Damian Gjiknuri

gjiknur.jpg
G. P.11:34 | 01/08/2018

Më shumë linja transporti me Korfuzin dhe në një të ardhme të afërt edhe një aeroport në Sarandë. Kështu është shprehur ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri, gjatë vizitës në disa biznese të reja hotelerie në Sarandë dhe Ksamil.

Rritja e numrit të turistëve në jug të vendit ka nxjerrë në pah kërkesën për shtim të linjave të transportit me Greqinë, madje edhe planifikimin e ndërtimit të një aeroporti në Sarandë.

Në këtë përfundim arriti ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri, në takimin me operatorë turistikë në Sarandë e Ksamil.

“Pra më shumë linja transporti me Korfuzin, pse jo në të ardhmen e afërt edhe një aeroport në Sarandë. Shpresojmë që me partneritet të huaj, të kemi mundësinë të ngremë një aeroport turistik në Sarandë. Ne po punojmë, Saranda e ka këtë mundësi dhe do të ofrojë një ekonomi shkalle të tillë që ta justifikojë bërjen e një aeroporti turistik”, tha Gjiknuri.

Sipas ministrit Gjiknuri, zgjatja e sezonit turistik do të mund të krijojë mundësinë për të gjetur edhe fuqi punëtore më të përgatitur, e cila të ofrojë shërbimet në këto zona. Në emër të qeverisë tha se investimet në zonat bregdetare kanë nisur dhe do të vazhdojnë me qëllim mbështetjen e sektorit të turizmit./abcnews.al

etilda-gjonajjjj.jpg
G. P.14:02 | 30/07/2018

Janë hapur për herë të parë në Bashkinë Himarë, sportelet e Zyrës së regjistrimit të pasurive të paluajtshme. Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj, ka njoftuar se nga data 15 Gusht do të fillojë shpërndarja e 815 certifikatave të pronësisë, të parat për banorët e fshatit Dhërmi.

Nuk do të shkojnë më në Vlorë e në Sarandë. Banorët e Himarës dhe fshatrave përrreth për të marrë shërbime që lidhen me pronat e tyre. Zyra Qendrore e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme ka hapur në Bashkinë e Himarës një degë të saj, me sportele të dedikuara.

Për Ministrin e Infrastrukturës dhe Energjitikës, Damian Gjiknuri, kjo zyrë ka qenë një premtim i qeverisë, sot i mbajtur.

“Realisht ka qenë një premtim i qeverisë, një premtim i mbajtur. Nuk është i vetmi pasi qytetarët e Himarës e dinë se shumë shpejt do të hapet edhe zyra e shërbimit të transportit rrugor. Tashmë është përzgjedhur personeli dhe për pak ditë do të bëhet gati edhe zyra, pra pjesa logjistike dhe ky shërbim do të ofrohet në Bashkinë e Himarës. Me vendimin e fundit të marrë nga qeveria shqiptare në lidhje me problematikat e trashëguara të shtëpive të vjetra në Himarë, ky problem do të marrë zgjidhje. Pra, qytetarët himariotë, të cilët për shkak të mangësive të dokumentacionit të trashëguara edhe para viteve ‘90 nuk kanë pasur dokumentacion, shumë shpejt do të pajisen me certifikatat e shtëpive të tyre”, tha ai.

Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj, ka dhënë edhe një tjetër lajm për banorët e fshatit Dhërmi, për të cilët ZRPP ka mundësuar regjistrimin fillestar të pronave të këtij fshati.

 “Zyra Qendrore e Regjistrimit të Pasurive të paluajtshme ka mundësuar regjistrimin fillestar të pronave të fshatit Dhërmi, që janë 815 pasuri, të cilat që nga 15 gushti do të mundet të marrin certifikatat e pronësisë. ZRPP e ka bërë këtë si një projekt pilot, për ta shtrirë më pas regjistrimin fillestar në të gjitha zonat që i përkasin bashkisë së Himarës. Kjo zyrë ka një vlerë të shtuar për shkak të këtyre shërbimeve të shtuara që do të duhet t’u ofrohen banorëve të zonës, me qëllim njëherë e mirë t’u japim zgjidhje të gjitha problematikave të paraqitura deri tani lidhur me titujt e pronësisë”, ka thënë Ministrja e Drejtësisë.

Fshati Dhërmi përbëhet nga 815 pasuri me një sipërfaqe 30 mijë m² dhe është zona e parë në pjesën e bregut për të cilën mund të lëshohen certifikata pronësie./abcnews.al

gjiknuriii.jpg
G. P.14:01 | 29/07/2018

Gjatë vizitës së zhvilluar në Pikën e Aventurës të hapur në plazhin e Jalës, ministri i Energjisë Damian Gjiknuri tha se synimi i sipërmarrjeve te ekzekutivit është zgjatja e sezonit turistik në vend. Ndërsa për ministrin Klosi sfida është që tashmë turizmi të shikohet si ekonomi. 

Jugu i vendit tonë kësaj verë nuk ofron vetëm bukuritë batyrore, por edhe emocionet e aventurave të organizuara. Pikërisht për këtë në plazhin e Jalës është hapur Pika e Aventurës (Adventure Point).

Pika e ngritur me mbështetjen e pjesshme të GIZ Shqipëri, synon t’u ofrojë vizitorëve vendas e të huaj mundësinë e përfshirjes në aktivitete sportive si ngjitje në mal, Jeep Safari, kajak, zhytje, stand-up paddle, mountain biking etj, edhe përtej sezonit të verës.

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri, njëkohësisht deputet i zonës tha se synohet zgjatja e periudhës së sezonit turistik në vend.

“Që turizmi në jugun e Shqipërisë të jetë një paketë e diversifikuar, pra jo vetëm plazh por të ketë sporte të kombinuara dhe me bukuri të tjera të natyrës. Qëllimi është që të zgjatet sezoni turistik, të vijnë njerëz që i pëlqejnë këto sporte, të vijnë të huaj të cilët nuk duan vetëm bregdetin shqiptar, por duan të kenë një paketë më të diversifikuar. Unë kam kënaqësi që e mbështes këtë iniciativë dhe jami bindur që kjo do të shtrihet në shumë pika të tjera të zonës”, tha ai.

Në vlerësimin e Ministrit të Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi, sfida është që tanimë turizmi të shihet si një ekonomi.

“Sot akoma jemi në fazën që turizmi trajtohet si një shërbim. Ne padyshim nëqoftëse nuk e kthejmë turizmin në një ekonomi, ekonomi e cila prodhon të mira, prodhon para, prodhon punësim nuk do jemi aty ku duhet. Siguria në plazhe dhe pastërtia në plazhe këtë vit është shumë herë më mirë se një vit më parë, por ama kemi nevojë që të vazhdojmë dhe të edukojmë qyetarët shqiptarë për aksionet tona të mëdha në kuadër të mbajtjes pastër të plazheve”, tha Klosi.

Ministrat ndoqën disa aktivitete të tjera të zbatuara nga GIZ Shqipëri, financuar nga qeveria gjermane në kuadër të projektit “Krijimi i mundësive duke mbrojtur trashëgiminë dhe natyrën”, mbështetur tek popullsitë e Vlorës, Himarës e Konispolit për një zhvillim të integruar të bregdetit të jugut.

Ministri Gjiknuri inspektoi edhe punimet që po kryhen për asfaltimin e rrugës së fshatit Pilur duke vlerësuar se zhvillimi i infrastrukturës tanimë do zhvendoset edhe drejt fshatrave.

/abcnews.al

damian-gjiknurrr.jpg
G. P.13:04 | 21/07/2018

Zona turistike e Gjirit të Lalëzit shumë shpejt do të ketë një nënstacion të ri elektrik, që pritet t’i japë fund problemeve të furnizimit me energji elektrike. Ministri i Infrastrukturës, Damian Gjiknuri, paralajmëroi investime të ngjashme edhe në zonat e tjera turistike, si ajo e Orikumit, apo Velipojës.  

Në zonën turistike të Gjirit të Lalëzit po vijon puna për ndërtimin e nëntacionit të ri elektik. Investimi në vlerën 458 milionë lekë është kryer në masën 40% deri më tani dhe pritet të përfundojë plotësisht në fillim të vitit të ardhshëm. Paralelisht me këtë investim, Operatori i Sistemit të Transmetimit po ndërton linjën 110 kV Sallmone-Gjiri i Lalëzit.

Ministri i Infrastrukturës, Damian Gjiknuri, bashkë me administratorin e Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, Adrian Çela, inspektuan kantierin, ku po punohet për ndërtimin e nënstacionit të ri të Gjirit të Lalëzit.

“Është një zonë, e cila është që nga koha e elektrifikimit e paprekur, e painvestuar, përsa i përket energjisë elektrike. Ka nisur fazën e parë që është realizimi i këtij nënstacioni dhe do të pasohet me fazën e dytë në fund të vitit, me zhvillimin e rrjetit  20 kilovolt që është një investim tjetër rreth 1 miliard lekë të reja, ku parashikohen rreth 10 fidera të linjës 20 kilovolt dhe zgjidhin përfundimisht problemin e energjisë elektrike të gjithë kësaj zonës, jo vetëm të Gjirit të Lalzit, të fshatrave përreth, Hamallaj e Ishëm. Paratë që qytetarët paguajnë për konsumin e energjisë elektrike, Operatori ia kthen qytetarëve me cilësi shërbimi me investime me një furnizim më të mirë të energjisë elektrike”.

Ndërsa ministri Gjiknuri u ndal tek filozofia me të cilën tanimë do të strukturohet plani i investimeve që do të kryhen në rrjetin elektrik me përparësi turizmin.

“Investimet në këtë fazë do të fokusohen në dy drejtime:  Një, duke i paraprirë zhvillimeve të mundshme apo duke investuar në ato zona që kanë potencial të madh të rritjes ekonomike, siç janë zonat me përparësi turizmi. Këtu jemi në një nga zonat, por njëkohësisht do të investohet në zonën e bregut, në zonën e Orikumit dhe në bregdetin e Velipojës në mënyrë që i gjithë brezi ku pritet një investim i madh në fushën e turizmit dhe ku do të ketë aktivitet ekonomik të shtuar do të mbulohet me një furnizim bashkëkohor të energjisë elektrike”, u shpreh ministri Gjiknuri.

Sipas tij, objektivi i dytë është kryerja e investimeve në ato element që çojnë në mirëmenaxhimin e kompanisë, si në sistemet e matjes, në sistemet e menaxhimit të flukseve të energjisë në mënyrë që të administrohen më mirë të ardhurat nga Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike që do të bëjnë të mundur në të ardhmen edhe fillimin e hapave të parë të liberalizimit të tregut të energjisë elektrike. Deri më tani OSHEE ka investuar mbi 1.5 miliardë lekë për infrastrukturën energjetike nga Gjiri i Lalzit, e deri në Golem të Kavajës./abcnews.al

damian-gjiknurii.jpg
G. P.14:42 | 20/07/2018

Investimet e kryera në Drejtorinë e Shërbimit të Transportit Rrugor në Tiranë kanë rritur cilësinë e shërbimit ndaj qytetarëve ndërkohë kanë ulur kohën e pritjes.  Konstatimi vjen nga ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri, i cili inspektoi rikonstruksionin e kryer në sallën e regjistrimit të mjeteve.

Radhët dhe abuzimet që vijnë prej tyre në Drejtorinë e Transportit Rrugor në Tiranë janë shmangur. Koha për të marrë një shërbim është shkurtuar, ndërkohë që disa prej tyre kanë kaluar online.

Reagimin e qytetarëve pas investimeve të kryera, ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri , e sheh edhe në platformën e bashkëqeverisjes me ta.

“Pata mundësinë të kontaktoj dhe me qytetarë për të parë edhe për të konfirmuar atë që themi që  shërbimi nuk është i përmirësuar, nuk shohim asnjë problem. Në platformën e bashkëqeverisjes nuk ka më ankesa”, tha Gjiknuri.

Ministri Gjiknuri bashkë me Drejtorin e Përgjithshëm të Transportit Rrugor inspektuan punën në sallën e rikonstruktuar për regjistrimin e mjeteve për të cilën janë investuar rreth 12 milionë lekë.

Drejtori Isaraj bëri të ditur gjithashtu se ka marrë zgjidhje edhe problemi lejeve të drejtimit të mjeteve. Bllokimi i prokurimeve publike për afro tre muaj bëri që shumë qytetarë të mos pajiseshin me patenta.

“Për një muaj kjo drejtori ka prodhuar 40 mijë copë. Kemi ardhur në këtë sallë, ku asgjë nuk mungon për qytetarin dhe kur është arritur të shërbehet, të shërbehet për 20 minuta”, tha Isaraj.

Reforma e nisur në Drejtorinë e Përgjithshme të Transportit Rrugor dhe në zyrat kryesore në Tiranë, Vlorë, Fier e Elbasan ministri Gjiknuri deklaroi se gradualisht do të shtrihet në të gjithë vendin.  Paralelisht me investimet do të vijojnë dhe trajnimet për stafin./abcnews.al

damian-gjiknuri.jpg
G. P.11:41 | 07/07/2018

Të dielën hapet segmenti i parë i unazës së Fierit , e cila i është nënshtruar rehabilitimit. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri e bëri të ditur gjatë inspektimit të punimeve.

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri, inspektuoi punimet që po kryhen për rehabilitimin e dy segmeneve të Unazës së Fierit, të konsideruara si problematike për qarkullimin e mjeteve.

Në segmentin nga rrethrrotullimi i Patosit deri në zonën pranë ish-QTU Fier, pas punimeve të nënshtresave dhe riparimit të sistemeve të kanalizimeve, është në fazën përfundimtare edhe ndërhyrja për shtrimin e asfaltit.

Ministri Gjiknuri tha se ky segment do të jetë i hapur për qarkullimin e mjeteve brenda ditës së dielë të kësaj jave. Ndërkaq, po vazhdon puna rehabilituese në segmentin tjetër të Unazës së Fierit, nga rrethrrotullimi i Sheqit deri tek ai i Patosit.

Parashikohet që brenda një jave edhe ky segment i dytë i Unazës së Fierit të ketë përfunduar dhe të jetë i hapur për qarkullimin e mjeteve. Ndërhyrja rehabilituese në Unazën e Fierit po kryhet në kuadër të projektit të përbashkët me Bankën Botërore për mirëmbajtjen me performancë të akseve rrugore./abcnews.al

thumane-kashar.jpg
G. P.11:27 | 24/06/2018

Turin e llogaridhënies, ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri, e ndali në Kamëz. Gjatë bashkëbisedimit me banorët e kësaj zone u ndal në çështjen e trajtimit të mbetjeve dhe investimet në rruget lidhëse me veriun e vendit.

Rruga nga Thumana në Kashar pritet të nisë në muajin Shtator. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri, e bëri të ditur në një takim me banorët e Kamzës.

“Ju e dini se ne po ndërmarrim investime të mëdha për gjithë pjesën e rrugëve lidhëse për nga veriu. Kjo do të thotë se edhe rruga Thumanë-Kashar, besoj nga Shtatori do të fillojë. Do të ketë një lehtësi të trafikut edhe drejt Kamzës pasi pjesa e veriut do të shkojnë drejt autostradës Tiranë-Durrës. Edhe pjesa nga Fushë Kruja në Kamëz do të ketë gjithashtu një lehtësim të trafikut”, u shpreh Gjiknuri.

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë u ndal edhe tek çështja e trajtimit të mbetjeve në Kamëz, ku vuri në dukje mungesën e bashkëpunimit me pushtetin vendor.

“Ne i kemi propozuar kryetarit të bashkisë po jua themi. Ne po ngremë një incenerator në Sharrë dhe Kamza nuk ka pse të trajtohet veç si Tirana. Qeveria shqiptare ka marrë risqet e saj, ne shpenzojmë disa milionë dollarë çdo vit vetëm për trajtimin e mbetjeve në Qarkun e Tiranës. Skema jonë ka qenë që edhe mbetjet e Kamzës të shkojnë në Sharrë dhe të përpunohen aty. Qeveria do të japë mbështetjen e saj, bashkia do të marrë edhe ajo një risk, një kontribut të vogël financiar. Nuk kemi gjetur bashkëpunim. Këtë po jua them, zgjidhja është aty, problemi i mbetjeve në Kamëz do të zgjidhet siç po zgjidhet edhe në Tiranë. Është e rëndësishme që pushteti vendor këtu të jetë bashkëpunues me qeverinë në këtë drejtim”, tha ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë.

Ndërsa kryetarja e Partisë Socialiste për Tiranën, Blerina Gjylameti, theksoi se nuk ka asnjë arsye që Kamza, e cila ndodhet vetëm pak minuta larg qendrës së Tiranës të mos ecë në të njëjtin ritëm zhvillimi./abcnews.al

 

pyllezim.jpg
G. P.17:23 | 20/06/2018

Ka ardhur koha e politikave më të forta për menaxhimin e pyjeve dhe për edukimin mjedisor.Thirrjen ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, e bëri në publikimin e grantit të dytë të shërbimeve mjedisore që u zhvillua në Universitetin Bujqësor.

1.5 milionë euro për pyllëzimin do të jepen përmes grantit të dytë të Shërbimeve Mjedisore, aplikimet për të cilin do të çelen gjatë muajit Korrik. Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, theksoi se projekti kontribuon në realizimin e objektivit për mbjelljen e 20 milionë e 200 mijë pemë deri në vitin 2020.

Damian Gjiknuri: “Faktet janë kokëfortë. Ne në Shqipëri mbjellim shumë pemë, të cilat duhet t’i kuptojmë. Nuk janë pemë vetëm nëpër pyje, por janë pemë dekorative dhe më shumë se kaq janë pemët që prodhojnë frut”.

Por kjo nuk mjafton, kur bëhet fjalë për ndërgjegjësimin dhe edukimin qytetar.

Damian Gjiknuri: “Janë 60 deri në 70% e sipërfaqes së vendit. Ne kemi 18% zona të mbrojtura që teorikisht janë në masën më të madhe pyje. Si jemi ne me politikat e kësaj pasurie të madhe kombëtare? Kam frikë të them që në këtë kohë që jam në drejtim të kësaj ministrie të gjej politika të pastra sesi shndërrohen pyjet në një mekanizëm ekonomik për qytetarët”.

Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Niko Peleshi, theksoi rëndësinë e këtij granti të dytë për shërbimet mjedisore, duke theksuar se mjedisi dhe bujqësia kanë shumë pika takimi dhe se projekte të tilla janë mundësi mjaft të mira për fermerët.

Niko Peleshi: “Kemi shumë pikëprerje me Ministrinë e Mjedisit dhe Turizmit. Një pikëprerje tjetër është dhe agroturizmi që na bën ne bashkë”.

Në aktivitetin informues për thirrjen e dytë të aplikimeve për Shërbimet Mjedisore, të zhvilluar në Universitetin Bujqësor në dallim nga thirrja e parë, 70% e fondit prej 2.3 milionë euro do të shkojë në favor të pyllëzimit dhe 30% e fondit për aktivitete./abcnews.al

damian-gjiknuri-ke.jpg
G. P.15:59 | 20/06/2018

Shqipërisë i nevojitet mbështetja financiare e Komisionit Evropian që të realizojë objektivat në fushën e transportit. Të vetëm nuk mund t’ia dalim deklaroi ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri.

24 milionë euro do të shkojnë në fushën e transportit. Kjo shifër u bë publike në prezantimin e implementimit të Strategjisë Sektoriale të Transportit dhe Planin e saj të Veprimit 2016-2020.

Damian Gjiknuri: “Që ne të realizojmë të gjitha objektivat dhe standardet aty ku e kërkojmë duhet një mbështetje financiare nga Komisioni Europian. Dhe prandaj dhe unë e them kudo që integrimi në Bashkimin Europian dhe progresi në këtë drejtim nuk është vetëm forcimi i institucioneve, nuk është vetëm një demokraci më e mirë dhe funksionale por mbi të gjitha krijon dhe një akses  për vende si Shqipëria që të kenë mundësi të adresojnë fondet e konsoliduara të BE që janë gjithmonë mënyra më e lirë për të financuar shumë nga objektet tona”.

Ministri Gjiknuri tha se janë aktualisht disa projekte të financuar me mbështetjen e Bashkimit Evropian si ai i hekurudhës Tiranë-Durrës-Rinas që ka hyrë në një fazë të përzgjedhjes së kontraktorit. Gjithashtu edhe ndërtimi i dy bypass-eve të Fierit dhe Vlorës pas ngërçit ka kaluar në fazën e rizhvillimit të garës, e cila ndodhet në hapat e fundit për të rinisur punën.

Damian Gjiknuri: “Ne kemi marrë një mbështetje financiare nga Komisioni Europian siç është ndërlidhja me Greqinë dhe me Maqedoninë si dhe rehabilitimi i gjithë hekurudhës në drejtim të Hanit të Hotit, pra kjo bën që Shqipëria të bëhet pjesë e rrjetit hekurudhor ndërkombëtar. Mbështetje do të kemi edhe me investimet që do të ndodhin shumë shpejt në portin e Durrësit, përfshirë edhe thellimin, por edhe investimet e BERZH-it për zgjerimin e kalatave aty do të bëjë të mundur që të rriten kapacitetet përpunuese”.

Një nga përfitimet e mbështetjes buxhetore nga programet IPA është ai i asistencës teknike për rritjen e kapaciteve të Autoritetit Rrugor Shqiptar dhe Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë përsa i takon çështjeve të Partneritetit Publik-Privat./abcnews.al

gjiknuri.jpg
G. P.11:36 | 16/06/2018

Në vijim të turit të llogaridhënies së qeverisë dy ministrat, ai i Infrastrukturës, Damian Gjiknuri dhe ministri i Financave, Arben Ahmetaj, gjatë diskutimit me banorë të zonës në Fier janë ndalur tek investimet e kryera, por edhe ato të pritshme në zonë.

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri, me atë të Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, gjatë takimit të llogaridhënies në Fier u ndalën tek investimet infrastrukturore të pritshme në qark.

Damian Gjiknuri: “U bë rrjeti 20 kv për pjesën më të madhe të qytetit. Nuk ka përfunduar ende dhe do të vazhdojë pjesa tjetër. Kjo erdhi për shkak të reformave. Këtu do të bëhet një nënstacion i ri elektrik shumë i rëndësishëm. Fieri do të jetë një nyje e rëndësishme energjetike sidomos me linjën që do bëhet Maqedoni-Elbasan-Fier. Pra do ketë një nënstacion dhe do kthehet në qendër të rëndësishme energjetike. Sëbashku me kryetarin e bashkisë po punojmë edhe për disa projekte të tjera sociale me TAP dhe njëkohësisht do nisë edhe një investim i ri të stacionit të kompresorëve të gazit nga ku mund të përfitojë Fieri në punësim, por edhe në gaz më vonë”.

Gjatë diskutimit, ministri Arben Ahmetaj u llogariti përfitimet ekonomike banorëve, të cilat sipas tij, kanë shtuar paranë në xhepin e qytetarëve.

Arben Ahmetaj: “Kur dëgjoni fjalën taksa progresive, secili nga ju asnjëherë nuk e mendon që nëpërmjet një lëvizjeje si ajo qytetarëve iu kthyen 540 milionë dollarë mbrapsht në shtëpitë e tyre. Ka sot, 630 mijë të punësuar që kanë të njëjtin efekt për shkak të taksës progresive. Ishte TVSH-ja 10 për qind dhe çdo i sëmurë, per një aspirinë, paguante gjithmonë 10 për qind më shumë. Po e di sa ishte ai 10 %? 15 milionë dollar në vit. Në katër vite 60 milionë dollar. Atyre njerëzve që kanë hall dhe që detyrohen të blejnë ilaçe, 60 milionë ua merrte Saliu me Lulin dhe i harxhonte për rrush e kumbulla. Sot, ne e hoqëm taksën e sëmundjes”.

Ahmetaj foli edhe për taksën e biznesit të vogël, të cilën deklaron se e kanë ulur në zero, duke përsëritur përgatitjen e ndryshimit të radhës nga ligjvënësi, për uljen në 5% të tatim-fitimit për bizneset që fitojnë deri në 14 milionë lekë./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore.


Kontakt

Telefono