belinda balluku

belinda-balluku-1-1280x720.jpg
G. P.13:31 | 14/09/2019

Projekti pilot për instalimin e matësve inteligjentë ka nisur të zbatohet edhe në zonën Kashar-Vorë. Sipas ministres Belinda Balluku këta matës bëjnë të mundur përmirësimin e procesit të faturim-arkëtimit si dhe rrit transparencën ndaj klientit për konsumit ditor dhe mujor të energjisë elektrike.

I quajnë matësa inteligjentë të energjisë elektrike dhe kanë për qëllim që t’i japin fund abuzimeve që vijnë faturuesit e abonentëve. Se si ndodh kjo e shpjegon ministrja e infrastrukturës dhe energjisë Belinda Balluku.

“Ky është një sistem i cili nuk lë asnjë rrugë për abuzime, qoftë nga abonenti por qoftë edhe nga punonjësit e OSHEE-së. Tashmë faturat printohen direkt sipas të dhënave që ky sistem nxjerr. Për më tepër sistemi i matësve inteligjentë ofron gjithashtu kontrollin e automatizuar për të gjitha problemet gjatë shkëputjes së energjisë elektrike apo rilidhjes së saj nga qendra”.

Matësit inteligjentë bëjnë të mundur gjithashtu matjen e energjisë elektrike në çdo moment duke i dhënë mundësi kështu Operatorit të Shpërndarjes për një menaxhim më të mirë gjatë periudhave të ngarkesave në rrjet.

“Projekti i Durrësit dhe projekti i Kashar-Vorës, janë dy projektet e para pilot për të vijuar më tej dhe në bashkëpunim me Bankën Botërore për ta aplikuar në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë matësit inteligjentë të cilët kanë të gjitha këto veti të dobishme si për abonentin ashtu dhe për sistemin e shpërndarjes”.

Aktualisht janë në fund të procesit të instalimit 3527 matësa inteligjent, ku mes tyre përfshihen 1000 subjekte private dhe rreth 20 shtetërore në zonën Kashar-Vorë. Ky model matësi i energjisë bën të mundur edhe matjen me 2 kahe, çka krijon hapësirat e nevojshme për përdoruesit që dëshirojnë të instalojnë impiante fotovoltaikë për vetëkonsum./ABC News Albania 24/7

belinda-balluku1.jpg
G. P.16:10 | 13/09/2019

Aksioni antiinformalitet ka vijuar me bllokimin e dy pikave të karburantit në Tiranë. Ministrja e Infrastrukturës Belinda Balluku tha se aksionet do të jenë intensive, deri në formalizimin e plotë të këtij sektori.

Gjatë dy ditëve të fundit në Tiranë, 130 pika karburanti kanë kaluar në sitën e kontrollit të Inspektoratit Shtetëror Teknik dhe Industrial. Gjatë kontrolleve, dy prej pikave të tregtimit janë bllokuar pasi u konstatuan me shkelje. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, tha se ky aksion do t’i japë fund informalitetit në sektorin e karburanteve.

Belinda Balluku, ministre e Energjisë dhe Infrastrukturës: Është  e rëndësishme që të gjitha subjektet të kuptojnë që ka zero tolerancë përsa i përket informalitetit qoftë ky fiskal, qoftë ai cilësor. Është shumë e rëndësishme që ne të kemi një bashkëpunim të mirë ashtu siç kemi dhe sot këtu mes Inspektoratit Teknik dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Doganës. Janë konstatuar shkelje përsa i përket cilësisë, kemi marrë masa. Fakti që sot përballemi me një numër më të vogël shkeljesh, në 130 subjekte të kontrolluara gjatë natës së mbrëmshme kanë rezultuar vetëm dy me problem.

Balluku siguroi se aksione të tilla nuk do të jenë sporadike, ndërsa paralajmëroi se nuk do të falet asnjë subjekt që konstatohet në shkelje.

Belinda Balluku, ministre e Energjisë dhe Infrastrukturës: Unë u bëj thirrje të gjithëve. Ne do jemi në terren. Të mos përballemi me situata të tilla. Nuk është synimi ynë të kapim sa më shumë subjekte. Synimi ynë është të kontrollojmë këdo dhe të kemi rezultate të mira dhe të pranueshme sipas kritereve, por në rast se këto kritere nuk përmbushen do ketë pasoja kështu siç ka pasur ky subjekt sot i cili është bllokuar dhe nuk do të mundet të funksionojë.

Që prej nisjes së aksionit antiinformalitet janë bllokuar nga Inspektorati Shtetëror Teknik dhe Industrial afro 10 mijë tonë karburant, si dhe janë penalizuar me gjoba 24 subjekte tregtare për shkelje të cilësisë dhe sigurisë së tregtimit./ABC News Albania 24/7

interkonjeksion.jpg
G. P.17:05 | 07/09/2019

Ballkani mund të rrisë ekonominë e tij përmes investimeve të përbashkëta në linjat e transmetimit të energjisë elektrike dhe gazit. Këto ishin qëndrimet e ministres Belinda Balluku në Forumin e Europës Juglindore për Energjinë mbajtur në Selanik.

Shqipëria ka prezantuar vizionin e saj për projekte rajonale në fushën e energjisë elektrike dhe gazit, në Forumin e Energjisë për Europën Juglindore, që u mbajt në Selanik.  Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, mbajti fjalë në njërin prej paneleve të eventit.

“Në Forumin e Energjisë për Europën Juglindore u diskutua për bashkëpunimin rajonal për krijimin e linjave të interkonjeksonit qofshin këto të energjisë elektrike apo linjave të interkonjeksionit të gazit, të cilat sot kanë rezultuar që janë komponentët më të fortë në të cilat duhet të ngrihet rritja ekonomike e vendeve të Ballkanit”, u shpreh në përfundim të forumit ministrja Balluku.

Por pjesëmarrja e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në këtë forum është vlerësuar edhe në një drejtim tjetër, atë të procesit të integrimit europian.

“Pjesëmarrja e Shqipërisë dhe Maqedonisë të Veriut si dy shtete që presin në muajt në vazhdim për të pasur aksesin në negociata ishte shumë interesante pasi strategjitë e vendeve tona ballkanike janë të ngjashme dhe shkojnë të gjitha në përputhje dhe në përmbushje të të gjitha kërkesave dhe rregulloreve europiane përsa i përket energjisë në rajonin tonë por në të gjithë Evropën”, tha ministrja Balluku.

Forumi i Energjisë për Europën Juglindore zhvillohet një herë në vit dhe ku palët vendosin piketat për të ardhmen./ABC News Albania 24/7

belinda-balluku.jpg
G. P.18:19 | 03/09/2019

Teknologjia do ndihmojë në verifikimin e automjeteve të tonazhit të rëndë që lëvizin në rrugët e vendit. Ministrja e Infrastrukturës Belinda Balluku ka prezantuar projektin që u vjen në ndihmë inspektorëve të Task Forcës rrugore për të matur në kohë reale peshën e automjeteve.

Qeveria do të vijojë me aksionin e saj kundër informalitetit. Këtë herë në ndihmë të qeverisë do të jetë teknologjia, ku grupet e inspektorëve të Task Forcës Rrugore njësoj si efektivët e Policisë së Shtetit do të jenë të pajisur me kamera trupi.

Me mbështetje të Komisionit Europian, Ministria e Infrastrukturës ka marrë edhe një pajisje që do të peshojë në kohë reale në rrugë mjetet e tonazhit të rëndë. Ministrja Balluku u shpreh e bindur se me pajisjet e reja teknologjike do të dokumentohet çdo shkelje dhe do të minimizohet çdo mundësi abuzimi nga inspektorët./ABC News Albania 24/7

balluku-1280x696.jpg
nev ila15:29 | 12/08/2019

Kontrollet e institucioneve shtetërore do të përqendrohen jo vetëm për të luftuar evazionin fiskal, por dhe tek cilësia  e produktit që tregtohet.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku paralajmëroi mbyllje të aktivitetit të subjekteve që kapen me shkelje, qofshin pika të mëdha apo pika fundore.

Për tregtuesit, prodhuesit dhe eksportuesit e hidrokarbureve ky është apeli i fundit.

Pikat e karburanteve do të jenë nën lupën e institucioneve shtetërore jo vetëm për lëshimin e kuponëve tatimor, por dhe për cilësinë e produktit që ato ofrojnë.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku doli në këtë konferencë për shtyp për të thënë se qeveria i ka të qarta llojet e aksioneve informale që sektori i hidrokarbureve kryen në treg.

Paralelisht ministria po heton nëse bëhet fjalë për raste sporadike apo mes subjekteve të mëdha dhe pikave fundore bashkëpunohet në kurriz të konsumatorit.

Mbi shkelësit e ligjit paralajmëroi Balluku do të veprojnë masat më të ashpra.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku vuri në dukje mungesën e kapaciteteve monitoruese në sektorin e hidrokarbureve ndërsa paralajmëroi reformim të Inspektoritatit Shtetëror Teknik Industrial.

Këtij institucioni pritet ti shtohen 130 inspektorë ndërkohë që brenda tetorit në Porto-Romano do të ngrihet laboratori i ri i ISHTI-t në Porto Romano./ABC News Albania 24/7

belinda-balluku123.jpg
G. P.15:35 | 30/07/2019

Është sistemuar furnizimi me energji në fshatin e Kaninës në Vlorë. Gjatë inspektimit të këtij investimi Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku ka nënvizuar mbështetjen që po i jepet fshatrave me potencial turistik.

Më shumë vëmendje ka marrë Fshati i Kaninës pas përfshirjen në paketën “100 Fshatra”. Ministra e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku inspektoi investimin që jo vetëm i siguron furnizim të rregullt me energji elektrike por mbështet edhe sektorin e turizmit në këtë zonë.

“Qyteti i Vlorës ka një kohë turizmi, e cila pak a shumë zgjat nga Prilli deri në Tetor, kështu që ndryshon dhe kërkesa e konsumatorit. Pra rritet në mënyrë të ndjeshme në këto gjashtë muaj. Absolutisht ne po bëjmë të gjitha përpjekjet në të gjitha vendet turistike për të ofruar të njëjtin shërbim si gjatë dimrit ashtu dhe gjatë verës, pavarësisht se kapacitetet rriten shpesh herë edhe më shumë se dyfishi”.

Investimi i OSHEE-së dhe bankës Botërore ka kushtuar 145 milionë lekë,që do tu shërbejë 400 abonentëve, familjarëve dhe bizneseve. Zona e Kaninës furnizohej me rrjet 6kV, ndërtuar 40 vjet më parë, tejet i amortizuar dhe jashtë kushteve teknike.

Banorët merrnin energji elektrike me cilësi të dobët përmes kabinave të vendosura në shtylla me mjete rrethanore dhe përbënin rrezik për abonentët./ABC News Albania 24/7

belinda-balluku-1.jpg
G. P.14:29 | 19/07/2019

Marrin fund përpjekjet disavjeçare të studentëve dhe pedagogëve të Gjeologji-Minierave për godinën e fakultetit. Sipas ministres së Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, çështja është zgjidhur ndërsa rikonstruksioni do të kryhet me fonde private.

Godina e Fakultetit të Gjeologji-Minierave në Tiranë do t’i mbetet studentëve. Konfirmimi vjen nga Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku.

“Kemi pasur një problem teknik për sa i përket pronësisë së ndërtesës dhe planeve që në të shkuarën është bërë për këtë ndërtese, por është zgjidhur pak javë më parë dhe tashmë ajo ndërtesë është e destinuar për të vazhduar për të qenë ndërtesa ku Fakulteti i Gjeologjisë duhet të kryejë veprimtaritë e tij”, tha Balluku.

Ndërtesa ka nevojë për rikonstruksion të plotë. Projekti do të hartohet nga Fakulteti i Arkitekturës, por qeveria nuk ka fonde për ta zbatuar.  Përfaqësuesit e kompanive minerare do të ndihmojnë në realizmin e tij.

“Ne do ta mbështesim këtë nismë. Normalisht jo vetëm nga ana e infrastrukturës, por edhe në një bashkëpunim me dekanatin për të nxjerrë sa më shumë inxhinierë për të punësuar”.

Marrja fund orvatjeve disavjeçare në kërkim të një zgjidhje i duket e pabesueshme Dekanit të Fakultetit të Gjeologji-Minierave.

“Zonja ministre e keni seriozisht? Në 2011 është bërë një projekt për rikonstruksionin e asaj godine, por nga 2014-n që nuk e kishim më tonën atje nuk është ngulur më një gozhdë sepse Rektori thoshte nuk ta jap gozhdën sepse ti do ta ngulësh te Gjykata Kushtetuese dhe me të drejtë. Kështu që unë nuk merrja dot fonde as për mirëmbajtje”, tha ai.

Fondi i solidaritetit për ndërtimin e godinës së Fakultetit të Gjeologji-Minierave do të mund të kontrollohet dhe nga Rektorati ndërsa donatorëve sponsorizmi do t’u njihet nga shteti./ABC News Albania 24/7

belinda-balluku.jpg
G. P.14:30 | 14/07/2019

Qeveria është e angazhuar që sipërmarrësit vendas dhe të huaj të gjejnë komoditet për të punuar në Shqipëri. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, e bëri të ditur nga Korça ku inspektoi disa institucione publike.

Nga ky biznes fason me kapital 100% italian në Korçë, ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku tregoi angazhimin e qeverisë sa i përket investimeve të huaja në vend.

“Për gjithë qeverinë, për gjithë strukturat shtetërore, është shumë e rëndësishme që bizneset apo investimet e huaja, si dhe ato shqiptare sigurisht, të gjejnë komoditetin e të punuarit në Shqipëri me transparencë të plotë duke përmbushur të gjitha kërkesat e legjislacionit shqiptar, por sigurisht duke ju ofruar qytetarëve tanë mundësi punësimi dhe kjo është shumë e rëndësishme”, tha Balluku.

Gjatë vizitës së saj në këtë qark, ministrja Balluku inspektoi  disa prej institucioneve që ofrojnë shërbim për qytetarët. Balluku u njoh me ecurinë e punës dhe problematikat që hasen në to. /ABC News Albania 24/7

aho-1280x853.jpg
G. P.13:58 | 14/07/2019

Partia Demokratike thotë se çmimi i karburanteve do të rritet dhe kjo është pranuar edhe nga ministrja Belinda Balluku. Sipas Edmond Spahos, agjencia e re shtetërore për menaxhimin e rezervave të naftës është një skemë tjetër korruptive.

“Edi Rama po rrit sërish çmimin e karburantit, duke zhvatur miliona euro të tjera nga xhepat e qytetarëve më të varfër të Europës. Ministrja e Energjisë Belinda Balluku, e nxjerr në shesh këtë gënjeshtër të Edi Ramës me shpjegimet ligjore që ka çuar në Kuvend. Në fund të shpjegimit të ligjit që rrit çmimin e karburanteve për të mbajtur me para Agjencinë e Edi Ramës, thuhet qartë se “kostot mund të ndikojnë në çmimin e konsumatorit fundor”.

Aktualisht, Shqipëria e ka të rregulluar shumë mirë rezervën e sigurisë së karburanteve, pa kosto të tjera shtesë mbi qytetarët. Këtë gjë e bëjnë kompanitë private prej 20 vjetësh me një praktikë të konsoliduar ligjore. Kjo e bën krijimin e agjencisë së propozuar prej Edi Ramës një vendim puro hajdutëror, që rrit çmimin e karburantit dhe hap rrugën për një tjetër koncesion për klientët e Edi Ramës”, tha Spaho./ABC News Albania 24/7

belinda-balluku-1.jpg
G. P.14:45 | 23/06/2019

Banorët dhe bizneset private të zonës së Sukthit në Durrës do të kenë rrjet të ri të furnizimit me ujë të pijshëm 24 orë. Gjatë inspektimit të përfundimit të fazës së parë të projektit, ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku deklaroi se është gati edhe faza e dytë e projektit që do iu shërbeje 3900 banorëve.

Rreth 2200 banorë si dhe mbi 100 subjekte private në zonën e Sukthit  do të furnizohen me ujë të pijshëm 24 orë. Lajmin e bëri të ditur ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku e cila inspektoi përfundimin e fazës së parë të projektit dhe njoftoi nisjen e fazës së dytë të tij.

“Pas përfundimit të kësaj faze të parë të projektit, AKUM ka planifikuar për të vazhduar me një fazë të dytë projekti i cili do të ofrojë shërbim për 3900 banorë të tjerë dhe çfarë është më e rëndësishme ne po arrijmë që të kapim nivelet e 150 litra ujë përditë për banorë dhe kjo është diçka e jashtëzakonshëm që ndodh në këtë zonë. Kjo zonë përveç se ka një lidhje me zonën e Hamallajt, ku turizmi po zhvillohet atje, është një zonë ku janë vendosur njësi industriale siç janë ato të fasonërisë apo industria e bulmetit që kanë nevojë shumë për mbështetjen logjistikë qoftë nga ujësjellësi dhe qoftë nga shërbimi me energji nga OSHEE-ja”, tha ajo.

Sipas Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, mungesa e investimeve dhe amortizimi i rrjetit e kishte bërë që në Sukth të kishte kufizim të furnizimit me ujë të pijshëm. Me investimin e ri do të eliminohen edhe humbjet në rrjet si dhe lidhjet e paligjshme./ABC News Albania 24/7


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono