Erion Veliaj

Erion-Veliaj-gjate-aplikimit-per-pasaporte-dhe-ID-ne-Lagjen-13-1-1280x854.jpg
G. P.14:32 | 19/08/2019

Bashkia ka hapur zyrat e reja për pasaporta në të gjitha njësitë administrative në Tiranë.  Kryebashkiaku Erion Veliaj i bëri thirrje qytetarëve të shkojnë të rinovojnë dokumentet e identifikimit. Për t’u treguar që procedura nuk merr kohë, Veliaj aplikoi vetë.

Qytetarët, të cilët nuk kanë rinovuar ende kartën e identitetit apo pasaportën në Tiranë mund të aplikojnë pa mbajtur radhë. Në të gjitha njësitë administrative Bashkia e Tiranës ka hapur zyra të reja.

Për të treguar se procedura nuk merr kohë kryebashkiaku Erion Veliaj aplikoi vetë në sportelin e lagjes 13. Më pas Veliaj ftoi qytetarët që ende nuk kanë bërë regjistrimin e saktë të adresës së tyre, të përfitojnë nga kjo periudhë.

“Herën e fundit që isha në këtë zyrë, në zyrën e lagjes sime, më mori 2 minuta kohë që të bëja zhvendosjen e rezidencës. Do të thotë se duhet të regjistrohemi të gjithë atje ku banojmë, që bashkia ta ketë të lehtë edhe për investimet nesër, edhe për mënyrën si ndan buxhetin, ose si ofron shërbimet”.

Kryebashkiaku u bëri thirrje qytetarëve të mos presin deri në fund të vitit kur iu përfundon vlefshmëria e dokumenteve të tyre të identitetit, por të nxitojnë për t’i rinovuar. /ABC News Albania 24/7

erion-veliaj.jpg
G. P.12:48 | 18/08/2019

Transformohet tërësisht hyrja nga Kombinati në Tiranë. Me përfundimin e rrugës kryesore kryetari i bashkisë Erion Veliaj deklaroi se investimet do të vijojnë në të dy anët e rrugës.

Drejtuesit e automjeteve që hyjnë në Tiranë nga Kombinati do të udhëtojnë në rrugë me standarde. Bashkia ka përfunduar rikonstruksionin e segmentit nga mbikalimi i “Shkollës Teknologjike” deri në Kombinat.

“Ky nuk është vetëm një investim për banorët e Kombinatit, pavarësisht se ata janë përfituesit kryesorë. Janë 2.5 km që lidhin Unazën e Madhe të Tiranës me qendrën e Kombinatit, aty ku kemi mbaruar edhe investimin tjetër te varrezat e Sharrës, por edhe i rrugës nga Sharra në Vaqarr.”

Investimet nuk do të ndalen këtu.  Përmirësimi i infrastrukturës do të shtrihet në brendësi të lagjeve.

“Do të vazhdojmë investimet në dyja anët e rrugës. Nga njëra anë është “Misto Mame”, ku kemi ndërhyrë në disa lagje, por do vazhdojmë si efekt domino edhe në lagjet e tjera. Kurse, në anën tjetër, është “Musine Kokalari”, e me radhë të gjitha lagjet deri në Sharrë”, theksoi ai.

Shumë shpejt sipas kryebashkiakut Veliaj do të marrë zgjidhje edhe problemi i kanalizimeve./ABC News Albania 24/7

Erion-Veliaj-gjate-inspektimit-te-pallatit-te-financuar-nga-Fondi-i-Komunitetit-3-1280x854.jpg
G. P.13:30 | 16/08/2019

50 pallate në Tiranë kanë ndryshuar pamje përmes fondit për komunitetin. Kryebashkiaku Erion Veliaj premton shumëfishim të mbështetjes së bashkisë për të tilla investime, gjatë mandatit të tij të dytë.

Banorët e këtij pallati në rrugën “Thanas Ziko” në Tiranë i kanë dhënë një pamje të re shtëpive të tyre duke aplikuar pranë bashkisë për rehabilitimin e ndërtesës.

“Sot e çojmë në 50 projekte të tilla, aq sa kemi bërë kënde lojërash në çdo lagje. Pra, pallatet janë veshur me kapotë, janë sistemuar e rregulluar.”

Kryetari i bashkisë Erion Veliaj premton shumëfishim të fondeve për investime të tilla gjatë mandatit të dytë, por që qytetarët të përfitojnë prej tyre duhet të bëhen bashkë.

“Këto 50 pallate mund t’i bëjmë 500. Thirrja ime është për të gjithë administratorët, jo vetëm ata që kanë aplikuar njëherë, por edhe ata që ndoshta që sapo janë zgjedhur, të vijnë pranë bashkisë dhe ne jemi gati t’i financojmë, të dyfishojnë ato para që mblidhen, qoftë për veshje kapot, qoftë për një ashensor të ri, qoftë për panele diellore apo për çdo sistemim tjetër të territorit”.

Veliaj synon që në mbyllje të mandatit të dytë çdo pallat në Tiranë të jetë rehabilituar./ABC News Albania 24/7

Erion-Veliaj-gjate-inspektimit-te-rruges-Sotir-Peci-1-1280x854.jpg
G. P.13:44 | 15/08/2019

Hapësirat e vogla mes lagjeve në Tiranë i janë nënshtruar rikonstruksionit. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, përsëriti thirrjen ndaj banorëve që të aplikojnë për të rehabilituar edhe fasadat e pallateve.

Kantiere ndërtimi ka hapur Bashkia e Tiranës në rrugët kryesore e jo vetëm. Investime po kryhen edhe në disa xhepa të vegjël siç i quan kryebashkiaku Erion Veliaj hapësirat midis blloqeve të banimit.

“Rruga “Sotir Peçi” është një prej tyre, pra në anën tjetër kemi “Rrugën e Durrësit”, që është aksi tregtar kryesor i Tiranës, ndërkohë sapo kalon rrugën midis bllokut të ambasadave, kemi këto xhepa. Ndaj, jam i lumtur që kemi shfrytëzuar verën, por edhe fondet e mbetura nga buxheti, për këto projekte të vogla nëpër lagje”, tha Veliaj.

Radhën e kanë fasadat e pallateve sipas kreut të bashkisë së Tiranës. Këtu kërkon ndihmën e banorëve të zonës që të nxitojnë të zgjedhin administratorin dhe të aplikojnë për “Fondin e Komunitetit”, për të bashkëfinancuar projektin me bashkinë.

“Lipset që banorët të organizohen e të caktojnë një administrator, dhe me administratorin t’ju japim prapë fonde, që të bëjmë edhe fasadat. Puna e bukur që është bërë në “Rrugën e Durrësit” me fasadat, do të duhet që ta bëjmë edhe në Rr. “Sotir Peçi” apo në të gjitha xhepat e tjera të Tiranës, duke e ndarë shpenzimin bashkë”, tha Veliaj.

Rikonstruksioni i rrugës “Sotir Peçi”, krahas asfaltimit të saj, përfshiu edhe rrjetin e ri të ujësjellës-kanalizimeve, vendosjen e ndriçimit LED, trotuare, si dhe vendosjen e sinjalistikës horizontale dhe vertikale./ABC News Albania 24/7

VELIAJ-1-1280x734.jpg
nev ila15:39 | 13/08/2019

 

Bashkëpunoni që investimi t’ju ketë duk. Këtë thirrje kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj ja drejton banorëve të pallateve në kryeqytet me qëllim që të përfitojnë nga Fondi për Komunitetin.

Fasadat e këtyre pallateve në bllokun e banimit në kryeqëzim të rrugëve “Dhimiter Shuteriqi” dhe  “Ndrek  Luca” në Tiranë janë rikonstruktuar falë bashkëpunimit të banorëve dhe bashkisë.

 “Është një ditë përvëluese vere, e megjithatë është akoma më i mirë lajmi që një bllok i tërë pallatesh ka dalë në dritë falë kontributit të qytetarëve. Njiheshin si pallatet e Arabit, ishin një njollë turpi në urbanistikën e Tiranës, të bëra në vitet e rrumpallës, vitet ’90, pa plan, pa urbanizim, pa ashensorë, pa kanalizime, pa infrastrukturën e nevojshme”, tha Veliaj.

Nga Fondi i Komunitetit i Bashkisë së Tiranës mund të përfitonin nëse bashkëpunoni me njëri tjetrin.

“Ndonëse mund të jenë pallate të kohës së vjetër, janë pronë private, pra janë privatizuar diku nga viti ‘93-‘94, ndaj të gjithë duhet të kuptojnë që administrimi i përbashkët nënkupton që secili me vullnet të lirë bashkon pronën e vet me të tjerët, për t’u siguruar që e përbashkëta është diçka që i sjell vlerë asaj që është e përvetshme dhe private. Duhet që të gjejnë gjuhën e përbashkët në mënyrë demokratike, që investimi të ketë duk” , tha kryebashkiaku.

Kryebashkiaku vlerësoi kontributin e administratorëve të pallateve  për rolin e tyre si ndërmjetës mes komunitetit dhe bashkisë./ABC News Albania 24/7

veliaj-shkolla-ndroq-1280x708.jpg
nev ila14:50 | 12/08/2019

 

Pas rikonstruksionit te rrugëve Bashkia e Tiranës ka nisur ndërhyrjen dhe në shkollën 9-vjeçare në Ndroq. Kryebashkiaku Erion Veliaj premton të njëjtën cilësi punimesh si në qendër të kryeqytetit dhe në zonat rurale.

Shkolla nëntë vjeçare në Ndroq do ti nënshtrohet rikonstruksionit të plotë.  Ajo do të shërbejë dhe si qendër komunitare  ndërkohë që për herë të parë do të integrohet dhe sistemi parashkollor.

“Kemi një lajm të mirë për 270 nxënësit e shkollës 9-vjeçare, shkolla e vjetër e Ndroqit, në të cilën nuk është vënë dorë ndoshta që nga koha e gjyshërve të tyre. Jo vetëm po rikonstruktohet çatia, klasat ekzistuese, shkallët, sistemi i ngrohjes, nyjet hijeno-sanitare, banjot, dushet e reja, por edhe e kemi shtuar. Pra, shkolla shtohet me 1/3 e hapësirës së vet, që asnjë fëmijë, asnjë djalë ose vajzë e Ndroqit, të mos detyrohet të shkojë në Tiranë apo në shkolla të tjera” , tha Veliaj.

Kryebashkiaku Erion Veliaj siguron banorët se cilësia e punimeve do të jetë e njëjtë si në qendër të kryeqytetit dhe i nxit ato ti regjistrojnë fëmijët në shkollën më të afërt./ABC News Albania 24/7

erion-veliaj123.jpg
G. P.15:07 | 29/07/2019

Puna për ndërtimin e Teatrit të ri Kombëtar do të nisë në vjeshtë. Bashkia e Tiranës ka çelur garën më 22 Korrik ndërsa kryebashkiaku Erion Veliaj thotë se do të ndiqen të gjitha procedurat ligjore. Çështja e teatrit për Veliajn është beteja e radhës politike e opozitës.

Çështja e Teatrit Kombëtar për kryebashkiakun e Tiranes Erion Veliaj është beteja politike e radhës e kryedemokratit Lulzim Basha. Protestat thotë Veliaj nuk kanë lëkundur as atë e as qeverinë dhe ndërtimin e teatrit të ri e kanë në fokus.

“Iku kauza Rama ik, iku kauza “Edhe unë” tani merren me teatrin/. Kështu thonin edhe për liqenin, mos ma prek sheshin, mos pma prek pzarin, mos ma prek kalanë. Ne nuk do ta humbasim kurrë fokusin. Ky është një vend ku Presidenti h7umbet fokusin, një ditë merret me domate, një ditë me qen, me teatër, me Lanën. Ky është një vend ku kryetari i opozitës humbet fokusin, ndërron kauzat siç ndërron këmishat. Misioni ynë është të drejtojmë qytetin”, tha Veliaj.

Presidenti i Republikës Ilir Meta pak ditë më parë ligjin për teatrin e dërgoi në Gjykatën Kushtetuese,  por a do ta presë mazhoranca vendimin e saj?

“Kur gjykata vlerëson se një veprim duhet të marrë masë bllokimi jep masë bllokimi e cila detyron të presësh vendimin. Gjykata Kushtetuese nuk ka dhënë masë bllokimi. Nuk di çfarë ka bërë presidenti në Gjykatën Kushtetuese një orë e gjysmë. Më duket një teatër i mbetur në tentativë. Po t’i dhimbsej Gjykata Kushtetuese çonte edhe dekretin e tij në të njëjtën mënyrë kinematografike në vend të parë. Këto janë përpjekje të dështuara të njerëzve që kanë dalë kompet jashtë misionit të tyre. Ne kemi në mënyrë të përsëritur presidentë që duan të bëhen drejtorë komunaleje të bashkisë dhe ndërkohë kanë harruar që të jenë president”, tha Veliaj.

Më 22 Korrik bashkia ka çelur garën për ndërtimin e Teatrit të ri Kombëtar. Kryebashkiaku shpjegon se do të ndiqen të gjitha procedurat ligjore. Gjasat janë që puna në terren të nisë në vjeshtë.

“Besoj se do duhen edhe disa muaj punë. Në datë 22 Korrik është bërë shpallja  nga APP. Është bërë publike, nuk është bërë fshehurazi. Çdo gjë sipas ligjit që u amendua me rekomandimin e BE. Ke tha po ta mendoni këtë dhe po të ketë të tjerë me oferta që vijnë atëherë kjo është sipas standardeve të BE-së. Ne këtë e bëmë. Sot zbulojmë që qenka alibi. Dje thoshin që kështu tha KE, kështu na tha OSBE. KE dhe OSBE-ja thanë që zgjedhjet legjitime dhe parlamenti është legjitim. Pra pse janë selektivë, zgjedhin vetëm ato që iu interesojnë”, tha Veliaj.

Teatri i ri Kombëtar përsërit kryebashkiaku do të ndërtohet në sipërfaqen e teatrit ekzistues ndërsa projekti që do të zbatohet është ai i arkitektit danez Bjark Ingels./abcnews.al

Veliaj-rruga-Kashar-Yzberisht-1-1280x853.jpg
nev ila21:41 | 22/07/2019

Bashkia e Tiranës përfundon ndërtimin e rrugës në zonën industriale Yzberisht-Kashar. Kryetari Erion Veliaj tha se e ka mbajtur fjalën e dhënë per kete zonë, ndërsa theksoi se 90% e banorëve e duan Unazen e Re.

Kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj dhe deputetja e PS, Blerina Gjylameti, inspektuan punimet e kryera në zonë Industriale Yzberisht-Kashar. Mbajtëm fjalën për të krijuar fillimisht lagjen e re të zonës së Astirit dhe Unazës së Re. Kjo infrastrukturë është në shërbim të komunitetit”, u shpreh Veliaj

Veliaj theksoi se se ky investim, përveç banorëve, do t’u shërbejë edhe bizneseve përgjatë këtij aksi të rëndësishëm industrial.

Kryebashkiaku u tregua mirënjohës me banorët mirëkuptues, të cilët kanë lëshuar pak nga pronat e tyre për të ndërtuar rrugë dhe trotuare.

Ai theksoi se puna e bërë në gjithë këtë zonë, qoftë me rrugët, rehabilitimin e lagjeve dhe ndërtimin e Bulevardit të Kasharit, është prova më e mirë se edhe realizimi i projektit të zgjerimit të Unazës te Astiri do të jetë po aq dinjitoz dhe që do sjellë civilizim e urbanizim të të gjithë zonës.

Bashkia e Tiranës është e vendosur që t’i përgjigjet kërkesës së 90% të qytetarëve të zonës që e duan zhvillimin, për të vijuar me këtë projekt dhe për t’i dhënë Tiranës një aks të domosdoshëm për qarkullimin e automjeteve dhe të qytetarëve.

Thirrja ime për të gjithë banorët e Astirit është që ne nuk do t’ju zhgënjejmë; e dimë që ka një shumicë të heshtur, që është mbi 90% e banorëve, që nuk ka arsye të vuajnë pengimin nga një pakicë e zhurmshme partiake dhe politike, e keqpërdorur, të cilëve ju garantoj gjithashtu se do t’ju shërbejmë njësoj./ABC News Albania 24/7

veliaj-parku-1280x708.jpg
nev ila14:19 | 20/07/2019

 

Bashkia e Tiranës ka nisur transformimin e Parkut Rinia. Kryebashkiaku Erion Veliaj thotë se do të kthehet në një oaz çlodhës në kryeqytet ndërsa numri i frekuentuesve do të dhjetëfishohet.

Shumë shpejt parku “Rinia” në qendër të Tiranës do të marrë këtë pamje.

Bashkia ka nisur punimet për ta transformuar.

Kryebashkiaku Erion Veliaj shkoi për t’i inspektuar ndërkohë iu dha dhe një përgjigje kritikeve e projektit.

Sa herë plas historia e ‘skandal, skandal, skandal’, në portalet e gjumit, është muzikë për veshët e mi sepse them: Ka filluar një tjetër punë e bashkisë. Ndaj, kur lexova portalet që shkruanin: ‘skandal te parku “Rinia”, po betonizohet’, thashë më në fund filloi puna dhe nuk do presim katër vjet që të mbajmë premtimet. Do të shkojmë nga një park estetik për syrin, që përdoret nga vetëm disa qytetarë, në një park të transformuar që do të përdoret nga dhjetëfishi i qytetarëve që e frekuentojnë sot atë; një park, i cili do të rikonceptohet si një park ‘butik’ i asaj zemrës së Tiranës”

Pas çlirimit nga ndërtimet pa leje në parkun “Rinia” kane munguar investimet. Rehabilitimin e tij kryetari i bashkisë thotë se e ka premtuar gjatë fushatës zgjedhore të 30 qershorit.

“Nuk kemi pritur as 4 javë që të fillojmë mbajtjen e premtimeve të 30 qershorit, një prej të cilave ishte rehabilitimi i total i parkut “Rinia”, një park i cili shpëtoi falë kryebashkiakut Edi Rama në mandatin e tij, që u çlirua nga “republika e rrumpallës”

Duam që ky park të mos jetë vetëm një fjetinë e madhe për ata që i kap dremitja e drekës në park ose për ata që vandalizojnë ‘Monumentin e Pavarësisë’, por të rikonceptohet totalisht, për të pritur disa grupmosha qytetarësh”

“Monumenti i Pavarësisë” parashikohet të rrethohet nga një basen ujor. Një hapësirë e veçantë do ti dedikohet atyre që dëshirojnë të luajnë me katërputroshet. Projekti parashikon krijimin e minishesheve për fëmijë e të moshuar dhe shtrimin e rrugicave me gurë dekorativ./ABC News Albania 24/7

 

veliaaj-erion-1280x720.jpg
nev ila14:44 | 19/07/2019

Po krijojmë vizionin e Tiranës policentrike. Deklarata vjen nga kryetari i bashkisë Erion Veliaj i cili mori pjesë në hapjen e qendrës së integruar adisa në Kombinat.

Qytetarët e Kombinatit do t’i marrin më afër shërbimet e kërkuara. Në këtë zonë bashkia në bashkëpunim me qeverinë dhe mbështetjen financiare të Bankës Botërore ka hapur Qendrën e Integruar ADISA e cila ofron mbi 368 shërbime publike.

“Ky bashkëpunim mes qeverisë qendrore me qeverisë lokale e sheh rezultatin në këtë hapësirë. Dilema është: shkojnë njerëzit te shërbimet, apo shërbimet te njerëzit? Besoj sot jemi përgjigjur qartë: shkojnë shërbimet ku janë njerëzit, shkon shteti te njerëzit, shkon qeveria, bashkia, deputetët, dhe të gjitha institucionet e tjera që kanë shërbime konkrete dhe të prekshme për qytetarët. Me zgjidhjen e kësaj dileme kemi një hapësirë të transformuar për Njësinë 6”, tha Veliaj.

Një nga projektet e Bashkisë së Tiranës që do të marrë jetë këtë katërvjeçar është edhe krijimi i Tiranës policentrike, ku përfshihet qendra e Kombinatit. Për këtë, Bashkia e Tiranës do të zhvillojë një konkurs për sheshin “Garibaldi”.

“Me gjithë këto ndërtesa të trashëgimisë industriale shqiptare, pavarësisht se si rrodhën ngjarjet me ndërrimin e sistemit, duam që ta kthejmë pjesën e Kombinatit në një pjesë jo vetëm që të ruhet, por  të restaurohet. Ata që i kanë zënë në vitet e fundit këto ndërtesa, do të trajtohen në një mënyrë sociale, pra o me një bonus qiraje, o me kredi të butë, ose me një banesë sociale. Duhet që ky shesh që është, le të themi, simbolikë e asaj që kemi si vizion i Tiranës policentrike, të materializohet. Do të kemi tre konkurse: Kinostudio, Kombinat dhe Laprakë”, tha kryebashkiaku.

Kryebashkiaku i Tiranës u shpreh se ndryshimi do të vijojë në çdo zonë të Tiranës./ABC News Albania 24/7


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono