KPK

kpk.jpg
G. P.11:39 | 17/07/2018

Në Komisionin e Posaçëm të Kualifikimit ishte në seancë dëgjimore, gjyqtarja e Apelit të Krimeve të Rënda, Nertina Kosova. Verifikimi i figurës së saj bëhet me përparësi, për shkak se është kandidate për Këshillin e Lartë Gjyqësor.

Në relacionin për Kosovën, sipas informacioneve të ILDKPI-së, rezulton se gjyqtarja ka qenë bashkëpunuese dhe e saktë në deklarim, ndërsa burimet e të ardhurave janë të ligjshme.

Gjyqtarja Kosova zotëron një apartament 120 m2 në zonën e Don Boskos në Tiranë, i blerë falë edhe një kredie bankare prej 5 milionë lekësh. Kursimet e saj janë 1 milionë lekë, për prejardhjen e të cilave u paraqitën prova shkresore e transaksione bankare./abcnews.al

SEANCA-TOM-NDRECA-1280x720.jpg
G. P.09:23 | 17/07/2018

Të njëjtin fat ka patur edhe anëtari tjetër i Gjykatës së Lartë, Tom Ndreca, i cili u shkarkua sot nga detyra nga ana e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

“Të shkarkojë nga detyra subjektin e rivlerësimit Tom Ndreca”.

Ky ishte vendimi i dhënë sot nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit në lidhje me anëtarin tjetër të Gjykatës së Lartë, Tom Ndreca. Kontrolli i Ndrecës u bazua vetëm në kriterin e figurës dhe pasurisë.

Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar kishte përcjellë dy raporte për gjyqtarin. Në të parin, ai vlerësohej i përshtatshëm për sistemin, por i dyti fliste për një kontakt të papërshtatshëm të tij me një person të përfshirë në krimin e organizuar që lidhen me kunatin e tij.

Megjithëse dyshimet ndaj kunatit të gjyqtarit ishin zeruar nga Prokuroria e Shkodrës, Komisioni tha se gjyqtari Ndreca ka bërë deklarim të pasaktë në deklaratën e Vettingut, pasi nuk e ka pohuar këtë kontakt të papërshtatshëm.

Vetë Ndreca në seancën dëgjimore të zhvilluar të premten e kaluar tha se kishte dijeni për procedimin e kunatit, por shtoi se ai nuk kishte pasur ndonjëherë cilësinë e të pandehurit, pasi hetimi është pushuar. Sa i përkiste pasurisë, nga hetimi i thelluar  administrativ kishte rezultuar se gjyqtari zotëronte dy apartamente dhe një garazh në Tiranë, një apartament në Golem, dy depozita bankare të familjarëve dhe llogari rrjedhëse dhe kursime cash.

Por teksa nuk kishte gjetur parregullsi në këto pasuri, KPK pretendoi se gjyqtari kishte lënë pa deklaruar një shumë prej 1.5 milionë dhe 100 mijë lekë lekë likuiditet të anëtarëve të familjes dhe një automjet të djalit./abcnews.al

gjykata-kushtetuese.jpg
G. P.16:07 | 16/07/2018

Tashmë Gjykata Kushtetuese është zyrtarisht vetëm me një anëtar në detyrë që ka kaluar Vettingun, kryetarin e saj. Institucioni më i lartë i drejtësisë në vend është jashtë funksionit prej 4 muajsh e nuk dihet kur do zgjidhet kjo situatë.

Ishte anëtari i fundit i mbetur me mandat në Gjykatën Kushtetuese.

“Trupa gjykuese vendosi shkarkimin e detyrës për zotin Gani Dizdari”.

Tashmë kjo gjykatë, jo funksionale prej katër muajsh, me dy anëtarë të dorëhequr (Sokol Berberi dhe Besnik Imeri) dhe dy me mandat të mbaruar (Vladimir Kristo dhe Vitore Tusha) prej muajit Mars, si dhe katër të tjerë të shkarkuar nga Shkalla e Parë e Vettingut, (Fatos Lulo, Altina Xhoxha, Fatmir Hoxha, Gani Dizdari), mbetet me kryetarin Bashkim Dedja të vetmin nga trupa prej 9 anëtarësh me mandat të konfirmuar.

Në zbatim të dispozitës kalimtare kushtetuese, institucionet përgjegjëse Presidenti, Kuvendi dhe Gjykata e Lartë shpallën katër vakancat e krijuara.

Vakanca e Parë dhe ajo e Parakohshme e shpallur nga Presidenti në Shkurt 2018.  Vakanca e dytë e shpallur një muaj më vonë nga Kuvendi dhe ajo e ardhur nga Gjykata e Lartë prej Janarit të vitit 2017;

“në shkelje të afateve kushtetuese, presin ende vlerësimin dhe renditjen e kandidatuave nga Këshilli i Emërimeve në Drejtësi, duke bllokuar kështu nisjen e ripërtëritjes së trupës Kushtetuese, sot e tretur në vetëm një anëtar nga 6 të nevojshëm minimalisht për vendimmarrje”.

Thirrjen për këtë bllokim, KED-së ia drejtoi vetë politika…

“Anëtarët duhet të kalojnë Vettingun përpara se të filtrojnë kandidatët e Gjykatës Kushtetuese”, tha Ulsi Manja.

Pra “bëj si them unë, mos bëj si bëj unë”. Kjo pasi kalimi i Vettingut nga trupa e KED, nuk i kushtëzon ata ligjërisht në vlerësimin dhe renditjen e kandidatëve kushtetues, ashtu si mungesa e plotësimit të kriterit të Vettingut nuk kushtëzoi zotin Manja në pranimin e kandidatëve dhe përcjelljen e tyre pranë KED-së.

E nëse vendimi i KPK-së për shkarkimin e katër gjyqtarëve kushtetues do të mbetet në fuqi nga Kolegji i Apelimit, kreu i gjykatës Kushtetuese do duhet të njoftojë institucionet për shpalljen e katër vakancave të tjera, mes tyre edhe z. Manja.

Por ky i fundit, i kontaktuar disa herë nga ABC News në lidhje me procedurën kushtetuese dhe ligjore që do të zhbllokonte procesin e ripërtëritjes së trupës Kushtetuese, kreu i komisionit të ligjeve Ulsi Manja refuzon të japë përgjgije, nëse e ka një të tillë.

Ndërkohë, Gjykata Kushtetuese është jo funksionale, procesi i ripërtëritjes së trupës së saj i bllokuar, kreu i komisionit të ligjeve nuk ka asnjë koment lidhur me këtë, ndërsa politika vullnetin e kanalizon tek plotësimi i shkollës së magjistraturës me studentë, jo gjykatës kushtetuese me anëtarë./abcnews.al

kpk123.jpg
G. P.09:39 | 16/07/2018

Gjykata Kushtetuese humbi një tjetër anëtar për shkak të Vettingut. Kolegji i Pavarur i Kualifikimit vendosi të shkarkojë nga detyra gjykatësin Gani Dizdari. Gjyqtari ndodhej në vitin e 45-të të punës në sistemin e drejtësisë, 6 muaj para daljes në pension.

Procesi i Vettingut nuk i dha kohë anëtarit të Kushtetueses, Gani Dizdari, të dalë në pension si gjyqtar.

“Shkarkimin nga detyra të zotit Gani Dizdari”.

Përmes këtij vendimi të shpallur në vitin e 45-të të karrierës dhe vetëm 6 muaj para daljes në pension Komisioni i Pavarur i Kualifikimit përjashtoi Dizdarin nga sistemi i drejtësisë. Dizdari nuk ishte në sallë dhe vendimi u dëgjua nga avokati i tij, Sokol Hazizaj.

Arsyetimi i vendimit pritet të zbardhen brenda një afati 30-mujor, ndërsa duket se anëtari i Kushtetueses ngeci në rrjetën e Vettingut për shkak të problemve me figurën dhe pasurinë.

Në seancën dëgjimore të zhvilluar të enjten, KPK tha se Dizdari ka pasur kontakte të papërshtatshëm me nipin, i cili rezultonte i dënuar për “ushtrimit të ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike”.

Në lidhje me pasurinë, KPK vlerësoi si problematike një apartament në pronësi të vajzë së gjyqtarit, për blerjen e të cilit ishin marrë tre hua në persona që, sipas Komisionit, nuk kishin burime financiare.

Dizdari është anëtari i katërt në radhë i Kushtetueses i shkarkuar nga Vetting. Para tij, Komisioni ka firmosur largimin nga drejtësia të Fatos Lulos, Altina Xhoxhajt e Fatmir Hoxhës.

Para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit doli edhe anëtari i Gjykatës së Lartë, Artan Zeneli. Pasi u njoh me hetimin administrativ dhe pretendimet e gjyqtarit, KPK shtyu seancën për në 18 Korrik për shpallje vendimi.

Këtë të hënë ishte planifikuar edhe seanca e shqyrtimit të ankimit të Komisionerit Publik kundër vendimit të KPK për ndërprerjen e procesit të Vettingut për ish-anëtaren e Gjykatës së Lartë, Mirela Fana, pas dorëheqjes së saj. Për shkak se në seancë nuk u paraqit as ish-gjyqtarja Fana dhe as ndonjë përfaqëues ligjor i saj trupi gjykues vendosi shtyrjen e seancës për në 10 Shtator dhe përsëritjen e njoftimit të Fanës për seancën. /abcnews.al

kpk123.jpg
G. P.15:48 | 15/07/2018

Java e kaluar ishte një jave e ngjeshur me seanca për Komisionin e Pavarur të Kualifikimit për llogari të procesit të Vettingut të gjyqtarëe dhe prokurorëve. Por edhe java që vjen duket se do të jetë e tillë. Mëngjesin e së hënës KPK do të shpallë vendimin përfundimtar në lidhje me rivlerësimin e gjyqtarit të Kushtetueses, Gani Dizdari.

Në orën 13:00 të së njëjtës dite para Komisionit pritet të dalë në seancë dëgjimore, anëtari i Gjykatës së Tiranës, ish-kreu i Gjykatës së Tiranës, Artan Zeneli. Të martën në orën 10:00 kolegu i tij i Gjykatës së Lartë, Admir Thanza, për të cilin u zbulua një dënim fajësie nga një gjykatë italiane, do të njihet me vendimin final nëse kalon ose jo Vettingun.

Një orë më vonë KPK do të kalojë në filtra gjyqtaren e Apelit për Krimet e Rënda, Nertina Kosova. Ndërsa në 13:00 të së martës para Komisionit do të dalën prokurorja e Tiranës, Antoneta Sevdari.

Të mërkurën, në dy seanca të njëpasnjëshme do dëgjohen në KPK, prokurori i Apelit Tiranë, Arben Nela dhe gjyqtari i Apelit të kryeqytetit, Ervin Metalla./abcnews.al

SEANCA-TOM-NDRECA-1280x720.jpg
ent ela16:22 | 13/07/2018

Anëtari i Gjykatës së Lartë, Tom Ndreca, doli të premten para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. KPK pretendoi se Ndreca nuk ka deklaruar një kontakt të papërshtatshëm me persona të përfshirë në krimin e organizuar. Ky person ishte kunati i tij, që në vitin 2011 ishte kapur me një sasi prej 0.4 gramë kanabis me vete.

Me avokaten e tij në krah, gjyqtari i Gjykatës së Lartë, Tom Ndreca, mbërriti besimplotë në sallën ku do të filtrohej nga vettingu.

Kontrolli i Ndrecës u bazua vetëm në kriterin e figurës dhe pasurisë. Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar kishte përcjellë dy raporte për gjyqtarin.  Në të parin ai vlerësohej i përshtatshëm për sistemin, por i dyti flistë për një kontakt të papërshtatshëm të tij me një person të përfshirë në krimin e organizuar. Sipas relatimit të KPK-së,  ai ishte shtetasi me iniciale N. GJ., kunati i gjyqtarit. Ky person, tha relatorja, në vitin 2011 është proceduar penalisht për akuzën e “prodhimit e shitjes së narkotikëve”, pasi i ishte gjetur një sasi prej 0.4 gramë kanabis në automjet dhe 6 kg në banesë. Por, Prokuroria e Shkodrës në shkurt 2012 kishte pushuar hetimin ndaj tij me arsyetimin se sasia 0.4 gramë ishte për përdorim vetjak, ndërsa sasia 6 kg nuk ishte provuar të ishte e tij. Megjithëse dyshimet ndaj kunatit të gjyqtarit ishin zeruar nga Prokuroria e Shkodrës, Komisioni tha se gjyqtari Ndreca ka bërë deklarim të pasaktë në deklaratën veting, pasi nuk e ka pohuar këtë kontakt të papërshtatshëm.

Ky vlerësim i KPK-së u kundështua me forcë nga Ndreca dhe avokatja e tij, Mine Progonati. “Klienti im është gjyqtar prej vitesh dhe është i ndërgjegjshëm për veprat penale që përfshin nocioni “krim i organizuar”, tha avokatja. Vetë Ndreca tha se kishte dijeni për procedimin e kunatit, por shtoi se ai nuk kishte pasur ndonjëherë cilësinë e të pandehurit, pasi hetimi është pushuar.

Sa i përkiste pasurisë, anëtari i Gjykatës së Lartë kishte marrë një notë pozitive nga ana Inspektoratit të Lartë të Deklarimit e Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave.

Të njëjtin mendim nuk ndante KPK. Nga hetimi i thelluar  administrativ kishte rezultuar se gjyqtari zotëronte dy apartamente dhe një garazh në Tiranë, një apartament në Golem, dy depozita bankare të familjarëve dhe llogari rrjedhëse dhe kursime cash. Por teksa nuk kishte gjetur parregullsi në këto pasuri, KPK pretendoi se gjyqtari kishte lënë pa delaruar një shumë prej 1.5 milionë dhe 100 mijë lekë lekë likuiditet të anëtarëe të familjes dhe një automjet të djalit. Sipas bilancit financiar, të ardhura dhe shpenzime ndër vite të gjyqtarit KPK vlerësonte se ai kishte mungesë burimesh për justifikimin e një shumë prej 1.3 milionë lekë. Ndreca pranoi disa pasaktësi në deklarata, duke i justifikuar si lapsuse, gabime njerëzore, harrese apo edhe mungesë eksperience në plotësimin e deklaratave. Ai tha se pasuritë e tij ishin të ligjshme dhe të rregullta duke kërkuar konfirmim në detyrë.

Në përfundim të seancës, gjyqtari zgjodhi të dalë nga dera e pasme duke shmangur kamerat. Vendimi përfundimtar ndaj tij pritet të shpallet në 17 korrik. /abcnews.al

 

 

 

vetting21.jpg
G. P.13:15 | 12/07/2018

Pastërtia e figurës dhe pasuria janë dy komponentët që mund të rrezikojnë në procesin e vettingut anëtarin e Kushtetueses, Gani Dizdari. Në seancën dëgjimore të zhvilluar të enjten, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit tha se Dizdari ka kontakte të papërshtatshme me nipin e tij të dënuar për “ndikim të paligjshem”. Ndërsa vajza e tij ka blerë me hua një apartament, tek huadhënës që nuk justifikonin paratë e dhëna.

Procesi i vettingut e gjeti anëtarin e Kushtetueses, Gani Dizdari, në vitin e tij të 45-të të punës në sistemin e drejtësisë, vetëm 6 muaj para daljes në pension. Mbyllja me nder e karrierës është në duart e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, i cili gjatë seancës dëgjimore të së enjtes ngriti disa pikëpyetje jo të vogla.

Sipas Komisionit, gjyqtari Dizdari, që kishte zgjedhur të mos ishte i pranishëm në sallë, kishte kontakte të papërshtatshme me persona të inkriminuar. Sipas raportit të Drejtorisë së Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar bëhej fjalë për kontakte të qëndrueshme me shtetasin Agron Lumneshi, nipin e tij, të dënuar për akuzën e “ushtrimit të ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike”. Duke iu referuar sistemit TIMS Komisioni tha se përvec kontakteve rezulton se gjyqtari Dizdari ka kaluar disa herë kufirin shtetëror në automjetin e nipit të tij.

Avokati Sokol Hazizaj shpjegoi këtë kontakt me lidhjen familjare mes të dyve, pasi i dënuari ishte djali i motrës së Dizdarit. Sipas avokatit, vepra për të cilën ishte dënuar nipi i gjyqtari klientit të tij nuk bënte pjesë në gamën e veprave penale të sanksionuara për “kontaktet e papërshtatshme”.

“Klienti im ka qenë anëtar i Gjykatës së Lartë kur nipi i ka bere rekurs denimit te tij. Rekursi nuk i është pranuar, çka tregon se Dizdari nuk ka ndikuar duke lejuar zbatimin e ligjit”, tha avokati.

Sa i përket pasurisë, gjyqtari kishte marrë një raport pozitiv nga ana e ILDKPKI për deklarim të saktë dhe pasuri të justifikuar. Pasuria e deklaruar dhe e identifikuar e tij përbëhej nga një apartament banimi në Tiranë ku zotëronte 75%, një apartament në Lalëz dhe një tokë arë me në Mjull, Bathore. Ai ishte zotërues në masën 50 % të një apartamenti të blerë nga ish-bashkëshortja, si edhe zotërues i katër depozitave bankare. Sipas Komisionit gjyqtari kishte burime të justifikuara për këto pasuri, përveç një shumë te padeklaruar për kurimin e tij në Gjermani.

Problematike u konsiderua pasuria apartament në pronësi të vajzës së tij, blerë përmes tre huave në persona të afërt, kontribut nga babai dhe kursime vetjake. Bazuar në të dhënat tatimore, Komisioni vlerësoi se dy huadhënësit në shuma 36 mijë dhe dy nga 20 mijë euro nuk kishin burime financiare për to.

Problem u konsiderua edhe blerja e një “Mercedesi” në vitin 2010, i deklaruar si i blerë me paratë e siguruara nga shitja e mjetit të vjetër dhe një shtesë.

Hetimi i KPK kishte zbuluar se bazuar në kontratat noteriale, mjeti i ri ishte blerë para se të shitej i vjetri. Pretendimet u kundështuan nga avokati i gjyqtarit. Hazizaj tha se kishte paraqitur prova se huadhënesit kishin mundësi financiare për dhënien e huas pa interes, ndërsa blerja e mjetiti ishte bërë pas shitjes së të vjetrit, por data e kontratave ishte lapsus dhe papërgjegjshmëri e noterit. Për shumën e padeklaruar për kurimin në Gjermani, avokati tha se gjyqtari nuk kishte pasur dijeni pasi pagesa ishte bërë nga familjarët dhe nuk i ishte treguar për shkak të gjendjes së tij shëndetësore. Pasi vlerësoi se të ardhurat ndër vite të Dizdarit i kalonin gjashtë herë shpenzimet e tij, avokati kërkoi konfirmim në detyrë të klientit.

Vendimi përfundimtar për fatin e gjyqtari Dizdari në sistemin e drejtëisë do të shpallet në 16 korrik./abcnews.al

adriatik-cama.jpg
G. P.10:18 | 12/07/2018

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkoi nga detyra prokurorin e Prokurorisë së Tiranës, Adriatik Cama. Vendimi i trupës gjykuese u komunikua sot në mëngjes nga kryesuesja Genta Tafa Bungo.

Një ditë më parë komisioni zhvilloi një seancë dëgjimore me prokurorin e Tiranës, duke përmbyllur hetimin për të, në kuadër të procesit të rivleresimit kalimtar. Dje, trupa relatoi raportin e DSIK, që ngrinte dyshime për përfshirjen e Camës në një aferë korruptive në vitin 2005, kohë kur ai drejtonte Prokurorinë e Lushnjës.

Sipas KPK, bashkë me një prokuror tjetër, Cama ka marrë para nga familjarët e një personi të proceduar për “kontrabandë” për të pushuar hetimet ndaj tij. Në raport thuhej se Cama kishte zëvendësuar prokurorin e çështjes me një tjetër, i cili në 2 Qershor 2005 kishte pushuar çështjen.

Sipas trupës së KPK, Adriatik Cama është person i mundshëm për t’u vënë nën presionin e personave të inkriminuar, sepse ka pasur kontakte të papërshtatshme duke shkëmbyer dhurata apo favore me persona të përshirë në krimin e organizuar. Por ky pretendim u kundërshtua me forcë nga ana e prokurorit Cama.

Edhe kontrolli i pasurisë kishte vërejtur disa probleme në pasuritë e prokurorit. Pas bilanceve financiare, KPK vlerësoi se ka mungesë burimesh të ligjshme për një përqindje të tyre. Sot pas dhënies së vendimit prokurori Cama u shpreh se do të ankimojë këtë vendim.

“Unë kam besim te drejtësia. Drejtësia është e vfërteta në veprim. Drejtësia nuk është një projektvendim i KPK-së. Drejtësia vazhdon në të gjitha shkallët dhe unë do ta ndjek në të gjitha shkallët për të takuar të drejtën time e cila më takon”./abcnews.al

vetting.jpg
G. P.11:20 | 11/07/2018

Vettingu rrezikon të nxjerrë jashtë sistemit prokurorin e Prokurorisë së Tiranës, Adriatik Cama. Gjatë seancës dëgjimore me të, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit paraqiti të dhëna për përfshirjen e tij në korrupsion dhe për kontakte të papërshtatshme me persona të inkriminuar.

Për herë të parë që nga nisja e procesit të vettingut një njeri i drejtësisë rrezikon të “digjet” për shkak të problemeve me figurën. Raporti negativ për kontakte të përshtatshme me të inkriminuar i përcjellë nga ana e Drejtorisë së Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar tek institucioni që po filtron drejtësinë i përkiste prokurorit të Tiranës, Adriatik Cama.

Gjatë seancës dëgjimore të zhvilluar të mërkurën, trupa relatoi raportin e DSIK, që ngrintë dyshime për përfshirjen e Camës në një aferë korruptive në vitin 2005, kohë kur ai drejtonte Prokurorinë e Lushnjës. Sipas KPK, bashkë me një prokuror tjetër Cama ka marrë para nga familjarët e një personi të proceduar për “kontrabandë” për të pushuar hetimet ndaj tij. Në raport thuhej se Cama kishte zëendësuar prokurorin e çështjes me një tjetër, i cili në 2 Qershor 2005 kishte pushuar çështjen.

“Subjekti i rivlerësimit Adriatik Cama është person i mundshëm për t’u vënë nën presionin e personave të inkriminuar. Ai ka pasur kontakte të papërshtatshme, duke shkëmbyer dhurata apo favore me persona të përshirë në krimin e organizuar”, citoi relatorja.

Ky pretendim u kundërshtua me forcë deri në kufinjtë e përbuzjes nga ana e vetë prokurorit Cama.

“Kam kërkuar ballafaqim. Nuk mund të bëhem pre dhe objekt nga persona pas të cilëve mund të fshihen qëllime te tjera. Për rastin në fjalë une e kam zëvendësuar prokuroren pasi jam informuar konfidencialisht nga policia gjyqësore se masa e sigurisë po kërkohej për t’i bërë presion personit te proceduar. Për këtë arsye bëra zevendesimin duke ia kaluar çështjen një magjistrati. Në vitin 1997 kam qenë prokuror në Delvinë. Kam bërë punën e prokurorit, kur shteti kishtë rënë. Kam proceduar banda. Kam marrë kallëzime në shtëpinë time dhe nuk jam tutur nga presionet e bandave kriminale. Në vitin 2011 hetova dosjen e “21 Janarit”. Zbatova detyrën dhe e kam bërë mirë. Në punën që bëj, ne nuk mund të bëjmë miq. Nuk ka sesi njerëzit të mos reagojnë. Duhej hetuar më thellë prej jush për personin që ka bërë kallëzimin. Nuk ia pranoj vetes që të vihem nën presionin e grupeve kriminale. Nuk ia kam pranuar në ditë më të vështira e jo më sot”, tha me tone të larta Cama.

Prokurori kishte kërkuar marrjen e dëshmisë së personit subjekt i atij procedimi, kërkesë e refuzuar nga KPK. Edhe kontrolli i pasurisë kishte vërejtur disa probleme në pasuritë e prokurorit. Ai rezultonte të ishte bashkëpronar me të shoqen në masën 50% secili në një apartament 76.7 m2 në Tiranë, një ambient ish-parking 45.6 m2 në kryeqytet, dy automjete, dy llogari bankare me 600 dhe 500 mijë lekë dhe një gjendje cash 1.4 milionë. Në shpjegimet e tij Cama pohonte se pasuritë ishin krijuar nga paga e tij dhe bashkëshortes ndër vite. Pas bilanceve financiare KPK vlerësoi se ka mungesë burimesh të ligjshme për një përqindje të tyre.

Adriatik Cama këmbënguli të kundërtën duke pohuar se ishte ndihmuar financiarisht nga prindërit dhe se i kishte kursyer vetes shpenzime si pushimet jashtë vendit. Në përfundim, Cama kërkoi konfirmim në detyrë.

“Më lejoni të jem qen besnik i ligjit si kam qenë deri më sot. Më lejoni të vazhdoj detyrën time”, tha Cama.

Vendimi për të pritet të shpallët të enjten./abcnews.al

gjytarja.jpg
G. P.10:45 | 11/07/2018

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkoi nga detyra gjyqtarin e Gjykatës Tiranë, Artan Lazaj. Përmes avokatit gjyqtari paralajmëroi ankimimin e këtij vendimi në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Artan Lazaj, rezultoi ngelës në procesin e vettingut. Sipas këtij vendimi, pas hetimit të thelluar të bërë nga ana e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit dhe shqyrtimit të pretendimeve të gjyqtarit, Lazaj u vlerësua si i papërshtatshëm për sistemin.

Verdikti u dëgjua nga vetë gjyqtari, i cili nuk pranoi të flasë për mediat. Për avokatin e tij, Sokol Hazizaj, vendimi ishte i papritur, por theksoi se do ta ankimojë në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

Gjatë seancës dëgjimore, KPK listoi si pasuri të Lazes dy apartamente në Tiranë, një në Vlorë të trashëguar nga i ati dhe një në Bulqizë, të trashëguar nga vjehrri, një truall në Porto Palermo dhe një automjet “Mercedes-Benz”. Sipas komisionit ishin konstatuar parregullsi në sigurimin e ketyre pasurive.

Në nisje të procesit Lazaj kërkoi përjashtimin e trupës gjykuese të çështjes e më tej të anëtares Brunulda Bekteshi për papajtueshmëri, kërkesa që iu refuzuan./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore.


Kontakt

Telefono