media

edi-rama-samiti-1280x719.jpg
ent ela16:31 | 21/03/2019

Në një intervistë për mediat zvicerane kryeministri Edi Rama ka folur ndër të tjera dhe për mundësinë e ndryshimit të kufijve mes Kosovës dhe Serbisë. Rama shprehet se diçka e tillë do të ishte e natyrshme

E përditshmja zvicerane, Neue Zuercher Zeitung në një shkrim të publikuar për situatën aktuale në rajon, citon dhe Kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama i cili ka folur ndër të tjera dhe për mundësinë e ndryshimit të kufijve mes Kosovës dhe Serbisë, duke e konsideruar si diçka të natyrshme. Autori i shkrimit Andreas Reih thekson se nuk ka asnjë ditë në Ballkanin Perëndimor ku politikanët të mos komentojnë një shkëmbim të mundshëm territorial mes Kosovës dhe Serbisë.

Sipas tij kjo mund të jetë pjesë e një marrëveshjeje që do i jepte fund konfliktit të gjatë dhjetëvjeçar. Për vite të tëra, Perëndimi nuk i pranoi kategorikisht ndryshimet kufitare në Ballkan. Megjithatë, për disa muaj, gjithnjë e më shumë vende të BE dhe Shtetet e Bashkuara duket se po largohen nga ky qëndrim: gjëja kryesore është që Beogradi dhe Prishtina të bien dakord për një marrëveshje.

Gazetari thekson se edhe kryeministri Edi Rama është gjithashtu i hapur për një ndryshim të vijës kufitare mes Kosovës dhe Serbisë.

“Kjo është një gjë e natyrshme”, thotë ai në një intervistë për NZZ. Sipas tij, edhe kufijtë e Kosovës me Malin e Zi dhe Maqedoninë janë ripërcaktuar në vitet e fundit.

Në të njëjtën kohë, Rama thekson se Shqipëria nuk është e përfshirë në negociatat mes Kosovës dhe Serbisë.

‘Se si duhet të jetë marrëveshja, këtë duhet ta vendosin Kosova dhe Serbia’.

Por si mund të jetë kufiri i ri? Rama këtu bën një kufizim: “Kufijtë etnikë duhet të shmangen në mënyrë absolute”. Megjithatë, ai nuk e përcakton më tej se çfarë quan një ndryshim natyral të kufirit. Për një gjë është i sigurt: Shqipëria do mbështesë çdo marrëveshje që gëzon mbështetjen e BE dhe SHBA.

Rama flet edhe për mundësinë që në rajon të krijohet një mini-Shengen mes vendeve të Ballkanit Perëndimor. Ai thotë se ka dëgjuar diçka për një projekt të tillë dhe shton se e mirëpret./abcnews.al

arata-marku-1280x712.jpg
ent ela11:15 | 18/03/2019

Kryeprokurorja Arta Marku nga Durrësi i kërkoi Parlamentit të miratojë ndryshimet ligjore që nevojiten pas vakumit të lënë nga vendimi i Gjykatës Kushtetuese në lidhje me procedimet disiplinore ndaj magjistratëve.

Prokurorja e Përgjithshme e Përkohshme Arta Marku nga Durrësi i bëri thirrje Kuvendit të miratoje sa më shpejt ndryshimet ligjore që nevojiten pas vakumit të lënë nga vendimi i Gjykatës Kushtetuese në lidhje me procedimet disiplinore ndaj magjistratëve. Marku  tha se dispozita kalimtare e prokurorit të përgjithshëm nuk e lejon atë që hetimet disiplinore ndaj prokurorëve të shkojnë deri në fund.

“Prokurori i Përgjithshëm nuk ka kompetencë për ta çuar deri në fund këtë proces. Dispozita kalimtare nuk i ka dhënë të drejtën kryeprokurorit për të vazhduar procedimin disiplinor. Ndaj i bëj thirrje Kuvendit që të miratojë ndryshimet e nevojshme dhe të plotësojë boshllëkun ligjor për të vënë në lëvizje mekanizmat kontrollues”.  

Në analizën me prokurorët e Durrësit, Elbasanit dhe Kavajes, Marku tha se këto janë dhe qytete me kriminalitetin më të lartë në rang vendit.  Por ka shumë ankesa të qytetareve që kanë shkuar direkt në adresë të saj dhe një pjesë pranë mediave.

“Edhe pse ka arritje, ka edhe probleme, pasi ka shumë ankesa të qytetarëve në media.  Ndërhyrja e Prokurorisë së Përgjithshme për të adresuar shumë komente e fyerje degraduese duhet kuptuar”.

Sipas Markut, në kushtet që po operon aktualisht sistemi i drejtësisë kur prokuroret veprojnë te pavarur apo të pandikuar tërësisht, funksionimi i mekanizmave disiplinore është i domosdoshëm dhe  jetik dhe në mungesë të këtyre mekanizmave pavarësia nuk është asgjë tjetër veçse abuzim në kurriz të qytetarëve dhe cenim i imazhit të drejtësisë.

Gazetare: Enkeleda Arapi

Operator: Adi Domi

gjergj-erebara.jpg
G. P.17:01 | 18/01/2019

Qeveria shqiptare duhet të tërheqë projektligjet për rregullimin e medias në internet. Kërkesa vjen nga një grup organizatash për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, lirisë së fjalës dhe organizata përfaqësuese të gazetarëve i kërkojnë kryeministrit, të tërheqë dy projektligjet për median online. 

Një grup organizatash për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, lirisë së fjalës dhe organizata përfaqësuese të gazetarëve i kërkojnë kryeministrit, të tërheqë dy projektligjet për median online.

“Këto dy projektligje rrezikojnë ta kthejnë Shqipërinë në një vend jodemokratik, cënojnë rëndë lirinë e shprehjes dhe nuk zgjidhin asnjë nga problematikat ekzistuese të medias, përfshirë gjuhën e urrejtjes, shpifjen, propagandën apo dizinformimin. Të dy projektligjet synojnë të krijojnë një regjistër të çdo faqeje në internet dhe i japin të drejtë një institucioni të quajtur “Këshilli i Ankesave”, të gjobisë mediat në bazë të kërkesave të tëtretëve, ose të urdhërojë mbylljen e mediave, ose të aksesit në faqe interneti në territorin e Republikës së Shqipërisë. Projektligjet u japin të drejtë AMA-s ose tatimeve, të gjobisin dhe mbyllin median online, pa një procedurë të mirëfilltë ligjore, duke rritur rrezikshëm nivelin e censurës e vetëcensurës ekzistuese në median shqiptare.”

Pretendimin e AMA-s dhe kryeministrit Rama se projektligjet mbështesin modelin kroat e konsiderojnë të pasaktë pasi verifikimet e tyre tregon gazetari Erebara kanë nxjerr në pah se në Kroaci nuk ekziston legjislacion i ngjashëm për mbikëqyrjen, gjobitjen dhe mbylljen e medias në internet.

“Nëse mazhoranca socialiste do të miratojë këto dy projektligje, demokracia jonë hibride do rrëshqasë drejt modelit të një regjimi autoritaritar. Kjo, pasi në vendet demokratike, ligjet synojnë të mbrojnë qytetarët nga qeveria dhe jo qeverinë nga qytetarët”. 

Gazetari Erebara thekson dhe një tjetër element që ka nevojë për korigjim.

“Nga ana tjetër, tatimi në masën 20% për median online, kur në ndryshimet  e ligjit nr. 92/2014, “Për tatimin mbi vlerën e shtuar në Republikën e Shqipërisë”, të dhjetorit të kaluar, mediave vizive, kjo tarifë u ulet në 6%, dëshmon një targetim të posacëm për këto media, që duhet korrigjuar.  Vetërregullimi i medias dhe edukimi i publikut përmes fushatave për rritjen e njohurive mbi median, propagandën, dizinformimin apo lajmet e rreme janë mjetet e duhura për të luftuar problemet në komunikimin online dhe jashtë rrjetit”.

Ndërkohë organizatat për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, lirisë së fjalës dhe organizatat përfaqësuese të gazetarëve shprehen se projektligjet e propozuar përbëjnë një hap pas në procesin e integrimit në Bashkimin Europian./abcnews.al

ama.jpg
G. P.18:32 | 11/01/2019

Autoriteti i Mediave Audiovizive njoftoi se mbyllja e transmetimeve analoge televizive në qarqet Tiranë dhe Durrës shtyhet për në datën 1 Shtator 2019.

Në këto dy qarqe, ekzistojnë të dyja teknologjitë e transmetimit, si ato analoge ashtu edhe ato numerike. AMA sqaron se për familjet tashmë të pajisura me dekoder, vijojnë transmetimet dixhitale tokësore të cilat sigurojnë cilësi të lartë në 36 kanale televizive pa pagesë.

Ndërsa argumenton se kjo shtyrje afati erdhi për shkak se në qarqet Tiranë dhe Durrës është përqëndruar numri më i madh i banorëve dhe bazuar në të dhënat e deritanishme nga operatorët ekonomikë tregtarë, evidentohet se ende nuk është siguruar sasia e mjaftueshme e dekoderave të tipit DVB-T2.

AMA vijon të nxisë operatorët e tregut që të sigurojnë sasinë e mjaftueshme të këtyre pajisjeve. Ndërkohë, AMA po finalizon zbatimin e procesit të dixhitalizimit të transmetimeve televizive edhe në qarkun e Vlorës, ku është i njëjti afat i mbylljes së sinjalit analog, 1 Shtator 2019./abcnews.al

media.jpg
ent ela17:31 | 11/01/2019

Dy propozimet e qeverisë që ndryshojnë ligjin për Autoritetin e Mediave Audiovizive dhe atë për komunikimet elektronike që parashikojnë regjistrimin e medias në internet dhe gjobitjen apo mbylljen e saj nga një institucion i ri që do të quhej Këshilli i Ankesave, mblodhi në argument kundër opozitën dhe grupe interesi si shoqata gazetarësh apo pronarë mediash online. Për kreun e opozitës Lulzim Basha propozimet e qeverisë për kontrollin e medias online përmblidhen në dy fjalë.

“Policia e mendimit që është një amalga mes interesave politike të një njeriu me interesat ekonomike të 5 njerëzve dhe interesave kriminale të 12 familjeve mafioze shqiptare, nga pikëpamja e opozitës dhe detyrës tonë të parë absolutisht që ne do ta kundërshtojmë siç e kemi kundërshtuar me të gjitha mjetet dhe format. Për ne nuk ka rrugëzgjighje tjetër përveç se rregullimit me pavarësinë e gazetarëve, pavarësinë e raportimeve, me aftësinë për të qëndruar larg presioneve, qofshin këto politike apo nga faktorë të tjerë ekonomikë”, tha Basha.

Walter Glos, president i Fondacionit “KAS” për Shqipërinë, ndërhyrjen në lirinë e medias e sheh si cënim të vendimit të Qershorit për negociatave me Shqipërinë.

Walter Gloss: “Përfaqësues të organizatave ndërkombëtare i kanë bërë apel kryeministrit Rama t’i tërheqë këto projekte, çka do të thotë se diçka nuk shkon me projektligjet. Më duhet të kujtoj se është tentative e dytë e Edi Ramës për të ndërhyrë në legjislacionin mbi median. Shqipëria si një vend kandidat për në BE ka detyrimin të respektojë lirinë e medias. Pa pasur këtë garanci të lirisë së shprehjes nuk mund të funksionojë demokracia. Në Evropë është krijuar përshtypja se Shqipëria nuk i respekton rregullat dhe ligjet ndërkombëtare. Lista e shkeljeve në tenderat publike p.sh. është shumë e gjatë. Shqipëria dhe qeveria aktuale ka ende në dorë të bëjë gjithçka që në Qershor të merret çelja e negociatave. Por padyshim ndërhyrja në lirinë e medias padyshim që nuk ndihmon në këtë proces”.

Për kreun e shoqatës së gazetarëve profesionistë, Armand Shkullaku, qëllimi i projektligjeve është i qartë, ashtu si dhe mënyra për të ndikuar në ndryshimin e rrjedhës së marë.

“Ne jemi të qartë që si teknikisht, si juridikisht, si propozuesit, si ata që e kanë bërë, ky ligj është totalisht antikushtetues dhe për mua është shprehje e qartë dhe arrogante e tentativës së qeverisë për të kapur dhe kontrolluar mediat ose për t’i mbyllur gojën atyre që janë kundër mënyrës si po qeveriset në Shqipëri. Ajo që mendoj unë është si të diskutojmë se çfarë do të bëjmë që ky njeri të ndalet. Duhet të marrim disa masa që të ndalohet sepse kemi kuptuar që ky njeri ndalohet dhe tërhiqet vetëm nga gjuha e forcës. Nga gjuha e argumentave që ne përpiqemi të japim besoj se nuk do arrijmë gjë. Do i fusë një firmë Gramozi. S’do e dekretojë me herën e parë Iliri, por do e kalojë me dekret herën e dytë dhe ne të gjithë do themi ç’do bëjmë”, theksoi ai.

Diskutimet u zhvilluan gjatë tryezës së organizuar nga selia blu në bashkëpunim me fondacionin “Konrad Adenauer” me devizën “Media e lirë, shoqëri e lirë – rreziku i heshtjes me ligj”./abcnews.al

taulant-muka.jpg
G. P.20:34 | 18/12/2018

Ish-zv/ministri i Arsimit, Taulant Muka, është në qendër të vëmendjes së mediave kohët e fundit. Ai ka publikuar plagjiaturat e doktoraturave të kryetares së LSI-së, Monika Kryemadhi dhe disa ministrave dhe ish-ministrave në vend, ndërkohë disa media kanë publikuar shkrime se ai vetë ka doktoraturë plagjiaturë. I ftuar në emisionin “Provokacija”, Muka kishte marrë me vete edhe doktoraturën e tij, ku deklaroi se shkrimet kundër tij janë shkruar nga një ngelës. Ai bëri me dije se studimi i tij është publikuar në revistat shkencore më të mira të botës.

Taulant Muka: Njerëzit këtu janë bërë me hije sepse politika e 28 viteve e përbalt individin e aftë. Sot pashë në media, në faqe të parë të një gazete, një media që në 24 orë ka nxjerrë 5 fletërrufe që unë paskam doktoraturë plagjiaturë. Dhe dukej shkrimi që ishte shkrimi i një ngelësi.

Mustafa Nano: Pse nuk e thua emrin e gazetës?

Taulant Muka: Shqiptarja.com ose Report TV. Ja ku është doktoratura ime. E kam mbaruar në Ersamus në Holandë. 13 artikuj dhe nuk janë këto doktoraturat që janë thjeshtë shkrime historie, por janë 13 artikuj të publikuara në revistat shkencore më të mira të botës, ku Jama është një prej tyre ku çdo mjek do të ëndërronte  të publikonte. Këto fletërrufe unë nuk i kam frikë dhe e di pse nuk i kam frikë? Sepse çdo gjë e kam fituar me djersë. E kam fituar me aftësinë time. Kam pasur dy prindër të cilët kanë investuar te mua jashtëzakonisht. Dhe ata njësoj si unë çdo gjë e kanë fituar me djersë. Nuk kanë marrë asgjë, vetëm i kanë dhënë këtij shteti që nuk përgjigjet për asgjë.

Në protestën e së hënës, një grup studentësh iu kundërvunë Mukës duke e penguar që të flasë. Ish-zv/ministri u shpreh se personat që i dolën kundër janë militantë të LSI-së.

“Unë e tregova me foto. Ishin disa militantë të LSI-së sikurse isha në një studio tjetër dje, më janë vënë të gjithë militantët kundër. Pse? Sepse unë jam kundër sistemit, kundër të padiplomuarve. Unë nxorra dhe plagjiaturën e Monika Kryemadhit, nxorra plagjiaturat e ministrave majtas dhe djathtas dhe ata kanë frikë nga kjo. Rrjedhimisht do tentojnë gjithçka, por unë nuk trembem. Jam dhe do i vazhdoj asaj kauze që kam për arsimin. Prandaj jam atje me studentët, për t’i ndihmuar pasi luftën e kam filluar para tyre”, u shpreh Muka./abcnews.al

GAZETARET-VITI.mpg_snapshot_00.29-1280x720.jpg
G. P.20:00 | 18/12/2018

Janë 80 gazetarët e vrarë duke ushtruar detyrën e tyre në të gjithë botën gjatë vitit 2018. Reporterët pa kufij publikuan shifra duke dhënë alarmin për një dhunë të paprecedentë ndaj kësaj kategorie.

Viti 2018 ka qenë një vit i zi për gazetarët: janë vrarë 80 në të gjithë botën duke shënuar rritje pas tri vbitesh përmirësimi. Shifrat dalin nga bilanci vjetor i Reporterëve pa kufij. Një vit më parë humbën jetën 65 gazetarë, të cilët u vranë pasi ushtronin misionin e tyre të informacionit. Mes viktimave të këtij viti, janë 63 gazetarë profesionistë me një rritje prej 15 për qind, 13 gazetarë jo profesionistë, dhe katër bashkëpunëtorë të medias. Organizata jo qeveritare me seli në Paris denoncon një dhunë të paprecedentë ndaj kësaj kategorie. Në total sipas reporterëve pa kufij, më shumë se 700 gazetarë profesionistë janë vrarë dhjetë vitet e fundit.

Më shumë se gjysma e reporterëve janë marrë në shënjestër dhe kanë ekzekutuar si editorialisti saudit Jamal Khashoggi, i vrarë në 2 tetor brenda konsulatës së Riad në Stamboll. Apo si gazetari sllovak Jan Kusiak i ekzekutuar në banesën e tij në 21 shkurt të këtij viti. Sekretari i përgjithshëm i reporterëve pa kufij u shpreh se urrejtja ndaj gazetarëve e nxitur dhe e mbështetur dhe nga liderët politikë, fetarë apo biznesmenë të paskrupujt ka pasoja dramatike në terren.

Afganistani mbetet sërish ferri i reporterëve: në vitin 2018 aty kanë humbur jetën 15 gazetarë. Më pas Siria me 11 të varrë, Meksika me 9, India me 6 dhe 6 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në vitin 2018 është rritur dhe numri i gazetarëve të burgosur: 348. Më shumë se gjysma e gazetarëve në burg jjanë në pesë vende: Iran, Arabi Saudite, Egjipt, Turqi dhe Kinë./abcnews.al

MBULIM-NGJARJA-FRANCE-ABC-M5-T2-.mpg_snapshot_00.48-1280x720.jpg
G. P.22:17 | 11/12/2018

Një i vdekur dhe të paktën 6 të plagosur është bilanci i një sulmi me armë të ndodhur në qendër të Strasburgut në Francë. Sipas mediave franceze ngjarja ka ndodhur rreth orës 20:00, kur një person i armatosur me një automatik ka qëlluar drejt kalimtarëve të rastësishem. Autori i këtij sulmi ka arritur të largohet nga vendngjarja dhe po kërkohet nga policia franceze.

Sipas dëshmitarëve, sulmi ka ndodhur në një zonë ku ka patur mjaft qarkullim, pasi pranë ka qenë një treg krishtlindjesh. Ministri i Brendshëm është nisur direkt për në Strasburg. Ndërkohë ende nuk është e qartë nëse ky sulm ka prapavijë terroriste apo ka qenë ndonjë akt marrëzie tragjik që i kushtoi jetën 1 personi dhe la të plagosur 6 të tjerë./abcnews.al

serbia.jpg
G. P.14:47 | 11/12/2018

Sipas raportit më të fundit të organizatës jo qeveritare “Reporterët pa kufij”, liria e medias në Ballkan është në situatën më të keqe të mundshme. Ndërsa vendi ku ky fenomen është më i përhapur është Serbia, aq sa situate aktuale në vend krahasohet me kohën e Millosheviçit.

Ka qenë një protestë e opozitës serbe në Beograd, javën që lajmë pas, ajo që riaktualizoi problemin e medias, respektivisht kontrollin e saj nga regjimi i presidentit, Aleksandër Vuçiç. Mënyra se si u raportua nga ky tubim, thotë televizioni i pavarur serb “N1” ishte njësoj si në vitet ‘90 të shekullit të kaluar, atë botë televizioni i vetëm shtetëror kontrollohej nga Milosheviçi, ndërsa sot për shumicën e televizioneve thuhet se janë në shërbim të presidentit Aleksandër Vuçiç, të cilit, “Reporterët pa kufij”, ia përshkruajnë edhe përkeqësimin e gjendjes së medias prej se erdhi në postin e numrit një të shtetit. Është interesante se si në vitet e ‘90, ashtu edhe tani, zëri opozitar, apo edhe i lirisë së medias, tentohet të bëhet zap për shkak të Kosovës.

“Mitingu kaloi, kurse nga madhështia dhe jehona e tij në popull mbetën vetëm fjalët e mëdha. Opozita e bashkuar tregoi qartë se do të sakrifikonte edhe demokracinë e mirëfilltë edhe unitetin kushtetues të Serbisë, madje edhe integritetin territorial të saj. Në verbërinë dhe dëshirën e vet për të ardhur në pushtet, ajo do të sakrifikonte edhe Kosovën”, lexonte më 1990, Dushanka Kalanj, njëra ndër folëset më të mira të telelevizionit jugosllav.

Njëzetetetëvjet më vonë, i njëjti stil i të raportuarit.

“Protesta u organizua kundër dhunës, nën moton “Ndal këmishave të përgjakura” që është një hipokrizi e madhe për shkak se po ata njerëz, të cilët organizuan protestën bëjnë thirrje për vetëgjyqësi, përdhunime, dhunë, grusht-shtet dhe këtë e konsiderojmë si tejet, tejet, hipokrite sidomos në këtë situatë kur në shtetin tonë gjendja duhet të jetë e qetë dhe e qëndrueshme për shkak të gjithë asaj që ndodhë në Kosovë e Metohi”, raportoi më tetë Dhjetor gazetarja e tv “B92” për të cilin thuhet se është i kontrolluar nga regjimi i presidentit aktual serb.

Receta e pushtetit për keqpërdorim të medias në vitet e nëntëdhja të shekullit të kaluar  dhe kjo e tashmja është e njëjtë, tha për televizionin “N1” Lazar Laliç, një ish-punonjës i televizionit shtetëror të Serbisë, i cili ka bërë një serial televiziv me titull “Pamjet dhe fjalët e urrejtjes” që analizon raportimin gjatë dhjetëvjeçarit të fundit të shekullit XX.

“Këtë e patentoi Milosheviçi: të mbështetem në televizion si shtyllë e katërt e ruajtjes së pushtetit. Natyrisht, ky që doli nga kapota e Milosheviçit dhe Sheshelit këtë vetëm po e përsos”, krahason Laliç ndikimin dhe presionin e Milosheviçit dhe të Vuçiçit mbi median.

Në fakt, kohët e fundit në Beograd janë shtuar kritikat në adresë të presidentit dhe partisë së tij për intensifikim të përpjekjeve për të vënë nën kontroll median elektronike. Ditë më parë u bë një transaksion i dyshimtë i shitjes së një rrjeti kabllovik privat telekomit shtetëror serb dhe i shit-blerjes, po ashtu të dyshimtë të grupimit “Antena” me dy televizione me frekuenca kombëtare në Serbi e Mal të Zi. Organizata “Freedom House” tha se mungesa e transparencës nuk ushqen shpresën se qeveria e Serbisë dëshiron të respektojë lirinë e medias./abcnews.al

robert-rakipllari.jpg
G. P.21:15 | 30/11/2018

Gazetari Robert Rakipllari dhe drejtuesi i emisionit “Provokacija”, Mustafa Nano, u ndalën në një bisedë interesante në lidhje me situatën e shtypit ditët e sotme. Duke iu përgjigjur pyetjes provokatore të Nanos, Rakipllari tha se njerëzit po i kthehen leximit të gazetave pasi ka filluar një rritje e lehtë.

Mustafa Nano: Kur do ta shpallim vdekjen e shtypit të shkruar? Apo do e shpallim që sot?

Robert Rakipllari: Nuk e shpallim dot vdekjen e shtypit të shkruar. Shqipëria pavarësiht se është treg i vogël dhe vend i vogël, përfaqëson trendin e vendeve të tjera. Me informacionet e mia shtypi perëndimor ka filluar, ka ndalur trendi i rënies dhe ka filluar një lloj rritjeje e lehtë. Njerëzit janë kthyer te pjesa e seriozitetit të gjërave. Nuk e di se çfarë do ndodhë në Shqipëri.

Megjithatë, zhvillimi i teknologjisë ka sjellë edhe mediat online. Për këtë pjesë Rakipllari shprehet se nuk ka një ligj që të ndalojë të drejtën e autorit. Sipas tij ka portale që vetëm vjedhin lajme nga ato pak redaksi që ekzistojnë në Shqipëri.

“Pavarësisht se kryeministri flet për ligjin antishpifje ne sot nuk kemi një ligj ose nuk kemi një kuadër rregullator që të ndalojë të drejtën e autorit. Pra ne kemi redaksi që prodhojnë lajme dhe kemi portale me dy-tre vetë që rrinë me kufje në vesh dhe vjedhin nga këto. Fusin helmin dhe këndvështrimin e tyre dhe jetojnë me këto 4 redaksi që prodhojnë lajme. Nëse do kishim të drejtën e autorit do ishte ndryshe. Edhe shtypi i shkruar do ishte në një pozitë ndryshe”, tha ai./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono