të korporatave për një periudhë përpara dhe pas procesit zgjedhor.

– Ashpërsimi i rregullave dhe sanksioneve lidhur me mosdeklarimin dhe/ ose deklarimin e pasaktë, përfshirë sanksione penale dhe mundësia e sanksoneve që përfshijnë ndikim në rezultatin zgjedhor të arritur nga subjektet/ kandidatët. Duhet të sigurohet aplikimi pa ekuivok dhe konsistent i sanksioneve ligjore të përcaktuara, si dhe përgjegjësia individuale edhe penale e funksionarëve partiakë dhe kandidatëve në kuadër të financimit politik dhe deklarimit të burimeve të financimit dhe shpenzimeve.

– Përfshirjen edhe të Fondacioneve Politike, në rregullat e financimit për Partitë Politike/ kandidatët.

– Forcimin e rregullave për ndalimin e plotë të çdo financimi të huaj për subjektet politike/ kandidatët/ fondacionet politike”./abcnews.al

luigi-soreca-ne-pd.jpeg
nev ila12:00 | 19/11/2019

Luigi Soreca ka mbërritur në selinë blu ku do të zhvillojë një takim me kreun e  PD Lulzim Basha.

Në fokus të këtij takimi mësohet se do të jetë reforma zgjedhore. Ky takim zhvillohet edhe ne kohën kur mazhoranca ka thënë se brenda këtij viti do të përmbyllë draftin e saj për reformën zgjedhore e cila duhet të dakordësohet me të gjithë palët.

Po ashtu Soreca dhe Basha pritet të diskutojë edhe për debatin e lindur për mënyrën se si janë zgjedhur dhe si po reformohen institucionet e drejtësisë.

Gjithsesi për reformën në drejtësi edhe kreu i PD Basha, ka theksuar se qëndrime publike ku të anatemohen përfaqësues të istitucioneve në drejtësi nuk do të gjeni, edhe vetë ndërkombëtarët kanë qenë të kujdeshsëm në qëndrimet e tyre publike, ndryshe nga Presidenti Meta, i cili deklaroi se do të bëjë padi penale për kreun e KED Ardian Dvorani./abcnews.al

tu-1280x712.jpg
in a11:33 | 11/11/2019

Kryetari i opozitës Lulzim Basha ka nisur takimin me biznesmenët e Durrësit në kuadrin e turit “Rrugëtim për Shqipërinë”.

Gjatë bashkëbisedimit me qytetarët, lideri i opozitës shprehet se sektori i bizneseve po mbytet nga politikat e gabuara të qeverisë aktuale.

“Kemi klimën më  të keqe të biznesit në Europë, një biznes i çliruar është vizioni për një biznes të suksesshëm. Shqiptarëve u duhet një qeveri që nuk ua bën jetën më të vështirë”, tha Basha.

Duke folur për koncensionet e qeverisë dhe për kasat fiskale, Basha shprehet se bizneset e vogla nuk do të raportojnë në mënyrë periodike tek Ministria e Financave.

“Sektori i biznesit në Shqipëri është në luftë për mbijetesë, rezultat i politikave të dështuara të kësaj qeverie, të cilat kanë goditur si biznesin e vogël, ashtu edhe bizneisn e madh. Po mbyteni nga efektet e rritje së taksave, të rritjes së kostos dhe korrupsionit të kudogjendur, që kanë shkaktuar klimën më të keqe të biznesit në rajon dhe në Europë, sipas matjeve më të fundit të bankës Botërore, por, mbi të gjitha, sipas matjeve më të sakta që janë matjet e biznesit si punëdhënës dhe matjet e punëmarrësve, qytetarëve, që goditen direct nga pamundësia e biznesit për të hapur vende të reja pune apo për të hapur kushte të reja punësimi”, u shpreh Basha.

“Ndaj ne jemi sot këtu për të treguar që PD-ja është për taksa më të ulëta, ne do të punojmë që të rikthejmë suksesin në ekonomi, sektori i biznesit është në luftë për mbijetese. Ju po mbyteni nga efekti i rritjes së taksave, rritjes së kostos dhe korrupsionit të kudogjendur që kanë shkaktuar një klimë biznesi më të keqe në Evropë”, deklaroi Basha./abcnews.al

PD-shkoder-770x433.jpg
nev ila14:12 | 01/11/2019

PD e Shkodrës ka reaguar sot pas shkarkimit nga KQZ të kryebashkiakut të Vorës Agim Kajmaku për të cilin PD i kishte publikuar të dhënat që në fillim, duke nxjerrë në dritë se ai kishte dosje në Greqi dhe kishte probleme me drejtësinë.

“DEKLARATË E PARTISË DEMOKRATIKE, DEGA SHKODËR:

Është e turpshme dhe e dënueshme përdhosja që po i bën Edi Rama qytetit të Shkodrës.

Pasi i turpëroi socialistët e Shkodrës duke i kandiduar për Kryetar Bashkie, pa i pyetur, një trafikant droge të dënuar në Itali, Edi Rama ka rreth 2 muaj që ka lënë Shkodrën pa drejtorë rajonal, sepse pret që bandat të bien në ujdi për të ndarë pushtetin.

Nuk ka rëndësi për Edi Ramën se çfarë mendojnë qytetarët e Shkodrës.
Nuk ka rëndësi për Edi Ramën se çfarë mendojnë socialistët e ndershëm të Shkodrës.
Nuk ka rëndësi për Edi Ramën që Shkodra ka djemë dhe vajza të talentuar, të arsimuar mirë dhe të aftë për të drejtuar administratën publike lokale.

Për të ruajtur pushtetin e tij personal, për Edi Ramën ka rëndësi vetëm vazhdimi i marrëveshjes së bashkëqeverisjes me krimin e organizuar në Shkodër.

Shkodra nuk ka për t’ia falur këtë! Edi Rama duhet të mësojë se me Shkodrën as nuk mund të tallet dhe as nuk mund të luajë!

Partia Demokratike Dega Shkodër i bën thirrje qytetarëve të Shkodrës, pa asnjë dallim politik, të përbuzin këtë model qeverisjeje, ta refuzojnë fuqimisht tentativën e Edi Ramës për të veshur me pushtet krimin në Shkodrën e kulturës dhe dijes.

Shqipëria dhe Shkodra ka vetëm një rrugë!

Të ndahen nga krimi, të refuzojnë të keqen, dhe të punojmë bashkarisht për Shqipërinë si gjithë Europa!”, shkruan në deklaratën e saj dega e PD./abcnews.al

 

agron-shehaj.jpg
ad min21:46 | 29/10/2019

Ish-deputeti i Partisë Demokratike, Agron Shehaj, ishte i ftuar këtë të martë në emisionin “Provokacija”. Ai tregoi se si u fut në politikë. Shehaj tha se hyri në politikë në një moment që kishte artur sukses në biznes.

Shehaj deklaroi se e ka ndjekur vazhdimisht politikën në Itali dhe Shqipëri. Ish-deputeti mendon se politika është e rëndësishme, sepse vendos për fatet e vendit.

“Mua më ka propozuar kryetari, Basha. Më prezantoi dikush. Ishte prezantim jo me qëllime kandidimi. Gjashtë muaj para zgjedhjeve të 2017-s. Mua më pëlqen të mendoj se më ka parë vlerat jo pasuritë. Më tha “Agron Hajde. Pa kushte, pa asgjë. Je totalisht i lirë”.

Jo nuk jam penduar. Politika është një sfidë e jashtëzakonshme. Në momente dukem naiv, ose vendimi mund të ketë qenë naiv kur e kam marrë. Edhe kur e kam hapur biznesin më dukej naive me synimet që kisha dhe me qëllimin që kisha, por mendoj se nuk ka gjë më të bukur se sa të punosh për vendin tënd dhe jo vetëm për vete. Kam një përfitim. Përfitimi i të bërit një punë të mirë”, tregoi Shehaj, sipas të cili politika është shumë e ngjashme me biznesin./abcnews.al

aleatet.jpg
ad min15:24 | 25/10/2019

Në kohën kur mazhoranca dhe opozita janë duke punuar për hartimin e drafteve të tyre për reformën zgjedhore, gjithnjë e më shumë po kërkohet edhe ndryshimi i sistemit zgjedhor. Aleatët e PD, Fatmir Mediu dhe Nard Ndoka flasin për mundësinë e implementimit të sistemit zgjedhor proporcional me lista të hapura. Këtë sistem e mbështet edhe ish-deputeti demokrat Ervin Salianji, i cili shpjegon edhe arsyet përse shumë prej funksionarëve i tremben implementimit të një sistemi të tillë.

Miratimi i Reformës Zgjedhore është kthyer në kryefjalë të debatit politik në Shqipëri, kjo edhe për shkak se Kodi i Ri zgjedhor është edhe një nga kushtet e kërkuara nga Bundestagu gjerman për çeljen e negociatave.

Por në kohën kur mazhoranca duket e vendosur për të miratuar brenda dhjetorit ndryshime të reformës zgjedhore të kërkuara edhe nga OSBE, aktorë të rëndësishëm politik po artikulojnë gjithnjë e më shumë kërkesën për ndryshimin e sistemit zgjedhor, madje duke kërkuar edhe sistemin me lista të hapura.

Por krahas aleatëve të PD, kërkesa për lista të hapura shihet si një zgjidhje edhe brenda vetë radhëve të demokratëve. Ervin Salianji flet për një rezistencë të fortë që po i bëhet ndryshimeve të sistemit zgjedhor dhe përse listat e hapura sjellin frikë tek ata që kanë humbur kontaktet me zgjedhësit.

Por a mund të zbatojë Shqipëria një sistem proporcional me lista të hapura? Ish-kryetari i KQZ, Kristaq Kume shpjegon edhe mënyrën e implementimit të një sistemi  të tillë. Kume e sheh tërësisht të zbatueshëm një sistem proporcional me lista të hapura, duke kujtuar se përmes tij i kthehet vota sovranit.

Funksionarë të lartë të Partisë Socialiste kanë qenë gjithmonë të rezervuar për të folur për ndryshime  të sistemit zgjedhor, pavarësisht se nuk e kanë përjashtuar mundësinë, ndërkohë që demokratët kanë filluar të reflektojnë gjithnjë e më shumë për ndryshimet kushtetuese të 2008 ku u hoq dorë nga sistemi mazhoritar./ABC News Albania

mjeke.jpg
ad min14:59 | 25/10/2019

Opozita akuzon Ministrinë e Shëndetësisë se po redukton numri e planifikuar të ndërhyrjeve kirurgjikale, pasi do të mbrojë koncesionin korruptiv të sterilizimit të instrumenteve mjekësore. Ministrja Manastirliu në një reagim për mediat I cilëson akuzat e pavërteta dhe shprehetr se ka racionalizim të ndërhyrjeve dhe jo reduktim.

“Vetëm 90 persona në muaj kanë të drejtë të kenë ndërhyrje kirurgjikale, ndërsa vetëm 65 të tjerë mund të planifikohen”, është ky denoncimi që ka bërë PD nëpërmjet ish-deputetit, Bardh Spahia.

Spahia nëpërmjet një postimi në Facebook akuzon Ministrinë e Shëndetësisë për  koncesionin e sterilizimit të instrumenteve mjekësore duke e cilësuar si korruptiv.

Sipas Spahisë edhe për ndërhyrjet më të vogla që kërkojnë 2-3 instrumente, koncesionari i sterilizimit ofron vetëm setin me 10 fishin e instrumenteve që nevojiten, duke rritur koston shumëfish.

Akuza për këtë çështje, u artikuluan edhe nga nënkryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim Petrit Vasili.

Për akuzën e PD-së reagoi edhe ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu duke thënë se nuk ka urdhër për reduktim operacionesh.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë vetëm në 9 muajt e parë të 2019 janë kryer më shumë se 47 mijë ndërhyrje kirurgjikale me instrumentet e rinj dhe sterilizimin me standardet më të larta./ABC News Albania

gazment-bardhi-1.jpg
nev ila10:40 | 23/10/2019

Partia Demokratike me anët të një kërkese për informacion drejtuar Prokurorisë së Përgjithshme ka kërkuar nga kjo e fundit informacione në lidhje me procedurën e ndjekur nga organi i akuzës për Valdrin Pjetrin, Agim Kajmaku, Mark Babani. Sipas PD, organi i akuzës ka bërë përpjekje për të mbrojtur me burokraci procedurale dhe vonesa këta të fundit duke mos i marrë nën përgjegjësinë penale sipas nenit 190 të Kodit Penal i cili përcakton dënimin në nga 6 muaj deri në 4 vjet.

Partia Demokratike akuzon prokurorinë se nuk po zbaton ligjin, duke zvarritur çështjet dhe duke mos i dhënë opozitës informacionin e kërkuar për procedurën e ndjekur nga organi i akuzës, siç e parashikon ligji. PD, e konsideron mosveprimin e organit të akuzës, prej më shumë se 2 muaj të prokurorisë si përpjekje për të mbrojtur me burokraci procedurale dhe vonesa, njerëzit e inkriminuar të Edi Ramës në bashki.

Duke nisur që nga 1 gushti, PD ka paraqitur prova autentike se kandidatët e Edi Ramës në bashkitë Shkodër, Valdrin Pjetri, Vorë, Agim Kajmaku dhe më bashkinë Vau i Dejës, Mark Babani kanë te kaluar kriminale dhe si të tillë duhet të largohen dhe të ndiqen penalisht për fallsifikim të formularit të dekriminalizimit.
Por, tani, PD akuzon prokurorinë se nuk po zbaton ligjin, duke zvarritur çështjet dhe duke mos i dhënë opozitës informacionin e kërkuar për procedurën e ndjekur nga organi i akuzës, siç e parashikon ligji. PD, e konsideron mosveprimin prej më shumë se 2 muaj të prokurorisë si përpjekje  për të mbrojtur me burokraci procedurale dhe vonesa njerëzit e inkriminuar të Edi Ramës në bashki.
Kjo del në pah nga një lëtër e Sekretarit të Përgjithshëm të PD, Gazment Bardhi, për Prokurorinë e Përgjithshme, e cila i çohet për dijeni edhe KLP-së që vlerëson punën e Prokurorit të Përgjithshëm , ambasadës së SHBA, BE, OSBE dhe Këshillit të Europës. Sipas ligjit, deklarimet e rreme në formularin e dekriminalizimit dënohen me burg nga 6 muaj deri në 4 vjet.
Në respekt të ligjit, PD ka kërkuar në 5 Shtator që t’i vihet në dispozicion i gjithë dokumentacioni që tregon veprimet e prokurorisë për të bërë verifikimin e 3 denoncimeve të bëra nga PD.
“Organi i prokurorisë në shkelje flagrante të ligjit, edhe pse afati është tejkaluar disa herë, ende nuk ka vënë në dispozicion të kërkuesit dokumentacionin e kërkuar, duke na pamundësuar ushtrimin e të drejtave tona ligjore dhe duke mos bërë transparencë për opinionin publik mbi këto raste“, thuhet në kërkesën e re për informacion që Sekretari i Përgjithshëm i PD i dërgon Prokurorisë së Përgjithshme.
“Kjo sjellje e organit të prokurorisë ngre dyshime të arsyeshme mbi tentativën shtetërore për marrjen në mbrojtje të personave të inkriminuar që kanë arritur, me mbështetjen e partisë në pushtet, të uzurpojnë funksionet publike, në kundërshtim flagrant me ligjin e dekriminalizimit”, theksohet në kërkesën e PD. /abcnews.al
balla-1.jpg
ad min20:08 | 22/10/2019

Mazhoranca nuk do të shkojë në zgjedhje të parakohshme. Kreu i grupit parlamentar socialist, Taulant Balla, gjatë një interviste në televizionin ABC News, deklaroi se nuk e kanë ndërmend të abuzojnë me detyrën që qytetarët u kanë dhënë. Sipas Ballës zgjedhjet do të mbahen në vitin 2021 dhe do të zhvillohen me Kod të ri Zgjedhor.

“Të gjithë e dimë edhe ju. Këtu nuk bëhet fjalë që ka ndonjë dyshim që PS nëse bëhen zgjedhje të dielën nuk i fiton zgjedhjet, madje i fitojmë edhe me diferencë të madhe. Ky popull është lodhur nga historitë që partitë të bëjnë llogaritë e tyre. Ata duhet t’i qëndrojnë kalendarit politik për të cilën janë votuar. PS ka përditë një punë për të realizuar. Ka ca të papunë që e masin normën e punës me daljet në konferencë për shtyp. Ne kemi një objektiv.

Askush, as ne nuk e kemi këtë drejtë të themi në mënyrë abuzive që i duam zgjedhjet tani se ti na ke thënë me Kushtetutë ti kemi në Qershor 2021. Do zhvillohen me Kodin e ri Zgjedhor. Ka vetëm një palë zgjedhje të parakohshme për shkak të dorëheqjes së kryetarit të Bashkisë së Shkodër”, tha Balla, duke i bërë edhe thirrje Presidentit Meta që të dekretojë datën e re të zgjedhjeve.

Për sa i përket opozitës, Balla tha se duhet të njohë deputetët e saj në parlament dhe në këtë mënyrë do të realizohet edhe detyra që ajo ka në lidhje me 9  kushtet e caktuara nga Bundestagu gjerman.

“Ju thatë që edhe opozita i respekton 9 pikat. Opozita ka vetëm 1 detyrë në 9 pikat. E dini kush është detyrimi? Që të mos vonojë më historinë e miratimit… miratimit se nuk kanë gjë në dorë se e bën Kuvendi.  Mirë të njihnin deputetët në parlament, dhe bashkë me ta të hartonin vlerësimet e tyre dhe Kuvendi ta miratojë”, tha Balla, i cili rikujtoi edhe qëndrimin e Palmer disa muaj më parë, sipas të cilit ka një mënyrë për të ripërfshirë PD dhe LSI-në, që është njohja si përfaqësues të tyre deputetët që kanë hyrë në Kuvend nga listat e tyre./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono