Klosi

KLOSI-BALLA-JAPIN-LLOGARI-1280x720.jpg
ent ela14:55 | 25/05/2018

Në rast se nuk respektohen afatet për të penguar derdhjen e ujërave të patrajtuara në lumë, biznesi nuk do të lejohet të ushtrojë aktivitetin e tij. Është ky apeli që përsëriti Ministri i Turizmit dhe  Mjedisit Blendi Klosi nga turi i llogaridhënies në qytetin e Cërrikut.

Mjaft më abuzimeve me mjedisin nëse Shqipëria synon të shndrrohet në një destinacion turistik evropian. Mesazhet për biznesin nuk i ka kursyer ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi nga një prej zonave me ndotje të trashëguar prej vitesh.

“Dhe çfarë turizmi mund të kemi kur jemi të rrethuar nga mbetjet. Edhe operacioni që ne bëmë për të pastruar lumin Shkumbin ku falenderoj  të gjitha institucionet e Elbasanit që morën pjesë,  dëshmoi sesa shumë probleme kishim për pastërtinë në këtë zonën tonë. Tregu i gjësë së gjallë është problem dhe pushteti lokal duhet ta trajtojë krejt ndryshe”.

Një tjetër problem është trajtimi i lumit nga industria në kombinat tha ministri Klosi.

 “Edhe ndaj me inspektoriatin e Mjedisit, inspektori i ri është këtu, ka marrë porosi që do të ketë një luftë të vërtetë për të mos lejuar që trajtimi i lumit të jetë pa asnjë kriter mjedisor. e kemi dërguar disa herë Inspektoriatin dhe Agjencinë e mbrojtjes së mjedisit, për të monitoruar situatën. Realisht situata është për t’u parë me shumë seriozitet dhe jo vetëm do t’i vendosim sanksione të forta atyre bizneseve, por gjithashtu do t’i vemë një afat. Dhe në rast se nuk respektohen afatet për të penguar derdhjen e ujërave të patrajtuara në lumë, biznesi të mbyllet fare”.

Kryetari i Grupit Parlamentar Taulant Balla gjatë takimit të “Llogaridhënies” në Cerrik ju përgjigj interesimit të qytetarëve përsa i përket punësimit duke vënë theksin tek meritokracia, ndërkohë që vuri në dukje se emërimeve politike u ka ardhur fundi.

“Ne nuk bëjmë atë që bën Kryetari i Bashkisë së Cerrikut.  Kryetari i Bashkisë së Cerrikut është rasti më i keq, që Bashkia e Cerrikut nuk përfiton sot nga Fondet e Zhvillimit të Rajoneve,për arsyen e thjeshtë, sepse një nga korfiçentët e Fondit të Zhvillimit të Rajoneve, është që buxheti i një bashkie të mos shkojë vetëm për të punësuar, por një pjesë e buxhetit të shkojë për investime. Ne i themi Bashkisë së Cerrikut, bëjmë shkollën e Mollasit, por 20% të fondit duhet ta vendosësh ti, por ai do të harxhojë buxhetin për të mbajtur në punë njerëzit e LSI. T’i mbajë edhe 10 muaj, por në krye të 10 muajve na ka sërish këtu për t’ja kthyer bashkinë, banorëve të Cërrikut”.

Ndërsa në takimin me qytetarët e Librazhdit iu kërkua  banorëve që të denoncojnë në portalin e bashkëqeverijes për cdo inspektor, punojës apo drejtor që nuk i përgjigjet kërkesave të qytetarëve. /abcnews.al

KLOSI-GJIROKASTER-1280x720.jpg
ent ela11:43 | 24/05/2018

Një paketë fiskale me reduktim taksash për të nxitur agroturizmin do të kalojë së shpejti në qeveri. Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi e bëri të ditur gjatë një vizite në një sipërmarrje agroturistike në Gjirokastër.

Lehtësira fiskale shtesë do të ketë për bizneset agroturistike që zhvillojnë këtë lloj turizmi. Ftesën për të aplikuar për të përfituar nga paketa fiskale që do të miratohet së shpejti nga qeveria ua bëri nga Gjirokastra ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi.

“Duhet që në zonat ku ju kaloni të keni po ashtu edhe iniciativat e para të agroturizmit. Ne kemi një paketë fiskale e cila do të kalojë së shpejti në qeveri dhe që do të kërkojë që për agroturizmin ne të kemi një reduktim të sistemit të taksave për t’i nxitur ata që të ecin sa më shumë përpara, por më shumë se kaq ne na duhet që të kemi për turistët edhe alternativa të tjera”.

Ministri Klosi shpjegoi se qëllimi kryesor i lehtësirave fiskale shtesë për bizneset agroturistike është zhvillimi i zonave rurale.

 “Është në fakt kjo e gjithë politika që ne po ndërtojmë që pasi bëmë Rilindjen Urbane në qytet, ne të zhvillojmë rilindjen rurale duke ndërtuar pole të zhvillimit të zonave tona rurale ku kemi të kombinuara bukuritë e natyrës por edhe prodhimet e vendit dhe argëtimet për turistët”.

Sipas Ministrit të Turizmit dhe Mjedisit, Gjirokastra i ka të gjitha mundësitë për të zhvilluar një turizëm të diversifikuar që të përfshijë jo vetëm bukuritë natyrore dhe trashëgiminë kulturore, por edhe pikat agroturistike dhe turizmin familjar. /abcnews.al

 

KLOSI-APEL-TE-RINJEVE-1280x720.jpg
ent ela15:17 | 22/05/2018

Nga kalaja e Gjirokastrës, ministri i Turizmit dhe Mjedisit u bëri apel të rinjve, që të aplikojnë në projektin “Smile Albania”.  Mesazhin ministri e dha në ceremoninë e ndarjes së çmimeve të konkursit të parë kombëtar të fotove-Selfie në natyrë, ku morën pjesë 600 të rinj.

“Projekti Smile Albania është një projekt që do të shoqërojë të gjithë sezonin turistik, është një projekt të cilin ne e fokusojmë në paraqitjet e bukurisë së natyrës shqiptare por edhe në mikpritjen e turistëve që vijnë në vendin tonë, dhe prandaj mendoj që këto foto kaq të bukura, të 600 të rinjve dhe të reja që buzëqeshin, mund të jenë në fakt edhe thelbi i projektit tonë për të mikpritur turistët në Shqipëri me buzëqeshje”.

Ministri i Mjedisit dhe Turizmit deklaroi se “Smile Albania” do të angazhojë 1 mijë të rinj, të cilët do të promovojnë turizmin shqiptar në të gjitha pikat hyrëse dhe zonat turistike.

“Në kuadër të politikave të ministrisë përsa i përket biodiversitetit dhe posacërisht në zonat e mbrojtura, ne kemi më shumë për të realizuar pasi Shqipëria është një hambar i pazbuluar i këtyre veprave dhe bukurive natyrore dhe natyrisht Gjirokastra, vendi ku po organizojmë këtë aktivitet ka shumë e shumë për të treguar”.

Sipas ministrit Klosi rritja e forcës së ligjit dhe edukimit mjedisor, do ta shndërrojnë Shqipërinë në një destinacion turistik europian.  Për këtë ministri i Mjedisit dhe Turizmit, theksoi se edukimi mjedisor duhet të përfshihet në kurrikulat shkollore.

“Duke rritur forcën e ligjit, por duke rritur edhe më shumë edukimin mjedisor dhe dashurinë e njerëzve, Shqipëria padyshim do të paraqitet si në fotot tuaja e mrekullueshme, e pastër e bukur dhe me shumë vecori e natyrisht e gatshme për të pritur turistë nga e gjithë bota si destinacion turistik europian”. /abcnews.al

 

KLOSI-MAZNIKU-PER-INERTET.mpg_snapshot_00.08-1280x720.jpg
ent ela13:14 | 21/05/2018

Ministri i Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi dhe nënkryetari i Bashkisë së Tiranës Arbian  Mazniku inspektuan situatën në liqenin e Kodër Mëzezit, një hotspot i mbetjeve inerte në qarkun e Tiranës. Nga kjo pikë problematike ministri Klosi paralajmëroi masa të ashpra për kompanitë e ndërtimit që shkelin ligjin.

Gjoba deri në heqje të lejes së ndërtimit paralajmëron ministri i Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi për të gjitha kompanitë që hedhin mbetjet inerte në vende depozimi të palicensuara. Ministri Klosi bashkë me nënkryetarin e Bashkisë së Tiranës Mazniku, ishin në liqenin e Kodër Mëzezit ku prej vitesh janë grumbulluar mbetje të tilla.

“Inspektoriati i Mjedisit së bashku me inspektoriatin e bashkisë kanë penalizuar mbi 30 subjekte të cilët janë kapur në shkelje të ligjit, por kjo është një masë e pamjaftueshme. Do të vazhdojmë me masa më të ashpra duke shkuar deri në heqjen e lejes për ndërtim të këtyre subjekteve pasi nuk mund të tolerojmë që mjedisi të trajtohet si mall pa zot.”

Rregullim të kësaj problematike sipas nënkryetarit të Bashkisë së Tiranës Arbian Mazniku është parashikuar në planin urbanistik, por ministri Klosi kërkoi edhe ndihmën e policisë.

“Ky është një problem i cili tashmë nëpërmjet Planit Urbanistik të qytetit, të miratuar 1 vit më parë, por edhe një sërë rregullimesh të tjera që janë bërë, është një çështje e sistemuar dhe tashmë duhet vetëm që aktorët e caktuar, të cilët duan ta kryejnë këtë lloj aktiviteti, apo i duhet ta kryejnë këtë lloj aktiviteti, të ndjekin rregullat dhe procedurat e duhura dhe të mos i hedhin mbetjet si mall pa zot në natyrë”

“Kjo punë nuk mund të zgjidhet vetëm me Inspektoratin e Mjedisit apo vetëm me inspektorët e bashkisë. Ne duam shumë policinë e rendit të jetë në krye të kësaj detyre, por më shumë se kaq duam qytetarët të cilët nuk do të duhet të lejojnë që biznese të papërgjegjshme qofshin të mëdha apo të vogla,me emër të madh apo edhe të panjohura të bëjnë këtë veprimtari kriminale”.

Klosi dhe Mazniku gjithashtu i kërkuan qytetarëve të bashkëpunojnë dhe të denoncojnë çdo rast të shkeljes së ligjit. /abcnews.al

KLOSI-NE-FRAKULL-1280x720.jpg
ent ela16:51 | 18/05/2018

Për të dytin vit radhazi në Njësinë Administrative Frakull në Fier është zhvilluar festa e luleshtrydhes. Kjo është një ndër festat e listuara edhe në kalendarin e festave lokale. Ajo u organizua në formën e një panairi dhe mblodhi bashkë Ministrin e Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi, Zv/ ministrin e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural  Dhimo Kote, kryetarin e Bashkisë së Fierit Armando Subashi e deputete të tjerë. Fermerët e kësaj zone shprehen se ky nuk ka qenë një vit i suksesshëm, por puna për të sjellë prodhim cilësor për konsumatorët nuk është ndalur. Ministri i Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi deklaroi se keto nisma i bëjnë jehonë punës së fermerëve. /abcnews.al

KLOSI-PER-IDRON-1280x720.jpg
ent ela17:31 | 15/05/2018

Ministri i Turizmit dhe i Mjedisit, Blendi Klosi, ka marrë pjesë në takime me 16 ministra të vendeve të ndryshme të rajonit bashkë me qeverinë kineze për të diskutuar lidhur me regjenerimin e pyjeve.

Ka shfrytëzuar kohën edhe për takime me homologun serb dhe nënshkrimin e marrëveshjes për bashkëpunim në turizëm.

Në një intervistë për ABC News thotë se mekanizmat shetërorë mund të lehtësojnë komunikimin dhe ta ndihmojnë idenë e bizneseve.

“Kryesisht për tregun aziatik, për të paraqitur turzimin në vendet e Evropës së re, apo Ballkanit Perëndimor si një i tërë, me dis aditë qëndrimi në cdo vend të rajonit por Shqipëria dhe Serbia të marrin lidershipin në këtë fushë. Kemi dakordësi që turizmi është nga ato mekanizma që lehtëson komunikimin mes vendeve tona dhe është potencial shumë i madh. Shiftrat e turistëve që vizitojnë vendet tona janë rritur”.

Në Serbi nuk ka një shifër të turistëve nga Shqipëria. Në kryeqytetin serb disa qindra, aq sa qendra e statistikave nuk I llogaritë. Nga Serbia rreth pesë mijë turist në vitë në bregdetin shqiptarë. Klosi ka thënë se oferta e përbashkët duhet të përfshijë të gjitha vendet e rajonit.

“Ato politika që ne i bëjmë me institucioneve tona të kthehen në politika reale. Pra të rrisim më shumë sigurinë për të lehtësuar kalimin ekufijve për të siguarar transportin mes vendeve tona, oferta të përbashkëta duke harruar ndasitë e shekujve dhe duke u ëprpjekur që të dëshmojmë më të mirën e rajonit tonë, se bëhet fjalë për një Evropë të paeksploruar nga miliona turistë në botë që nese jemi të zhdërvjellët si administratë publikepër të mbështetur iniciativa nga komuniteti i biznesit, besoj do kemi nëj sukse të shpejtë në këtë aspekt”.

Politika në vizitat në Serbi natyrisht është pjesë, por duket se më së lehti kalon nga temat e turizmit. Interesimi është i madh, por informacione nuk ka shumë.

“Bisedat politike mbase nuk i takojnë sektorit të turizmit. Bisedat politike ka nevojë që të marrim inciativa për t’i zbutur ato. Ne para pak kohësh firmosëm marrëveshje të përbashkët për lëvizjen rinore, funskionon zyra në kuadër të iniciativës së Berlinit dhe kemi ndërmarrë disa mekanizma të tjerë që lehtësojnë shkëmbimin mes vendeve të rajonit. Kjo politikë e re edhe në kuadër të turizmit do të krijojë përpjekje për të luftuar klishetë e ndarjeve mes vendeve tona. Është fakt që qindra mijëra serb vizitojnë greqinë gjatë sezonit dhe vetëm 5-6 mijë vizitojnë Shqipërinë”.

Serbia ka shfaqur interesim prej kohësh për ndërtimin e hoteleve në Shqipëri. Gjatë sezonit veror ka oferta të vogla për Shqipërinë dhe nga vetëm disa kompani. /abcnews.al

 

GJIKNURI-E-KLOSI-TUR-NE-VLORE-1280x720.jpg
ent ela12:45 | 12/05/2018

Ministrat Gjiknuri dhe Klosi ishin në Vlorë në kuadër të dëgjesave të llogaridhënies publike. Gjatë këtyre takimeve dy ministrat parashtruan projektet e investimeve për këtë qark, siç është dhe ai për rrugën Orikum-Himarë.

Dëgjesat me banorë të Vlorës ishin pjesë e turit të llogaridhënies publike të ministrave Gjiknuri e Klosi. Gjatë takimit me qytetarët ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri u ndal tek projektet në infrastrukturë ndërsa prezantoi edhe planin për ndërtimin e rrugës së re Orikum-Himarë si pjesë e paketës “1 miliard për rindërtim”.

“Vlora ka përspektivë zhvillimi nëse ka investime të këtij karakteri që unë po ju them. Ne jemi duke punuar për t’i dhënë zgjidhje përfundimtare edhe problemit të mbetjeve në Vlorë, një investim që do të fillojë shumë shpejt nga qeveria shqiptare. Gjithashtu, bashkia ka sjellë një projekt për trajtimin e ujërave të zeza. Shumë shpejt do të lidhet kontrata për lotin e dytë të rrugës së Lumit të Vlorës dhe do pasohet me kontratën e tretë për të lidhur Selenicën me pjesën Levan-Tepelenë por dhe Qeparoin me pjesën e Kuçit”.

Ndërsa Ministri për Turizmin dhe Mjedisin Blendi Klosi u shpreh optimist që këtë sezon turistik Vlora do të mirëpresë më shumë vizitorë.

“Ajo që kemi bërë gjatë gjithë këtyre kohëve është përgatitja për sezonin turistik. Janë disa arritje në këtë fushë dhe pot ë krahasohet me numrin e turistëve gjithnjë e më tepër shtohet numri. Sot në darkë mbërrin charteri i parë nga Finlanda. Është një arritje në fushën e turizmit në Shqipëri, janë 30 mijë turistë që vijnë për herë të parë në Shqipëri. Duhet që këtë vit sezoni turistik të jetë i mirëmenaxhuar”.

Ndërkaq, në takimin me banorë të Novoselës ministri Gjiknuri parashtroi përfitimet që do të ketë kjo zonë me ndërtimin e aeroportit të Vlorës si një vepër e cila do të nxisë ekonominë dhe punësimin në zonë.

“Po avancojmë edhe me Aeroportin e Vlorës që siç ju e dini do të ndërtohet në Akërni. Shpresoj që për disa muaj ne ta përfundojmë edhe kontratën dhe pastaj ne të fillojmë procesin e lejeve dhe ndërtimin e aeroportit. Ky investim do të sjellë shumë zhvillim dhe jo vetëm punësim për njerëzit këtu pasi do të ketë shumë shërbime. Do të ketë edhe një rrugë të re që të ketë një lidhje më të mirë të aeroportit me autostradën”.

Në këto dëgjesa, ministri Gjiknuri sqaroi dhe lidhur me investimet në energjetike dhe në infrastrukturë, duke garantuar zgjidhjen e shqetesimeve qe kane shoqeruar prej kohesh banoret e ketyre zonave.

“Mbaruam linjën 110 kilovolt, mbaruam dhe nënstacionin. Po shikojmë për disa fonde edhe nga OSHEE që brenda një viti ky problem të zgjidhet për gjithë zonën tuaj. Siç zgjidhëm atë të madhen ku janë 3 milionë euro të investuara, po bëjmë edhe një projekt për pjesën e Shëtitores, pra pjesa e Radhimës përfshirë dhe rrugën e re drejt Llogarasë”, theksoi Gjiknuri. /abcnews.al

KLOSI-PARALAJMERON-DREJTORET-1280x720.jpg
ent ela14:50 | 10/05/2018

Ministri i Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi turin e llogaridhënies me qyetarët e ndali në Urën Vajgurore. Ministri Klosi deklaroi se administrata është në vëzhgimin e qyetarëve dhe çdo drejtor që nuk u përgjigjet do të largohet nga puna.

Një kërkesë dhe një paralajmërim, vijnë nga ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi.

E para i drejtohet qytetarëve me qëllim që të denoncojnë çdo rast korrupsion apo neglizhencë në platformën e bashkëqeverisjes, e dyta punonjësve të administratës publike.

“Problemet që keni ngrijini në platformë, do të merrni një përgjigje, dikush do vihet në lëvizje. Në qoftë se problemi nuk ka marrë përgigje sepse ai punonjës ka qenë  i korruptuar do të largohet nga puna nëse ai punonjës ka qenë neglizhent ai do të këshillohet që të mos jetë më neglizhent, në qoftë se problemi nuk ka marrë zgjidhje se zgjidhja që ju kërkoni, do t’ju thuhet që ajo zgjidhje nuk jepet por do të keni një përgjigje zyrtare pse kërkesa juaj nuk është zgjidhur ashtu siç ju e mendoni ”.

Ministri Klosi ishte në Urën Vajgurore ku u ndali turin e tij të llogaridhënies. Banorëve të kësaj zone ministri i Turizmit dhe Mjedisit iu kujtoi problemin me guroret.

“Ishte zëri i qytetarëve që u ankuan në platformëbn e bashkëqeverisjes  erdhëm së bashku me kryeministrin, verifikuam procedurën, për shumë nga guroret jo vetëm këtu, por edhe në Shqipëri po trajtohen krejt ndryshe për të qenë shumë ndryshe në raport me qytetarin.

Jemi në këtë bisedë jo për të mbledhur vota por për të mbledhur shqetësime dhe probleme për të kuptuar sesi punon cdo drejtues lokal dhe prandaj jua kemi kërkuar, vazhdoni të bëheni pjesë, të angazhoheni në këtë platfomë.”

Ministri i Mjedisit dhe Turizmit apeloi për krijimin e modeleve të Agroturizmit si një mënyrë e mirë për të zhvilluar zonën. /abcnews.al

KLOSI-PER-TURIZMIN-1280x720.jpg
ent ela14:49 | 07/05/2018

Pritshmëri të larta ka qeveria për numrin e turistëve që do të vizitojnë Shqipërinë këtë sezon turistik. Ministri i Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi flet për 7 deri ne 8 milionë turistë, ndërsa prezanton projektin “Smile Albania”.

Rreth 8 milionë turistë parashikohet të vizitojnë Shqipërinë këtë vit. Pritshmëritë janë të Ministrisë së Mjedisit dhe Turizmit e cila për herë të parë ka hartuar një projekt që synon t’i rikthejë sërish në vendin tonë.

Në forumin “Advokacia qytetare dhe promovimi në mbrojtjen e mjedisit” ministri Blendi Klosi tregoi se rreth 1 mijë të rinj vullnetarë do të informojnë turistët për atraksionet që ofron Shqipëria, në çdo pikë kufitare dhe në çdo zonë të mbrojtur, për tre muajt në vijim.

Për një Shqipëri më të pastër gjatë sezonit turistik Ministria e Mjedisit dhe Turizmit prej gjashtë muajsh ka ndërmarrë një aksion pastrimi. Ndërkohë bizneset që derdhin ujërat e zeza në det janë paralajmëruar se nëse nuk marrin masa deri më 1 qershor do t’u ndërpritet aktiviteti. Sipas ministrit Blendi Klosi vitin e shkuar në vendin tonë kanë hyre 6.7 milionë vizitorë ndër to mbi 5 milionë turistë të huaj. /abcnews.al

KLOSI-PER-NDOTESIT-E-LUMENJEVE-1280x720.jpg
ent ela17:36 | 05/05/2018

Anëtarë të kabinetit qeveritar iu bashkuan aksionit të pastrimit në plazhin e Velipojës. Ndërkohë ministri i Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi deklaroi se ka ardhur koha për ashpërsim të masave ndaj atyre që ndotin mjedisin.

Në një nga grykëderdhjet më të ndotura në vend, ajo e lumit Buna, ministri i  Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi paralajmëroi ashpërsim të penaliteteve ndaj subjekteve që hedhin mbetjet në lumenj.

Anëtarët e kabinetit qeveritar Klosi, Mesi dhe Bushati bashkë me 1 mijë të rinj vullnetarë dhe punonjës të ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit pastruan e plazhin e ndotur të Velipojës.

“Pastrojme Shqipërinë që Duam” deklaroi ministri Klosi do të vijojë gjatë të gjithë sezonit turistik ndërsa ftoi t’i bashkohen këtij aksioni edhe qytetarët dhe bizneset. /abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore.


Kontakt

Telefono