Ogerta Manastirliu

ogerta-manastirliu.jpg
G. P.14:11 | 10/09/2019

Buxheti për shëndetësinë në gjashtë vitet e fundit sipas Ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastriliu është rritur me 43%.  Pas raportit të Eurostat që na rendit të fundit në Evropë për financimet në shëndetësi Manastirliu thotë se krahasimi duhet bërë me veten.

Shqipëria sipas zyrës europiane të statistikave qëndron e fundit në Evropë për financimin e shëndetësisë. Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu nuk mohon, por sugjeron pritjen e rezultateve të një tjetër institucioni ndërkombëtar.

“Le të presim të dhënat e fundit që do të ketë OBSH për të përcaktuar dhe për të patur një qartësi mbi shpenzimet nga xhepi dhe financimet në shëndetësi dhe për ta riparë pikërisht në funksion të përmirësimit të shërbimeve të kujdesit shëndetësor”, tha ministrja.

Ndërkohë që buxheti për shëndetësinë në bazë të GDP-së sipas Eurostat e rendit vendin tonë 3.5 herë më poshtë se mesatarja e Bashkimit Europian dhe dy herë ndaj vendeve të rajonit, ministrja Manastirliu në një intervistë për ABC News thotë se krahasimi duhet bërë me veten ndër vite.

“Duhet bërë krahasimi me gjashtë vite më parë. Ku ishte financimi për shëndetësinë dhe ku jemi sot. Sot rezultojmë në një përqindje të rritur krahasuar me gjashtë vite më parë. 43% është më i lartë buxheti për shëndetësinë se në 2013”, tha Manastirliu.

Cilësia e shërbimeve shëndetësore matet nga financimi publik, por sipas Ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ky nuk është treguesi i vetëm.

“Ka edhe të dhëna të tjera që referojnë për sistemin se sa i mirë është një sistem shëndetësor, sa i aksesueshëm është një sistem shëndetësor. Indikatori që mat eksesin dhe cilësinë në shërbime vlerësohet rreth 77% që do të thotë nga 100% të mundshme, krahasuar ky me vende evropiane dhe të rajonit. Kjo nuk do të thotë që nuk kemi më për të bërë. Shpenzimet publike për shëndetësinë duhet të vazhdojnë dhe të jenë në rritje të vazhdueshme ashtu siç ne e kemi treguar. Kemi treguar që shpenzimet nga xhepi janë ulur vit pas viti sepse financimi për shëndetësinë është rritur”, tha Manastirliu.

Pagesat që shqiptarët duhet të bëjnë nga xhepi për të marrë shërbim shëndetësor sipas Eurostat zënë mbi 50% të shpenzimeve ndërsa ministrja thotë se synimi është reduktimi gradual i tyre deri në arritjen e objektivit për mbulim shëndetësor universal./ABC News Albania 24/7

spitali-kirurgjikal.jpg
G. P.16:20 | 27/08/2019

8.8 milionë euro po investohen për të ndërtuar spitalin e ri të Kirurgjisë në QSUT. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu inspektoi punimet, të cilat janë drejt fundit.

Spitali i ri kirurgjikal në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” po shkon drejt përfundimit.

“Ky investim nuk është vetëm llaç e tulla. Kjo është zemra e kirurgjisë për të gjithë vendin, që është pajisur me aparatura të teknologjisë së lartë, që do të përmirësojnë cilësinë e shërbimit për qytetarët”.

Tre klinikat e kirurgjisë së përgjithshme do të transferohen në këtë godinë. Spitali parashikohet t’i shërbejë mbi 62 mijë pacientëve në vit, do të ketë një kapacitet prej 120 shtretërish dhe shtatë salla operacioni dhe dy salla leksioni dedikuar studentëve të mjekësisë.

“Sallat e operacionit të kirurgjisë në qendrën më të madhe spitalore në vend, nuk do të kenë dallim nga spitalet europiane”.

Spitali i ri i Kirurgjisë në QSUT është një investim me vlerë 8.8 milionë euro./ABC News Albania 24/7

manastirliu.jpg
G. P.12:59 | 31/07/2019

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu, ka inspektuar qendrën shëndetësore në Ndroq. Gjatë inspektimit, Manastirliu tha se do të vijojnë ndërtimet e qendrave shëndetësore, për t’i ofruar shërbime njerëzve në nevojë.

Një nga 300 qendrat shëndetësore që po rehabilitohen në mbarë vendit është edhe ajo e Ndroqit. Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu inspektoi personalisht punimet në këtë qendër që do i shërbejë 9.500 banorëve.

“Ne kemi përfunduar 80 qendrat e para shëndetësore dhe në qarkun Tiranë janë 14 qendra shëndetësore dhe ambulanca që tashmë ofrojnë shërbime për qytetarët në kushte shumë më të mira pune për mjekët, për 167 mijë banorë”, tha Manastirliu.

“Po përpiqemi që të kemi shërbime shëndetësore të aksesueshme dhe cilësore për ato grupe që kanë më shumë nevojë, por edhe shërbimin social që është shumë i nevojshëm për gjithë komunitetin”, u shpreh ministrja./ABC News Albania 24/7

MANASTIRLIU-NE-RRJOLL.mpg_snapshot_00.18-1280x720.jpg
ent ela15:40 | 27/07/2019

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu ka inspektuar Qendrën Shëndetësore verore në Rrjoll një nga 28 qendrat e hapura gjate sezonit veror. Manastirliu ka biseduar me banorë dhe turistë të cilët kanë vlerësuar shërbimin shëndetësor.

Gjatë inspektimit të qendrës verore në Rrjoll, Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu Manastirliu tha se po bëhet një punë voluminoze nga shëndetësia për të ofruar shërbim shëndetësor të aksesueshëm duke shmangur spitalet apo qendrat shëndetësore të largëta.

 “Për të gjithë ata që vijnë me pushime, por edhe për banorët vetë, është një punë e madhe që po bëhet nga gjithë shëndetësia dhe është një punë voluminoze. Deri në datën 23 Korrik, të dhënat tregojnë që janë ofruar më shumë se 23, 500 shërbime jo vetëm me vizita dhe konsulta por edhe me shërbime direkte, mjekime plagësh, me perfuzione, me mjekime të ndryshme duke shmangur spitalin, duke shmangur vajtjen deri në qendrat shëndetësore të largëta. Dhe duke pasur këtë akses është shumë më e lehtë që të marrësh shërbim”, tha ministrja.

Manastirliu tha se programi i rehabilitimit të 300 qendrave shëndetësore do të vazhdojë me 100 qendra të reja.

“Tani hapëm kantierin e 100 qendrave të tjera shëndetësore që do të vijojmë t’i rehabilitojmë. Programi i 300 qendrave shëndetësore është me të vërtetë një program që jo vetëm ka rikthyer vëmendjen tonë tek kujdesi parësor, por mbi të gjitha ka kthyer vëmendjen tek qytetarët, dhe tek shërbimet bazë që ata kërkojnë, tek mjeku i familjes, tek infermieri tek ata të cilët kanë besimin e parë, ku shkojnë dhe marrin shërbimin e parë shëndetësor”, deklaroi ministrja.

Qytetarët mund të marrin një sërë shërbimesh shëndetësore në 28 qendrat verore të hapura në gjithë vendin. /ABC News Albania 24/7

farmacia.jpg
G. P.14:59 | 05/07/2019

Zgjerohet mbulimi me barna të rimbursueshme me plot 14 barna të reja për sëmundjet kronike dhe ato tumorale. Lajmin e bëri të ditur vetë ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu gjatë një bashkëbisedimi me gazetarët, e cila ndër të tjera u shpreh se garantohet 100% edhe cilësia e barnave.

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu mblodhi gjatë kësaj të premteje gazetarët për t’ju bërë të ditur listën e re të barnave të rimbursueshme, që i shtohen 14 të tilla.

E pyetur për sigurinë që ofrojnë barnat, Manastirliu u shpreh se garancia është e padiskutueshme. Sipas Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, fondi në dispozicion për listën e barnave të rimbursueshme është 105 milionë dollarë, duke garantuar një paketë shumë më të plotë të barnave që merren falas nga qytetarët me sëmundje kronike apo akute./ABC News Albania 24/7

ogerta-manastirliu-1-1280x853.jpg
G. P.15:07 | 18/06/2019

Brenda vitit Kukësi do të ketë një maternitet të ri. Këtë e bëri të ditur ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, e cila inspektoi punimet e nisura në kompleksin spitalor rajonal.

Ka nisur puna për ndërtimin e maternitetit, urgjencës dhe kirurgjisë në spitalin e Kukësit. Qeveria shqiptare për këtë kompleks spitalor do të investojë 3 milionë euro. Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu inspektoi punimet.

“Jam shumë e kënaqur që punimet po ecin me ritme të shpejta për rehabilitimin e plotë të spitalit të Kukësit, faza e parë e të cilit ka nisur me ndërtimin e spitalit të ri të urgjencës, që përfshin dhe sallat e reja të operacionit si dhe maternitetin e ri të Kukësit”.

Faza e parë e punimeve pritet të përfundojë brenda vitit. Ndërsa në fazën e dytë parashikohet rehabilitimi i të gjithë pavioneve të spitalit të Kukësit./ABC News Albania 24/7

ogerta-1280x712.jpg
Sej rie14:00 | 13/06/2019

Pas rehabilitimit te 80 qendrave shëndetësore, brenda muajve të verës pritet të nisë puna edhe për 100 të tjera në të gjithë vendin. Njëra prej tyre është edhe qendra shëndetësore e Poliçanit, në qarkun e Beratit.

Qendra shëndetësore e Poliçanit pritet të ofrojë për banorët shërbime me standarde të arta, pas rehabilitimit të plotë të saj. Ministrja e Shëndetësisë dhe mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu tha gjatë inspektimit të punimeve, se pas përfundimit të rehabilitimit të 80 qendrave të para, brenda verës do të nisë puna për 100 qendra të tjera, nga Veriu në Jug.

“Jam e kënaqur që kjo qendër shëndetësore së bashku me Njësinë e Urgjencës 24 orë do t’i nënshtrohen rehabilitimit të plotë, si pjese e programit kombëtar të rindërtimit të 300 qendrave shëndetësore”, tha Manastirliu, gjatë inspektimit në qendrën shëndetësore të Poliçanit. “Pas përfundimit të rehabilitimit me standardin më të lartë të 80 qendrave shëndetësore në të gjithë vendin, jemi gati për fazën e dytë të rehabilitimit të 100 qendrave të tjera, si pjesë e programit kombëtar të rehabilitimit të 300 qendrave shëndetësore dhe ambulancave në të gjithë vendin”, tha Manastirliu.

Godina 2-katëshe në qendër të Poliçanit, ku marrin shërbim shëndetësor rreth 6,800 banorë do të ketë edhe pajisje të reja mjekësore. Në qarkun e Beratit këtë vit  pritet të rehabilitohen edhe katër qendra të tjera shëndetësore./ABC News Albania 24/7

68b27c3a-c97a-4b46-853f-229dc7d08070-1280x853.jpg
ent ela12:15 | 11/06/2019

Qarku i Beratit do të ketë maternitet të ri dhe me kushte moderne që do t’iu shërbejë rreth 120 mijë banorëve. Lajmin e bëri të ditur ministrja Ogerta Manastirliu, e cila theksoi se në focus të qeverisë është rijetëzimi I të gjithë materniteteve të vendit.

Falë një investimi prej 214 milionë lekësh, qarku I Beratit do të ketë shumë shpejt maternitetin e ri. Lajmin e bëri të ditur Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu teksa inspektoi nisjen e punimeve.

“Vijmë në Berat me një premtim të mbajtur të qeverisë, një kërkesë e vazhdueshme e këtij komuniteti, për ndërtimin e maternitetit. Do të jetë një maternitet bashkëkohor brenda korpusit spitalor, me kapacitet 40 shtretër, që pritet të përfundojë brenda 20 muajsh”.

Manastirliu deklaroi se pas ndërtimit të dy materniteteve të reja në Korçë dhe Sarandë, investimet për rijetësimin e materniteteve do të vijojnë në të gjithë vendin.

 “Me fokus te shëndeti i nënës dhe fëmijës, vijojmë transformimin e materniteteve, jo vetëm në Berat, por kemi nisur punën për ndërtimin e maternitetit të Kukësit dhe së shpejti, maternitetit të ri të Lezhës”.

Projekti i maternitetit të ri të Beratit parashikon rehabilitimin e godinës një katëshe, ku aktualisht ushtron aktivitetin materniteti, si dhe zgjerimin e tij me ndërtimin e një kati shtesë, duke iu shërbyer 120 mijë banorëve të këtij qarku. /ABC News Albania 24/7

 

manastirliuu.jpg
G. P.12:26 | 08/06/2019

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu inspektoi qendrën e posaçme të hapur për sezonin veror në zonën e Currilave, e cila është një nga 4 qendrat verore 24 orëshe të hapura në Durrës.

28 qendra shëndetësore verore do të ofrojnë shërbim shëndetësor 24 orë në 7 ditë të javës pranë zonave turistike. Lajmi u bë i ditur nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu kur inspektoi qendrën shëndetësore në Durrës.

“Qendrat shëndetësore verore, po punojnë rreth 130 mjekë dhe infermierë. Në këto vite kemi bërë një kombinim shumë të mirë të punës që bëhet në qendrat shëndetësore nëpërmjet urgjencës kombëtare dhe autoambulancave të cilat janë pozicionuar në pozicione fikse. Kemi përgjatë bregdetit 18 autoambuanca të vendosura në zonat më të frekuentuara”, tha Manastirliu.

Qendrat shëndetësore të hapura nga veriu në jug të vendit, janë pajisur me barnat dhe materialet mjekësore bazë për rastet e urgjencave mjekësore.

“E rëndësishme është të vijojmë me të gjitha trajnimet e nevojshme. Masa që janë të nevojshme që duhet t’i dinë dhe qytetarët”, tha Manastirliu.

Qendrat shëndetësore 24 orëshe pranë zonave turistike do të jenë të hapura deri më 15 Shtator. Ndërsa për herë të parë këtë vit janë shtuar si qendra 24 orëshe qendra shëndetësore e Dhërmiut fshat si dhe qendrën shëndetësore Rrjoll, në zonën e Velipojës. Gjatë vitit të kaluar, rreth 50 mijë pushues morën shërbim në qendrat shëndetësore verore, gjatë sezonit turistik./ABC News Albania 24/7

ogerta-manastirliu-1280x1005.jpg
G. P.13:14 | 05/06/2019

Ministria e Shëndetësisë për të siguruar gjak të vazhdueshëm dhe për t’i dhënë fund krizës për sigurimin e tij sidomos për talasemikët, ka krijuar zinxhirin e dhuruesve vullnetare.

Thirrjes kombëtare për t’u bërë pjesë e zinxhirit dhurues të gjakut, u janë përgjigjur punonjës të institucioneve shtetërore dhe bizneset private në Lushnje. Sipas ministres Ogerta Manastirliu e pranishme në spitalin e Lushnjes, vetëm gjatë muajve Maj, Qershor janë dhuruar 1527 flakonë gjaku.

Në bankën e gjakut në Lushnje trajtohen periodikisht 340 pacientë talasemikë, të cilët marrin çdo muaj gjak. Prej vitesh ka pasur mungesa të theksuara të gjakut, por falë dhurimeve vullnetare këtë vit është arritur të kapërcehet kriza. /ABC News Albania 24/7


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono