KLGJ

PD-PER-KLGJ.mpg_snapshot_00.16-1280x720.jpg
ent ela14:00 | 28/07/2019

Caktimi i gjyqtarëve të përkohshëm në Gjykatën e Lartë me vendim të Këshillit të Lartë Gjyqësor bie ndesh me Kushtetutën. Ky reagim i Partisë Demokratike vjen nëpëemjet një deklarate për shtyp ku nënvizon se për gjyqtarët e Gjykatës së Lartë duhet të japë pëlqimin edhe Presidenti i Republikës.

Është dhunuar Kushtetuta dhe Këshilli i Lartë Gjyqësor është degraduar në një koorporatë prive të kryeministrit.

Këtë shqetësim ka shprehur Partia Demokratike nëpërmjet një deklarate për shtyp.

“Caktimi i gjyqtarëve të përkohshëm në Gjykatën e Lartë me vendim të Këshillit të Lartë Gjyqësor bie ndesh me Kushtetutën. Sipas Kushtetutës duhet që për gjyqtarët e Gjykatës së Lartë të japë pëlqimin edhe Presidenti i Republikës”.

Për Partinë Demokratike është shumë e rëndësishme që çështjet me natyrë urgjente, të cilat lidhen me shqyrtimin e kërkesave për ekstradim, të zgjidhen brenda afateve ligjore dhe pa rrezikuar që kriminelët të lirohen për shkak të mungesës së gjykatës. Por, kjo duhet të realizohet në përputhje me Kushtetutën, sepse, ndryshe, mund t’u shërbejë kriminelëve si alibi për të kërkuar lirimin e tyre- shprehen demokratët.

“Këshilli i Lartë Gjyqësor ka për detyrë të ndjekë të gjitha procedurat ligjore për të vënë në funksonim sa më parë Gjykatën e Lartë dhe jo të dhunojë Kushtetutën me emërim gjyqtarësh të përkohshëm sipas modelit antishtet të Edi Ramës për të kontrolluar drejtësinë me prokurorë e gjyqtarë të përkohshëm”.

Kjo drejtësi sipas Partisë Demokratike ka për qëllim të mbrojë nga ndëshkimi Edi Ramën dhe t’u japë vrasësve dhe kriminelëve një alibi për t’i shpëtuar drejtësisë së vërtetë! /ABC news Albania 24/7

klgj-1.jpg
G. P.18:16 | 26/07/2019

Këshilli i Lartë Gjyqësor zgjodhi në mbledhjen e sotme dy gjyqtarë me mbi 13 vite eksperiencë dhe që kishin kaluar Vettingun, si anëtarë të të përkohshëm në Gjykatën e Lartë.

Dy gjyqtarët që u zgjodhën më short janë Albana Boksi dhe Sokol Binaj nga gjykata e Apelit për Krime të Rënda. Këshilli i ka caktuar ata vetëm për të shqyrtuar 4 çështje të ekstradimit, të cilat janë në përfundim të afateve ligjore dhe rrezikonin lirimin e të arrestuarve për llogari të shteteve të tjera.

Aktualisht në Gjykatën e Lartë është anëtar vetëm Ardian Dvorani, pasi sot u shkarkuar nga Kolegji i Posaçëm i Apelit edhe kryetari i Gjykatës së Lartë Xhezair Zaganjori.

Dvorani tashmë ka edhe kompetencën e kryetarit deri në momentin që gjykata supreme e vendit do të plotësohet me të gjithë anëtarët. Këshilli i Lartë Gjyqësorë ka shtyrë për në vjeshtë pikëzimin e 21 kandidatëve jogjyqtarë të gjykatës së lartë për shkak të pushimeve të Gushtit.

Këshilli i Lartë Gjyqësor ka formuar trupën gjykuese për 4 çështje në Gjykatën e Lartë./ABC News Albania 24/7

klgj-1280x714.jpg
nev ila20:58 | 23/07/2019

Këshilli i lartë Gjyqësor ka gjetur zgjidhjen për zhbllokimin e Gjykatës së Lartë.

Në mbledhjen e kësaj të marte, u vendos që shqyrtimi i çështjeve të bëhet nga gjyqtarë të gjykatave të Apelit, të cilët duhet të kenë jo më pak se 13 vite eksperiencë pune, e të kenë kaluar vettingun.

Kjo zgjidhje e KLGJ është një nga tre opsionet që misioni EURALIUS sugjeroi për të bërë funksionale Gjykatën e Lartë. Sipas ekspertëve evropianë, ky opsion duhej të ishte masa e fundit që duhej ndërmarrë vetëm në raste të veçanta.

Në Gjykatën e Lartë ka shkuar në 32 mijë numri i dosjeve në pritje, ndërsa ka disa çështje ekstradimi të cilave nëse u kalojnë afatet, rrezikojnë lirimin e personave që presin ekstradimin e zgjidhja e KLGJ ka patur parasysh këtë situatë delikate.

Aktualisht Gjykata e Lartë ka mbetur vetëm me 2 gjyqtarë, nga 19 që duhet të ketë. Për 3 kandidatë jo gjyqtarë ka nisur verifikimi, ndërsa për kandidatët gjyqtarë duhet të përfundojë procesi i vettingut në të dyja shkallët. Cka do thotë se bazuar në këtë proces, ngritja e Gjykatës së Lartë do kërkojë edhe disa muaj./ABC News Albania 24/7

etilda-gjonaj-1280x960.jpeg
nev ila17:15 | 11/07/2019

Plan strategjik për sistemin gjyqësor, Gjonaj: S’ka asnjë forcë për t’i penguar institucionet e reja, debatet politike një ditë do harrohen kurse reforma në drejtësi i shërben brezave.

Ministria e Drejtësisë dhe Këshilli i Lartë Gjyqësor kanë zhvilluar një takim konstruktiv ku është prezantuar projekt-plani strategjik 2019-2020 për sistemin gjyqësor i cili vjen si derivat dhe kërkesë në zbatim nga Strategjia ndërsektoriale e drejtësisë e miratuar me vendim të Këshillit të Ministrave.

Pasi është njohur nga kryetarja dhe anëtarët e grupit të punës lidhur me planin e veprimit, ministrja Etilda Gjonaj ka vënë theksin te rëndësia që ka kjo iniciativë në kuadër të ngritjes së institucioneve të reja të drejtësisë.

Teksa ka falënderuar hartuesit e planit strategjik, Gjonaj ka bërë edhe një rezyme të zbatimit të reformës në drejtësi, ku nënvizoi se “procesi i ngritjes së organeve të reja tashmë janë në fazën ku s’ka më asnjë forcë për t’i penguar në ushtrimin e përgjegjësisë së tyre kushtetuese dhe ligjore”.

Gjithashtu ajo komentoi telegrafikisht edhe sulmet politike ku tha se:

Ata që mundën veç ta vonojnë, por kurrsesi ta ndalojë, uroj ta kenë kuptuar se dëshira dhe nevoja e një populli të tërë për drejtësi është aq e madhe sa s’mund të asgjësohet nga retorika politike të cilat në fund të ditës do të harrohen, ndërsa të nesërmes do t’i ngelen veç institucionet e shëndetshme të një shteti që po vrapon drejt familjes evropiane.”

Ndër të tjera Gjonaj shprehet:

“Me ftesë nga Këshilli i Lartë Gjyqësor, ndoqa me interes prezantimin e projekt-planit strategjik 2019-2020, për plotësimin dhe forcimin e sistemit gjyqësor në përputhje me Strategjinë Ndërsektoriale të Drejtësisë. Jam besimplotë se procesi i reformimit do ta kalojë periudhën transitore për të vijuar me funksionimin efektiv të sistemit të drejtësisë. Plotësimi i vendeve vakante dhe funksionimi i Gjykatës së lartë si pjesë edhe e planit strategjik të KLGJ-së do të jetë një ndër prioritetet Këshillit të Lartë Gjyqësor. Shqiptarët tashmë janë dëshmitarë të historisë, se si mundëm të hedhim themelet dhe nisëm të rindërtojmë këtë pallat drejtësi që po ngjall shpresën për të ndryshuar, ashtu siç na ka shtuar forcën për të punuar. Ata që mundën veç ta vonojnë, por kurrsesi ta ndalojë, uroj ta kenë kuptuar se dëshira dhe nevoja e një populli të tërë për drejtësi është aq e madhe sa s’mund të asgjësohet nga retorika politike të cilat në fund të ditës do të harrohen, ndërsa të nesërmes do t’i ngelen veç institucionet e shëndetshme të një shteti që po vrapon drejt familjes evropiane”, shprehet Gjonaj.

Strategjia Ndërsektoriale e Drejtësisë dhe Plani Strategjik i KLGJ-së, janë të ndërlidhura me përparësitë e politikave kombëtare, ku ndër të tjera synohet:

  • Përshpejtimi i Reformës së Pushtetit Gjyqësor dhe Akordimit të Burimeve. (Bërja funksionale e Gjykatës së Lartë si prioritet emergjent, duke marrë masat e nevojshme për plotësimin e vendeve vakante në një kohe sa më të shpejtë)
  • Përcaktimi dhe Zbatimi i Standardeve për Ekselencë gjyqësore. ( Rritja e transparencës në emërimet dhe promovimet e gjyqtarëve dhe administratës gjyqësore, përmes sigurimit të standardeve të meritokracisë)
  • Ofrimi Efikas i Shërbimeve dhe funksionimi më i mirë i gjykatave. (Rritja e efikasitetit, saktësisë se te dhënave dhe efektivitetit ne menaxhimin e ceshtjeve gjyqesore nepermjet zhvillimit te nje sistemi elektronik te unifikuar per menaxhimin e ceshtjeve sipas standardeve ndërkombetare.)
  • Zhvillimi i Kapaciteteve të Brendshme të KLGJ-së.( Hartimi i akteve nënligjore për zbatimin e reformës gjyqësore, ushtrimin e përgjegjësive nga ana e KLGJ-së me qellim sigurimin e pavarësisë gjyqësore)
  • Hartimi i Strategjive të Efektshme për Komunikimin e Jashtëm. ( Ofrimi dhe zbatimi i mënyrave novatore dhe të përshtatshme për palët e interesit, në veçanti përmes sistemeve online, për rritjen e bashkëpunimit të publikut me KLGJ-në, personelin administrativ dhe gjykatat).

Në vitin  2016, Shqipëria miratoi reforma kushtetuese dhe legjislative gjithëpërfshirëse, me qëllim forcimin e integritetit dhe qeverisjes së gjyqësorit në vend. Këto reforma përcaktonin edhe ngritjen e institucioneve të reja, përfshirë Këshillin e Lartë Gjyqësor (KLGJ), Këshillin e Lartë të Prokurorisë, Këshillin e Emërimeve në Drejtësi dhe Inspektoratin e Lartë të Drejtësisë./abcnews.al

gjykata-e-larte-1-1280x723.jpg
Sej rie15:50 | 10/07/2019

Këshilli i Lartë Gjyqësor parashikon të plotësimi i Gjykatës së Lartë, ku po presin për shqyrtim 31 mijë dosje, të nisë në muajin shtator. Kryetarja e KLGJ-së i tha Komisionit të Ligjeve se Gjykata e Posacme Antikorrupsion do të fillojë të ngrihet sapo SPAK-u të jetë gati.

31 mijë dosje presin drejtësi në raftet e Gjykatës së Lartë.

Ky institucion është nxjerrë jashtë funksionit, pasi procesi e vettingut shkarkoi 17 gjyqtarë të lartë dhe konfirmoi në detyrë vetëm 2 prej tyre.

Por që drejtësia e vonuar, si një drejtësi e mohuar të mos zgjasë, Këshilli i Lartë Gjyqësor angazhohet që plotësimi i Gjykatës së Lartë të fillojë në shtator.

Kryetarja e KLGJ-së ju përgjigj dhe interesimit të Komisionit të Ligjeve, për ngritjen e Gjykatës së Posaçme Antikorrupsion që do të zëvendësojë Krimet e Rënda.

Llagami pranoi se mungesat në gjyqësor kanë shkaktuar vështirësi në sistem, por tha se institucioni që ajo drejton do të jetë serioz, për të mos bërë asgjë me shpejtësi, që mund të cënojë profesionalizimin e të emëruarve në sistem./ABC News Albania 24/7

gjyakata-e-larte.jpg
G. P.15:27 | 05/07/2019

Javën e ardhshme hapet gara për anëtarët jo gjyqtarë të Gjykatës së Lartë. Këshilli i Lartë Gjyqësor miratoi projekt-aktet dhe kriteret që duhet të plotësoj çdo kandidat. Kjo lëvizje e KLGJ-së erdhi pas kritikave të presidentit të Republikës Ilir Meta.

Pak ditë pas letrës së Presidentit të Republikës, ku i drejtoi gishtin Këshillit të Lartë Gjyqësor se është 6 muaj e 20 ditë me vonesë për t’i dërguar listën e emrave për kandidatë për anëtarë të Gjykatës së Lartë, KLGJ-ja hodhi një gjysmë hapi duke miratuar projekt rregulloren që do ti hap rrugën garës për anëtarët jo gjyqtarë. Gjykata e Lartë ka në përbërje të saj 19 anëtarë, ku 4 prej të cilëve do të jenë nga jashtë sistemit të gjyqësorit.

Këshilli i Lartë Gjyqësorë ka përcaktuar se juristët e spikatur do të vlerësohen për tre kritere, aftësitë profesionale, morale dhe menaxheriale.  Në rendin e ditës të KLGJ-së nuk ishte i përfshirë dhe nuk është caktuar akoma se kur do të hartohet projekt-akti për kriteret që duhet të ketë një gjyqtarë që të jetë anëtar i Gjykatës së Lartë. Anëtarët gjyqtarë duhet që më përpara të kenë kaluar të gjitha hallkat e Vetingut, pra KPK dhe KPA. Vetëm procesi i kalimit të Vetingut kërkon minimalisht 4 muaj kohë.

Praktikisht Gjykata e Lartë do të jetë jashtë funksionit edhe për disa muaj.  Presidenti Meta duhet që të presë mbase edhe disa muaj që në tavolinën e tij të ketë listën e plotë me emrat e kandidatëve për Gjykatën Supreme. Zyrtarisht gara për anëtarët jo gjyqtarë pritet të hapet javën që vjen, por akoma nga këshilli nuk është caktuar koha që do të kenë në dispozicion anëtarët për të kandiduar.

Për secilin prej kandidatëve do të kërkohet informacion në institucionet e tjera siç janë Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesit, Shërbimi Informativ Shtetëror etj. Në mbledhjen e Këshillit nuk u diskutua as rekomandimi i EURALIUS, për komandim të përkohshëm të gjyqtarëve nga nivelet me të ulëta në Gjykatën e Lartë,  i cili ka hasur kundërshtime si nga presidenti, ashtu edhe nga anëtarët gjyqtarë të KLGJ-së.

Qeveria e re gjyqësore ka ndjekur rregullat e KLD-së duke i mbyllur dyert mediave pavarësisht interesit të madh që ka publiku, i rritur ndjeshëm pas kritikës që bëri Presidenti i Republikës. Gjykata e Lartë është aktualisht me dy anëtarë Xhezair Zaganjorin që po zhvillon betejen e tij në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit dhe Ardian Dvoranin./ABC News Albania 24/7

gjykata-e-larte-1280x714.jpg
Sej rie16:45 | 04/07/2019

Një ditë pas publikimit të letrës së Presidentit Meta, Këshilli i Lartë Gjyqësor i kërkon Gjykatës së Lartë informacion mbi numrin e dosjeve të mbetura stok në kushtet kur kjo gjykatë është jashtë funksionit, dhe të cështjeve më emergjente. ABC News ka mësuar se numri i dosjeve është mbi 32 mijë. Dy te arrestuar per qellime ektradimi mund te rifitojne lirine per skadim afatesh ne shqyrtim.

Stoku i dosjeve në Gjykatën e Lartë sa vjen e rritet dhe Këshilli i Lartë Gjyqësor i kërkon zyrtarisht kësaj gjykate numrin e dosjeve dhe të çështjeve të cilave u mbaron afati.

Gjykata e Lartë për ABC News konfirmojnë se numri i dosjeve të mbetur stok është 32.198.

Dy prej tyre lidhen me kërkesat e ekstradimit jashtë vendit janë më emergjente pasi ndodhen në prag të mbarimit të afateve ligjore çka do të sillte eventualisht numrin e personave të ndaluar.

Rasti i parë për ekstradim është më 21 Maj dhe rasti i dytë i ndaluar pak më vonë. Sipas ndryshimeve të reja në ligj vendimin për ekstradim e merr vetëm Gjykata e  Lartë.

Burime për ABC News konfirmojnë në mbledhjen e zhvilluar disa ditë më parë nga KLGJ, ka pasur debat i ashpër mes mbi propozimin e EURALIUS, që për të zgjidhur ngërçin duhet të komandohen gjyqtarë nga nivelet më të ulëta. Një pjesë e anëtarëve të Këshillit të Lartë Gjyqësor nuk kanë qenë dakord.

KLGJ Këshilli është në vështirësi pasi nuk ka miratuar ende aktet nënligjore  që do të mundësonin hapjen e garës për anëtarët e rinj të Gjykatës së Lartë. Ndërsa debate vazhdojnë, numri i dosjeve pranë kësaj vazhdon të rritet.

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, i drejtoi të mërkurën gishtin KLGJ-së duke i kërkuar llogari se përse nuk i ka dërguar listën e kandidatëve, të cilët sipas ligjit marrin miratimin e tij për t’u bërë anëtarë të Gjykatës së Lartë.

Kreu i shteti i kërkonte në një letër zyrtare kryetares  Naureda Llagami, se për të kryer këtë vakum ligjor KLGJ ishte me vonesë prej 6 muaj e 20 ditësh.

Presidenti Meta shprehte kundër rekomandimit të Euralius, për komandim e anëtarëve të Gjykatës së Lartë më arsyetimin se cenohen kompetencat kushtetuese të Presidentit të Republikës dhe se ky propozim bie ndesh në mënyrë flagrante me Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë./ABC News Albania 24/7

MBULIM-SHULLAZI.mpg_snapshot_00.32-1280x720.jpg
ent ela15:00 | 19/05/2019

Këshilli i Lartë Gjyqësor do të delegojë në mbledhjen e 20 Majit, gjyqtarin e tretë që do i bashkohet Saida Dollanit dhe Albana Boksit në procesin për grupin e “Shullazit”. Gjykimi nuk ka nisur në Apel për arsye se janë larguar 2 gjyqtarë të çështjes.

Procesi për Emiljano Shullazin dhe 4 të pandehurit e tjerë në Gjykatën e Apelit për Krime të Rënda do të rinisë me një trupë të re gjykuese.

Burime nga kjo gjykatë bëjnë me dije se gjyqtari i tretë që do t’i bashkohet Saida Dollanit dhe Albana Boksit do vendoset në mbledhjen e 20 majit që do të zhvillojë Këshilli i Lartë Gjyqësor. Këshilli do të delegojë një gjyqtar nga gjykatat e Apelit, pasi gjyqtarët e Gjykatë së Apelit për Krime të Rënda janë ezauruar.

Procesi në Apel për grupin e “Shullazit” nuk ka nisur për shkak të largimit nga trupa gjykuese e dy gjyqtarëve të çështjes. Ligji parashikon se kur ndryshohen dy nga anëtarët e trupës gjykuese, procesi duhet që të nisë nga e para. Dy gjyqtarët e larguar janë Fehmi Petku që u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit dhe Nure Dreni që u dorëhoq për shkak se kishte shqyrtuar një çështje tjetër në lidhje me Shullazin.

Më herët është dorëhequr edhe Sokol Binaj, por pa shpjeguar arsyen. I pandehuri Blerim Shullazi ka kallëzuar penalisht në prokurorinë e Tiranës gjyqtaren Saida Dollani për shpërdorim detyre dhe ka kërkuar përjashtimin e saj me arsyetimin se e ka gjykuar në një tjetër proces. Grupi i Emiljano Shullazit u dënua në shkallë të parë me 55 vite burg. /ABC News Albania 24/7

KRONIKE-KERKESA-KLGJ.mpg_snapshot_00.09-1280x720.jpg
ent ela14:19 | 13/02/2019

Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj dërgon pranë Këshillit të lartë gjyqësor kërkesën për hetimin dhe shkarkimin e tre gjyqtarëve që përbënë shumicën që mori vendimin për shfuqizimin e 4 dënimeve me burgim të përjetshëm për Dritan Dajtin dhe dënimin e tij me 25 vjet burg. ABC News disponon kërkesën.  

E paralajmëroi në fillim të javës dhe në mes të saj u bë fakt i kryer. Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj, ka dërguar zyrtarisht pranë Këshillit të Lartë Gjyqësor kërkesën për fillimin e hetimit disiplinor ndaj gjyqtarëve Skënder Damini, Petrit Aliu anëtar të Gjykates së Apelit Vlorë dhe Aleks Nikolli i Gjykatës së Apelit Shkodër, të cilët kanë qenë shumica, 3 prej 5 gjyqtarëve, që kanë vendosur shfuqizimin e 4 dënimeve me burgim të përjetshëm për Dritan Dajtin dhe dënimin me 25 vjet burg.

Sipas kërkesës së mbërritur në KLGj dhe të disponuar nga ABC News, mes të tjerave nënvizohet se në vendimin e datës 8 shkurt të këtij vitit, pas rigjykimit, trupi gjykues i Gjykatës së Apelit për Krimet e Rënda i përbërë nga kryesues: Fuat Vjerdha, anëtarë: Lindita Hoxha, Aleks Nikolli, Skënder Damini dhe Petrit Aliu, me shumicë votash ka vendosur të dënojë përfundimisht të pandehurin Dritan Dajti me 25 vjet burgim, falë pranimit të kërkesës për gjykim të shkurtuar.

Ministrja e Drejtësise vlerëson se ka vend për fillimin e hetimit disiplinor për shkelje të rënda profesionale që diskreditojnë pozitën dhe figurën e gjyqtarit gjatë ushtrimit të detyrës. Ndaj Gjonaj i kërkon Inspektoratit fillimi e hetimit disiplinor ndaj gjyqtareve Skender Damini, Petrit Aliu të Gjykatës së Apelit Vlorë dhe Aleks Nikolli i Gjykatës së Apelit Shkodër. Në përfundim të procedimit disiplinor, Këshilli i Lartë Gjyqësor pasi të ketë shqyrtuar Raportin e hetimit disiplinor ndaj tre gjyqtarëve ministrja e Drejtësisë i sugjeron që marrë masën disiplinore të “shkarkimit nga detyra”, për tre gjyqtarët e dosjes së Dritan Dajtit.

Nga ana tjetër, që në momentin që ishte paralajmëruar ky reagim i ministres së Drejtësië Gjonaj, këtë kërkesë opozita e cilësoi si tallje e pacipë dhe e pamëshirshme me 4 dëshmorët e atdheut të vrarë në krye të detyrës nga Dritan Dajti. Siç kthen në vëmendje opozita, parashikimet ligjore për shkeljet disiplinore të gjyqtarëve dhe prokurorëve nuk ekzistojnë, pasi gjykata kushtetuese ka shfuqizuar nenet nga 101 deri në 104 të ligjit për statusin e gjyqtarin, nene të cilat parashikonin shkeljet disiplinore.

Në arenën e madhe të ligjeve dhe akteve nënligjore, Ministrja e Drejtësisë me këtë kërkesë sidoqotë e hodhi një top drejt Këshillit të Lartë Gjyqësor, përgjigja e të cilit pritet në ditët në vijim. /abcnews.al

klgj-1280x721.jpg
ent ela18:43 | 29/01/2019

Për vitin akademik 2019-2020 Shkolla e Magjistraturës do të pranojë 25 kandidatë magjistratë për profiling gjyqtar. Numri i pranimeve u vendos në mbledhjen e së martës nga Këshilli i Lartë Gjyqësor. Për të njëjtin vit akademik, KLGJ caktoi edhe një numër prej 25 kandidatës për këshilltarë dhe ndihmës ligjore që do të pranohen në Magjistraturë. Përvecc përcaktimit të numrit maksimal të këshilltarëve dhe ndihmësve ligjorë dhe në funksion të transparencës këtij procesi,Këshilli i Lartë Gyqësor miratoi ngritjen e Komisionit të Përkohshëm për Verifikimin e Plotësimit të Kritereve të Kandidatëve për Këshilltarë dhe Ndihmës Ligjorë. Ndërkohë, të hënën Këshilli i Lartë i Prokurorisë vendosi se 25 do të jetë edhe numri i magjistratëve për profiling prokuror në vitin akademik 2019-2020./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono