Ditmir Bushati

ditmir-bushati.jpg
nev ila12:12 | 07/11/2019

Një ditë pas diskutimit në Komisionin e Politikës së Jashtme të projektrezolutës së propozuar nga Taulant Balla për ndërhyrjet e huaja, ish-ministri i Jashtëm Ditmir Bushati ka depozituar sot në Komisionin e Sigurisë Kombëtare amendimet e tij.

Këto amendime bazohen në tre shtylla kryesore si; Legjislacioni dhe institucionet vendase; angazhimet ndërkombëtare të Shqipërisë; media dhe edukimi.

Ditmir Bushati propozon edhe ndryshimin e titullit të projektrezolutës duke propozuar që të bëhet, “Projektrezolutë “Për parandalimin e ndërhyrjeve të huaja të mundshme në proceset zgjedhore dhe dezinformimit si mjet i ushtrimit të influencës në jetën shoqërore”.

Sipas tij, titulli aktual i projektrezolutës së propozuar nga deputeti Balla, “është marrë nga Rezoluta e Parlamentit Europian, miratuar në 10 tetor 2019, e cila reflekton një realitet tjetër në nivel supra-kombëtar, siç është forma e organizimit të BE-së, bazuar mbi parimin e subsidiaritetit. Për më tepër, Rezoluta e miratuar në Parlamentin Europian është shumatore e një sërë aktesh e dokumentesh të miratuara nga institucionet e BE”.

Bushati propozon ndryshime të thella në preambul të projektrezolutës, në referimin e kushteve që gjeneruan këto amendamente si dhe rekomandimet që lë Kuvendi ndaj institucioneve.

Propozimet e tij synojnë të reflektojnë realitetin në një pjesë të vendeve anëtare të NATO-s, të cilat janë përballur me fenomene të këtilla. Gjithashtu, ky ndryshim vjen në përputhje me doktrinën e sigurisë kombëtare ku përfshihet dokumenti i Strategjisë së Sigurisë Kombëtare; Strategjinë e Mbrojtjes Kibernetike; Dokumentin e Politikave për Sigurinë Kibernetike për vitet 2015-2017; Agjendën Digitale të Shqipërisë 2014-2020.

Për Bushatin, referenca dhe mbështetja në bazën ligjore dhe rregullatore kombëtare është e domosdoshme për trajtimin e këtij fenomeni dhe në respekt të arritjeve të deritanishme të vendit dhe bilancit në këtë drejtim.

Këto ndryshime arsyetohen me faktin se Kuvendi i Republikës së Shqipërisë ka miratuar strategji dhe ligje që rregullojnë dhe garantojnë veprimtarinë e institucioneve në këtë fushë, sikundër detyrimet që lindin në bazë të këtyre ligjeve për këto institucione për të ofruar të dhëna, garanci, mbrojtje dhe zbatimin e politikave të hartuara.

Ish-kreu i diplomacisë shqiptare propozon amendime të projektrezolutës në kuadër të angazhimeve ndërkombëtare të Shqipërisë me synim harmonizimin konceptual dhe terminologjik me konceptin strategjik të NATO-s, SHBA-ve, BE-së dhe OSBE-së.

Ndërhyrja e tretë e Ditmir Bushatit ka të bëjë me cështje të dezinformimit apo ndërhhyrje në proceset zgjedhore. Propozimet e tij ndahen në dy drejtime, rregullimi i kuadrit ligjor për mediat elektronike dhe qasja edukative.

Amendimi “inkurajon institucionet përgjegjëse që të angazhohen në një strategji edukative në bashkëpunim me shoqërinë civile për të rritur ndërgjegjësimin mbi pasojat e fenomeneve që kanë të bëjnë me dezinformimin, lajmet e rreme dhe gjuhën e urrejtjes, dhe nga ana tjetër propozon dhe disa nisma që kanë të bëjnë me mediat”.

Ndërsa përsa i takon medias, vecanërisht asaj elektronike, ai propozon “ndërtimin e urave të bashkëpunimit me platformat e rrjeteve sociale në mënyrë që të sigurohet informacioni i plotë rreth reklamave politike, financimit të tyre dhe ruajtjes e mbrojtjes së të dhënave të përdoruesve”.

Bushati gjithashtu kërkon që “Institucionet përgjegjëse të marrin masat për hartimin e kuadrit ligjor për adresimin e çështjeve të cilat kanë të bëjnë me rregullimin e mediave elektronike duke respektuar parimet kushtetuese mbi lirinë dhe të drejtën e shprehjes, në përputhje me standardet e BE-së, rekomandimet e OSBE-së, të bazuara mbi parimin e vet-rregullimit, proporcionalitetit dhe nevojën për unifikimin e masave për mediat elektronike dhe ato audiovizuale, duke përcaktuar qartë subjektet që preken nga ligji dhe strukturën që do të kontrollojë zbatimin e ligjit”./abcnews.al

bushati.jpg
ger ta11:27 | 06/11/2019

Komisioni i Jashtëm diskutoi sot mbi projekt-rezolutën e Partisë Socialiste për “Ndërhyrjet e huaja në procesin elektoral dhe dezinformimin në proceset demokratike kombëtare”.

Projekti është prezantuar nga Taulant Balla i cili u shpreh se në vend ka influencë ruse. Ndërkohë, kundër kësaj ka dalë ish ministri i Jashtëm Ditmir Bushati.

Pas debateve të shumta ish ministri nuk mori pjesë në votimin e rezolutës.

Nuk është propagandë. E kam të nevojshme të them, nuk jemi vend dordolec, nuk është vend anëtar i NATO. Zonja Kdheli edhe ju e dini shumë mirë si ish-ministre, dy vjet donit të lëviznit nga një vend në një vend tjetër, sepse jemi vend anëtar  Nato-s, sepse në ministri kishte një server që donte shumë kujdes. Nëse ju duket se po ju bezdis, bëjini të gjitha por unë po ju them se na duhet një qasje kombëtare, siç e ka qeveria shqiptare me të metat dhe të mirat e tyre”, tha Bushati, ndërsa në momentin e votimit refuzoi të merrte pjesë.

Më herët ish-ministri u shpreh se nuk ka një influencë të tillë ose sipas tij, nëse ka duhet marrë informacion i specializuar nga shërbimet informative, ndërsa shtoi se në rezolutë mungon edhe një kriter mjaft i rëndësishëm, siç është prania e Shqipërisë në NATO./abcnews.al

bushati.jpg
ger ta10:37 | 06/11/2019

Në Komisionin  e Jashtëm diskutohet sot projekt-rezoluta për ndërhyrjet e huaja në proceset elektorale.

Projekt-rezoluta është prezantuar nga kreu i grupit socialist, Taulant Balla.  Ky i fundit u shpreh se ka një influencë ruse në vendet e Ballkanit Perëndimor.

Ndërkohë lidhur me këtë, ish ministri i Jashtëm duket se është kundër kësaj nisme. Sipas tij duhet të merret një opinion nga qeveria.

A është konsultuar iniciativa me qeverinë shqiptare? Duhet të kemi një opinion të firmosur nga qeveria, pasi është njëlloj sikur ne të marrim një nisëm dhe të mos ketë opinion nga qeveria? Pas pasur qëndrimin e qeverisë nuk dua që parlamenti të futet në ujëra të turbullta. Cilat janë vendet që e kanë marrë një nismë të tillë. Ne marrim drejtimin e OSBE-së për pak kohë dhe kemi marrë disa zotime, prandaj te materiali që duhet të vijë nga qeveria duhet të dimë qëndrimin e Italisë dhe Sllovakisë. Bie dakord me Ralf Gjonin, se të gjitha ata që janë marrë me përkthimin e rezolutës së PE kanë bërë disa gabime, sepse rezoluta e PE ka 20 dokumente ku nuk përmendet vetëm Rusia”, tha Bushati.

Qeveria ka përgatitur edhe strategjinë kombëtare për sigurinë kibernetike. Janë të gjithë këtë elementë që ne duhet ti kemi shumë të qartë”, shtoi ish-ministri./abcnews.al

 

arta-dade-per-edi-ramen.jpg
ad min21:25 | 09/10/2019

Ish-ministrja dhe ish-deputetja Arta Dade konstaton se me gjithë krizën e thellë të vendit kryeministri Rama nuk ka mundur që të dalë mbi veten. Gjatë një interviste në ABC News këtë të mërkurë, Dade tha se do të ishte në interesin e Partisë Socialiste që të zhbllokohe kjo krizë që ka përfshirë vendin.

Sipas Dades integrimi i vendit lidhet edhe me faktin se sa liderët politikë janë të gatshëm që në situata të shtira të zgjasin dorën e bashkëpunimit që të qetësojnë situatën në vend.

“Me situatën, me krizën e thellë që ka përshkruar vendin sepse procesi i integrimit lidhet ngushtësisht edhe me vizionin dhe mënyrën se si zgjidh disa situata konfliktuale brenda vendit tënd. Sa je në gjendje të bësh një relaksim të jetës politike, sa je në gjendje të shtrish dorën e bashkëpunimit. Absolutisht ka treguar që nuk ka mundur që të dalë mbi veten e vet, të dalë mbi një grup njerëzish që kërkojnë të jetë “i fortë” sepse mua më duket i fortë ai që di t’i zgjidhë gjërat me argumente, që di të zhbllokojë situata. Do të ishte në interesin e PS-së që të zhbllokohej situata. Një nga defektet që kemi patur dhe na është vënë në dukje nga rekomandimet e OSBE/ODIHR është konfliktualiteti i jetës politike dhe mënyra se si ne në vend që t’i zhbllokojmë situata i acarojmë më keq”, tha Dade.

Ndër të tjera, ish-ministrja u shpreh se nuk ka shkuar më në Partinë Socialiste. Ajo solli në kujtesë një mbledhje të zhvilluar disa vite më parë, ku ishte sëbashku me personalitete të larta të PS-së dhe pas kundërshtive dhe kritikave që thanë nuk u ftuan më.

“Unë nuk kam shkuar sepse praktikisht e para që nuk jam ftuar. Po shikoja një film për të ndjerin Hajdaraga dhe pati disa pjesë të mbledhjeve. Aty kam qenë edhe unë dhe mendova që ajo mbledhje nuk është bërë më që nga 2014-a në Janar sepse u mblodhëm dhe thamë disa rezerva që kishim për qeverisjen 6-mujore dhe që nga ai moment, që edhe Hajdaraga dhe të tjerë thamë disa kundërshti dhe thamë sugjerime ne nuk jemi mbledhur më. Në Asamble nuk jam sepse ishim meqë ishim deputetë të Ps. Në kryesi ju e dini që refuzova të shkoj sepse refuzova të isha pjesë e fasadës. Më vjen keq  që PS nuk arriti të ngrihej në kërkesat dhe besimin që i dha elektorati”, tha Dade.

Për sa i përket zërave kundër në parti, ajo tha se Ditmir Bushati është i vetmi për momentin.

“Për shembull ka patur zëra kundër në parti dhe ato janë unifikuar. Ditmir Bushati është i vetmi zë. Besoj që është një qëndrim parimor dhe jam kundër zërave që thonë se Ditmiri iku nga ministri. Kjo bën sens se nëse një ministër nuk ia thotë publikisht kryeministrit në një bisede thotë kokë më kokë atëherë çfarë duhet të bëjë. Duhet të jetë i pasinqertë me opinionin publik dhe ato që ka të mos i thotë? Besoj që duhet të shtohen zërat si Ditmiri, por edhe jashtë partisë. Ajo që ndodhi në Shkodër mua m’u duk pozitive se pashë një mbledhje me njerëz që folën hapur. Dëgjova që ka pasur debate edhe në partinë e Durrësit. Uroj që përmes debatit, por jo përmes dhunës të zgjidhen ata që janë më të mirët”, tha Dade.

Ish-ministrja e konsideron hap pozitiv që opozita mori pjesë në reformën zgjedhore. Madje ajo është dakord për idenë e opozitës që të ndërrohet sistemi./abcnews.al

milva-ekonomi-1.jpg
ad min21:02 | 16/09/2019

Ish-ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati, ka qenë kritik në seancën e fundit parlamentare ndaj qeverisë. Deputeti i selisë rozë mbajti një fjalim të enjten mbi gjendjen në vend duke thënë se grykësia dhe paaftësia po shkatërrojnë shpresën dhe se vendi ka nevojë për ndërtimin e një sistemi vlerash. Gjithashtu ai u shpreh i shqetësuar për përqendrimin e parave në pak njerëz.

Sipas deputetes Milva Ekonomi në Partinë Socialiste ka pasur gjithmonë mendime ndryshe. Edhe fjalimet e Bushatit i përkasin këtij lloj rasti. Sipas Ekonomit, PS ka investuar tek ish-ministri.

Gjatë një bisede në rubrikën “Mbrëmje Ide” me gazetaren Mirela Milori, ajo tha se Bushati po kërkon që të sensibilizojë anëtarët e tjerë të partisë në lidhje me çështje të caktuara.

Mirela Milori: Në seancën parlamentare foli edhe Bushati, në fakt fjala e tij më kujtoi fjalën e zotit Blushi kur ishte deputet, pastaj historinë e dimë, krijoi partinë e tij dhe në fund vendosi të tërhiqet nga politika dhe t’i kushtohet medias. Ekziston një lloj përballje mendimesh me Bushatit dhe Ramës në partinë tuaj?

Milva Ekonomi: Në PS gjithmonë ka mendime të tjera. Në mbledhjet e grupeve ka gjithmonë mendime të tjera që mund të vijnë nga zonat veriore, nga zonat jugore, të qendrës. Besoj se ky është rast i kësaj forme. S’duhet ta harrojmë që PS ka investuar për zotin Bushati. Zoti Bushati është një anëtar i PS mbi të cilin është investuar. Edhe mendimet e tij i bëjnë mirë edhe dialogut të brendshëm.

Mirela Milori: E shikoni si një përballje mendimesh me Ramën dhe ndoshta mund të krijohet një pol ose Bushati të ngelet i vetëm se kështu e ka treguar historia në PS nuk është se bëhen dy tre veta. Mbetet i vetëm dhe largohet. Mendoni se kësaj radhe do të ketë?

Milva Ekonomi: Nuk besoj se është ky rasti. Zoti Bushati duke qenë se është një djalë i formuar. Ka hyrë në politikë me entuziazmin dhe patosin që e karakterizoi mosha përpara shumë viteve. Ka punuar për PS-në, PS-ja e mbështeti atë, natyrisht që është duke menduar që po bën një detyrë që i takon për formimin që ka që ta shprehë mendimin e tij.

Mirela Milori: Ka të drejtë Bushati në atë që thotë?

Milva Ekonomi: Bushati po kërkon që të na sensibilizojë në lidhje me situata të caktuara./abcnews.al

ditmir-bushati-ne-kuvend.jpg
ad min15:05 | 12/09/2019

Ditmir Bushati, si nga selia e Partisë Socialiste, edhe në foltoren e Kuvendit, mbajti një fjalim kritik mbi gjendjen në vend, duke thënë se grykësia dhe paaftësia po shkatërrojnë shpresën dhe se vendi ka nevojë për ndërtimin e një sistemi vlerash. Ish-ministri u shpreh i shqetësuar për përqendrimin e parave në pak njerëz.

Tashmë që Edi Rama e ka lënë jo vetëm pa karrige në qeveri, por edhe pa post në parti, Ditmir Bushati nuk rezervohet për të përshkruar atë që po ndodh tashmë në Shqipëri sipas optikës së tij.

“Jemi duke përjetuar një krizë vlerash, e cila nuk vjen nga përtacia, por nga mpirja që sjell mungesën e shpresës, që vjen nga grykësia dhe paaftësia për të ndërtuar një sistem vlerash”, tha Bushati.

Bushati kërkon një reflektim të thellë kombëtar, në raport me botën dhe me procesin integrues po ashtu.

“Duhet të bëhemi bashkë për të përcaktuar qëllimet se ku do të jetë Shqipëria pas 20 apo 30 vitesh. Këto objektiva duhet të kenë diasporën në qendër të tyre. Ta bëjmë këtë vend më të jetueshëm më të drejtë, t’i vendosim etiketën për çfarë duhet të njihemi. Evropa ka jetuar 550 vjet pa Shqipërinë, mund të jetojë edhe 500 të tjera”, tha Bushati.

Ish-ministri, nuk e sheh problemin vetëm tek njëri krah, por një shqetësim duket se e ka të njëjtë me Lulzim Bashën.

“Kjo nuk është një çështje e majtë apo e djathtë, më shqetëson përqendrimi i të ardhurave në një grusht njerëzish. Më shqetëson që të eksportojmë kapital njerëzor në 30 vite. Më shqetëson fakti që edhe pse duam të hapin bisedimet me BE-në nuk kemi 50 njerëz nga diaspora për të modernizuar Shqipërinë për një sistem më të drejtë dhe të qëndrueshëm”.

Ky është fjalimi i dytë kritik në parlament që mban Ditmir Bushati. Përpara zgjedhjeve, ai ju kërkoi kolegëve të tij socialistë të mos bëheshin arrogantë, por të komunikonin me opozitën reale, atë jashtë parlamentare./ABC News Albania 24/7

ditmir-bushatii.jpg
ad min11:33 | 12/09/2019

Këtë të enjte në seancën parlamentare u diskutua projektligji për ratifikimin e marrëveshjes për mbrojtjen shoqërore ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Kanadasë.

Ish-ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati, tha se ky është një lajm shumë pozitiv për marrëdhëniet dypalëshe mes dy vendeve, pasi për këtë marrëveshje është bërë një punë voluminoze.

Bushati foli edhe për marrëveshjen për sigurimet shoqërore me Italinë dhe Greqinë. Ai u shpreh se shteti shqiptar e ka ngritur këtë çështje në nivelet më të larta. Sipas tij, për shkak të numrit të lartë të emigrantëve këto dy vende hezitojnë për këtë marrëveshje.

“Nuk ka asnjë pengesë të karakterit politik nga Italia dhe Greqia për të shkuar në një marrëveshje të ngjashme, por siç u tha këtu me numra ndoshta pak të ekzagjeruara shifrat në Itali dhe Greqi janë shumë herë më të lartë dhe është kjo arsyeja që ka hezitim për shkak të aftësisë për të përballuar detyrimet që burojnë nga kjo marrëveshje. Qoftë nga Italia, ashtu edhe nga Greqia, pavarësisht se vijimësisht këto çështje janë ngritur në të gjitha nivelet e shtetit shqiptar duke filluar nga kryeministri e të gjithë tjerët”, tha Bushati.

/abcnews.al

ditmir-bushati.jpg
ad min21:32 | 05/09/2019

Ditmir Bushati thotë se nuk është ai propozuesi i Valdrin Pjetrit në Shkodër, siç u shpreh numri dy i socialistëve Taulant Balla. Deklarata u bë gjatë një interviste për Zërin e Amerikës, gatë së cilës ish-drejtuesi politik i qarkut Shkodër tha se për raste të tilla edhe Partia Socialiste duhet të mbajë përgjegjësinë e saj.

Një ditë pas deklaratave të Taulant Ballës se kandidatura e Valdrin Pjetrit në Shkodër ishte propozuar nga Ditmir Bushati, ish-Ministri i Jashtëm ka folur për Zërin e Amerikës.

“Shkodra e di kush e kandidoi Valdrin Pjetrin. Asambleja e Partisë socialiste propozoi 3 kandidatë të tjerë”, citohet Bushati nga Zëri i Amerikës. Ish-drejtuesi politik I qarkut Shkodër thotë se përveç përgjegjësisë ligjore individuale edhe PS duhet të mbajë pjesën e saj të përgjegjësisë për raste si Pjetri.

Ditmir Bushati: Besoj se ne, jo vetëm duhet të njohim përgjegjësinë politike në raste të tilla, por edhe ta ushtrojmë atë. Përgjegjësia politike në këtë rast mund të ushtrohet përmes një reformë politike, që do të sillte në qendër të vendimmarrjeve tona, anëtarin e PS-së. Natyrisht, nuk kam përjashtuar asnjë çast as veten nga përgjegjësi të tilla, edhe kur kam thënë që, ne nuk kemi pse mos të guxojmë të kërkojmë ndjesë për vendimmarrje të gabuara dhe kur kam deklaruar që askush prej socialisteve e progresisteve shqiptarë nuk ka pse të ndjehet i ligështuar prej vendimmarrjeve të gabuara nga ana jonë.

Bushati thotë se ka folur në strukturat e PS për personat me të shkuar të dyshimtë që kanë ndikim politik

Ditmir Bushati: Debatet për sa i përket procesit të dekriminalizimit dhe influencës në politike të njerëz me të shkuar të dyshimtë apo persona të cilët janë shpallur “non grata” nga SHBA, unë kam preferuar për ti zhvilluar brenda kryesisë që në vitin 2016.

Bushati ka hedhur poshtë mundësinë që t’i bashkohet lëvizjes Vetëvendosje, siç u shpreh Albin Kurti në një intervistë për ABC News.

Bushati: Nuk kam asnjë arsye, e jo më ambicie për të lëvizur nga Partia Socialiste të cilën e konsideroj familjen më të madhe politike në vend…. Sot më shumë se kurrë mendoj që ne kemi nevojë për të hedhur një tjetër hap drejt demokratizimit të mëtejshëm të PS-së, për të dëshmuar që jemi në gjendje për tu vetëkorrigjuar.

Ish-Ministri i Jashtëm mendon se kriza politike ka ndikimet e saj si për vendimmarrjen e Tetorit të BE, ashtu edhe në drejtimin nga Shqipëria të OSBE-së në Janar të vitit të ardhshëm. Prandaj sipas tij duhet vullnet nga të gjithë aktorët politikë për të mos i humbur si momente historike për vendin./ABC News Albania 24/7

taulant-balla-1.jpg
ad min16:07 | 04/09/2019

Partia Socialiste nuk e ka të qartë rrugën që do të ndjekë për të përsëritur zgjedhjet në Shkodër. Numri dy i socialistëve, Taulant Balla tha në një intervistë për ABC News se zgjidhja duhet të vijë mes KQZ-së e Presidentit. Balla nuk vë duart në zjarr për pastërtinë e Agim Kajmakun në Vorë, ndërsa thotë se edhe Ditmir Bushati është përgjegjës kandidimin e Valdrin Pjetrit në Shkodër.

Ilir Meta nuk dekreton një datë të re për përsëritjen e zgjedhjeve në Shkodër, pasi fituesi Valdrin Pjetri ju zbulua një dënim i fshehur. Kjo i ka vendosur në vështirësi socialistët, të cilët nuk po e gjejnë dot mekanizmin për të përsëritur zgjedhjet në këtë bashki. Numri dy i socialistëve, tha për ABC News se zgjidhja duhet të gjendet mes institucionit të Presidentit dhe KQZ-së.

“Janë këto institucione të cilat do të marrin përgjegjësinë qoftë për përcaktimin e datës së zgjedhjeve, qoftë edhe për organizimin e zgjedhjeve. Këto institucione duhet ta zgjidhin mes tyre. Partitë politike kanë detyrën të marrin pjesë në zgjedhje”, tha Balla.

Në kushtet kur Meta nuk bën një hap pas, PS kërkon ndërhyrje nga Këshilli Bashkiak i Shkodrës.

“Zonja Ademi ka mbaruar mandatin dhe Këshilli Bashkiak është autoriteti që duhet të komandojë një person tjetër siç e përcakton ligji, njërin prej nënkryetarëve pasi zonja Ademi nuk mund të firmosë qoftë edhe një shkresë të vetme në kushtet e përfundimit të mandatit të saj në 21 Gusht të vitit 2019”, tha Balla.

Por, a po shtyn PS fshehtas KQZ-në që të caktojë ajo vetë një datë zgjedhjesh?

“Duhet të jenë institucionet, ato të cilat hulumtojnë hapësirat ligjore. As nuk kemi hulumtuar në këtë kontekst pasi në fund të fundit KQZ është një organ i pavarur”, tha Balla.

Taulant Balla hedh poshtë idenë se mund të ndryshohet Kodi Zgjedhor që kjo kompetencë t’i hiqet presidentit dhe t’i kalojë KQZ-së.

“Kjo është çështje që i takon komisionit të posaçëm të reformës zgjedhore. Nuk bën pjesë në prioritet e punës së komisionit të posaçëm”, tha Balla.

Socialistët nuk vënë duart në zjarr e nuk japin garanci as për Agim Kajmakun në Vorë, të cilin PD po ashtu e akuzon si të dënuar.

“Në PS nuk ka një prokurori të përgjithshme që bën verifikime. PS nuk bëhet mburojë, por mbështet verifikimin. Nga ajo që është bërë publike, nuk rezulton të ketë një vendim të formës së prerë që të bëjë fjalë për rastin konkret. Përgjegjësia është personale. Për këtë qëllim ne do të marrim masat”, tha Balla.

Por, a duhet të kërkojnë ndjesë socialistët për këto përzgjedhje siç Ditmir Bushati ka sugjeruar?

“Ndjesën e kam thënë i pari, padyshim që edhe zoti Bushati apo kushdo tjetër anëtar i Kryesisë së PS-së ka qenë në mbledhjen e Kryesisë së PS-së kur janë diskutuar kandidaturat, në cilësinë e të deleguarit politik për Shkodrën edhe zoti Bushati ka qenë pjesë e propozimit të kandidaturës së zotit Pjetri”, tha Balla.

Prokuroria ende nuk e ka thënë fjalën e saj të fundit as për Pjetrin e as për Kajmakun./ABC News Albania 24/7

INTERVISTA-ALBIN-KURTI.mpg_snapshot_00.08-1280x720.jpg
ent ela14:31 | 04/09/2019

Ish-ministri i jashtëm Ditmir Bushati, është një nga emrat më të përfolur si drejtues i ardhshëm i Lëvizjes “Vetëvendosja” në Tiranë. Por, sipas kreut të kësaj lëvizjeje Albin Kurti, një vendim të tillë duhet ta marrin strukturat e qendrës në Tiranë. Në një intervistë për “ABC News”, Kurti flet edhe për marrëdhënien me kryeministrin Edi Rama, zgjedhjet e 6 tetorit në Kosovë si dhe për taksën e produkteve që vijnë nga Serbia.

Kreu i Lëvizjes Vetëvendosja në Kosovë, Albin Kurti nuk e fsheh dëshirën për të bashkëpunuar me ish-ministrin e Jashtëm, Ditmir Bushati por kur vjen fjala për drejtimin e Lëvizjes Vetvendosja në Tiranë ai thekson se vendimet janë të strukturave të qendrës në kryeqytet. Në një intervistë për ABC News, Kurti thekson se Bushati është një politikan që duhet të japë kontributin e tij jo vetëm në Shqipëri por edhe në Kosovë.

Duke mos e fshehur marrëdhënien e ftohtë me kryeministrin Rama, Kurti nuk e sheh problem bashkëpunimin me kreun e qeverisë shqiptare nëse do të zgjidhet kryemistër i Kosovës.

Albin Kurti është i bindur se në 6 tetor do të jetë ai kryeministri i ri i Kosovës, teksa LDK është forca e vetme me të cilën e sheh të mundshëm bashkëpunimin paszgjedhor.

Një vendim e ka edhe për taksën 100% për mallrat me Serbinë, nëse zgjidhet kryeministër.

Albin Kurti ishte në Tiranë në kuadër të fushatës për zgjedhjet e parakohshme të 6 tetorit në Kosovë. “Pranvera shqiptare fillon nga Kosova”, është quajtur nisma e Qendrës së Vetëvendosjes në Tiranë. /ABC News Albania 24/7

 


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono