bashkepunim

VELIAJ-NE-JAPONI_ABC-M2-T1.mpg_snapshot_00.13-1280x720.jpg
G. P.14:48 | 19/12/2018

Kryetari i Bashkisë Tiranë, Erion Veliaj zhvilloi një vizitë në Japoni ku gjatë takimit me zyrtarët e lartë diskutoi për bashkëpunimin mes Tiranës dhe Tokios, si dhe për menaxhimin e emergjencave civile dhe për transportin publik në kryeqytet.

Kryetari i Bashkisë Tiranë, Erion Veliaj zhvilloi një vizitë zyrtare në Japoni ku diskutoi për shkëmbimin e eksperiencave në menaxhimin e emergjencave civile dhe fatkeqësive natyrore, si dhe ato për një transport publik miqësor me mjedisin. Në takimin me Guvernatoren e Tokios, kryebashkiaku Veliaj foli edhe mbi rritjen e marrëdhënieve dhe bashkëpunimit mes dy qyteteve për një sërë projektesh konkrete.

Erion Veliaj, kryetar i Bashkisë Tiranë: “Ajo që dakordësuam është se në fushën e emergjencave civile, vitin tjetër do të fillojmë një projekt të veçantë me Bashkinë e Tokios, kryesisht për të menaxhuar ato që shihen si më problematike, siç janë zjarret, përmbytjet apo të gjithë ndërhyrjet e tjera që duhet të bëjmë në një rrjet infrastrukture që e bën qytetin më të qëndrueshëm”.

Gjatë vizitës së tij në Tokio të Japonisë Veliaj zhvilloi një takim edhe me ministrin e Punëve të Jashtme të Japonisë, ku u vlerësuan marrëdhëniet shumë të mira që ekzistojnë mes dy vendeve tona.

“Qeverinë japoneze e kemi pasur pranë në shumë nga transformimet e Tiranës, qoftë për projektin që po bëhet me qeverinë qendrore, lidhur me kanalizimet e ujërave të zeza të Tiranës dhe asaj që është impianti i Kasharit apo edhe në nivel bashkie, i kemi bërë me ndihmën e agjencive dhe kolegëve japonezë”.

Kreu i Bashkisë së Tiranës vlerësoi gjithashtu rolin që luajnë dy ambasadat respektive në Tiranë dhe Tokio, si ura të forta bashkëpunimi, jo vetëm me shkëmbimet tregtare, por edhe në ato sociale./abcnews.al

BASTET-1280x720.jpg
ent ela15:21 | 22/10/2018

Tri shoqëri të basteve sportive shprehin gatishmërinë për të bashkëpunuar me institucionet shtetërore për respektimin e ligjit për lojrat e fatit.

Në ftesën drejtuar Kryeministrit, ministrit të Financave, kryetarit të Kuvendit dhe komisionit parlamentar të ekonomisë, ato shprehen për reduktim gradual të numrit të pikave të basteve dhe jo mbyllje të menjëhershme të tyre.

Numri i pikave të basteve sekondare deri në vitin 2019 shoqërite kërkojnë të reduktohen në 50% dhe të vijojë në mënyrë konstante vitet pasardhëse.

Shoqërite e basteve janë dakord me zbatimin e distancës deri në 100 metër nga institucionet arsimore dhe fetare, heqjen e reklamave në media, pastrimin e fasadave dhe vetratave të dyqaneve nga elementët e basteve sportive dhe zvogëlimin e përmasave të reklamave identifikuese. Gjithashtu ato shprehen pro monitorimit online të xhiros dhe të ardhurave nga organet shtetërore, si dhe  kontributit për identifikimin dhe trajtimin e personave që kanë varësi nga bixhozi dhe eleminimi i tyre nga pikat e basteve.

Realizimi i këtyre synimeve sipas shoqërive të basteve do të mbrojë interesat e sektorit dhe do të realizoje qëllimin e qeverisë. /abcnews.al

WhatsApp-Image-2018-10-18-at-09.29.14.jpeg
G. P.09:35 | 18/10/2018

Ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj, ka paralajmëruar se shumë shpejt publikut do t’i jepen lajme interesante, duke nenkuptuar arrestime të rëndësishme apo goditje grupesh kriminale. Këtë deklaratë Ministri Xhafaj e ka bërë të ditur gjatë një deklarate të përbashkët për shtyp me drejtorin e policisë federale gjermane Dieter Roman, i cili ndodhet për një vizitë zyrtare në Shqipëri.

Fatmir Xhafaj, ministër i Brendshëm: “Ministria e Brendshme dhe policia e shtetit do të vazhdojnë ta mbajnë marrëdhënien tonë në mënyrë intensive ndërmjet dy vendeve. Marrëdhëniet tona në fushën e bashkëpunimit kanë hyrë në një dinamikë të re, ndaj është detyra e struktuarave për ta ruajtur këtë ritëm dhe për të vazhduar më tej. Forcimi i kapaciteteve teknike, trajnimi i stafeve policore dhe asistenca që është dhëne për policinë e shtetit ishin temë e bisedave tona. Shumë shpejt, më anë të kërkesës timë do të vendoset një këshilltar gjerman për asistencën teknike me termat afagjatë për policinë e shtetit. Morëm prej tij miratimin për ta asistuar nga afër projektin për kufirin. Një paketë ndihmash për policinë kufitare pritet të vijë nga Gjermania, dëshiroj ta falenderoj zotin Romann për këtë mbështetje kaq të vyer. Në përfundim dua të them se ne nuk jemi Gjermania, duhet ende pune të arrijmë ato standarte por një gjë është e sigurt se ne do të punojmë fort për të arritur këto standarte në punën tonë”.

Dieter Romann, drejtor i Policise Federale Gjermane: “Dëshiroj të shpreh mirënjohje për fjalët miqësore që thatë. Dy vendet tona i lidhin një traditë e gjatë me miqësinë dhe bashkëpunimin me sigurinë e rendit publik. Për ta thënë më specifikisht bëhet fjalë për luftën kundër krimit të organizuar. Ne kemi interesa të cilat po futen 100% me njëra-tjetrën që duhet ti ndjekim për ti realizuar. Puna e policisë, ditët e fundit ka shënuar progres, i lexueshëm në uljen e azilkërkuesve etj. Për këtë shprehimisht faleminderit z.ministër. Që prej vitit 2013 kemi në Tiranë një oficer ndërlidhës. Pas pak kohësh do të angazhojmë një ekspert tjetër që do të ndihmojë në konsolidimin e mëtejshëm të bashkëpunimit tonë. Sot asistuan në dorezimin e 20 mjeteve të asitencës teknike, do të punojmë bashkarisht për një asistencë afatgjatë. Jemi duke punuar për një projekt binjakëzimi të strukturave të policisë dhe angazhimin e përbashkët për shkëmbimin intensiv të informacioneve. Edhe Gjermania nuk është Shqipëria nëse bëhemi bashkë në pikat tona të forta do të jetë në të mirë të popujve tanë”./abcnews.al

INTERVISTA-FLECKESTEIN-ERISA-ABC-M-4-T-2-HD.mpg_snapshot_00.37-1280x720.jpg
G. P.16:55 | 10/10/2018

Në një intervistë eskluzive për ABC News, raportuesi Knut Fleckenstein thotë se pavarësisht progresit në zbatimin e reformës së drejtësi dhe procesit të Vettingut, BE-ja dhe qeveria shqiptare e dinë shumë mirë, se ka ende një nivel të lartë të krimit të organizuar. Sipas tij Shqipëria duhet të bashkojë forcat me shtete anëtare si Gjermania, Franca dhe Hollanda për të luftuar fenomenin së bashku.

Pyetje: Komisioni i punëve të jashtme të Parlamentit Europian votoi me 44 vota pro, 5 kundër dhe 5 abstenim raportin tuaj. Cili është mesazhi kryesor që përçon raporti juaj ?

Knut Fleckestein, eurodeputet: “Në fakt, nuk ka diçka thelbësisht të re. Së pari, ne e kemi bërë të ditur tashmë që ne mbështesim rekomandimin e Komisionit Europian për hapjen e negociatave të anëtarësimit të Shqipërisë në BE. Së dyti, ne i bëjmë thirrje Këshillit të ministrave që t’i përmbahet fjalës së dhënë dhe së treti ne shohim një përmirësim të qartë të zbatimit të reformës në drejtësi dhe të procesit të Vettingut. Por, mbetet ende shumë punë për të bërë, prandaj nuk shoh diçka të re. Ajo që do të veçoja është fokusimi në disa çështje të tjera që janë thelbësore për qytetarët siç është çështja e pronave dhe rezultate më të mira në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Pra, puna duhet të vijojë, por drejtimi është ai i duhuri.”

Pyetje: Raportuesi në hije, Eduard Kukan u shpreh se problematika e korrupsionit dhe krimit të organizuar po dëmtojnë progresin e vendit në integrimin europian. Jeni dakort me këtë?

Knut Fleckestein, eurodeputet: “Po, jam dakort pasi çështja e krimit të organizuar është arsyeja për të cilën disa shtete anëtare janë skeptike përsa i përket asaj nëse duhet të hedhin një hap më tej me Shqipërinë në integrimin europian. Nga ana tjetër, duhet parë se për çfarë bëhet fjalë kur flasim për krimin e organizuar shqiptar, për të evidentuar me kujdes nëse është krim i organizuar që vjen nga Shqipëria, apo nga shqiptarët në shtetet e tjera ku ata jetojnë. Megjithatë ne e dijmë të gjithë dhe qeveria e di shumë mirë, se ka ende një nivel të lartë të krimit të organizuar. Jam i sigurtë që ministria e brendshme e di se si mund ta trajtojë çështjen me interlokutorët dhe miqtë e tyre europianë në Gjermani, Francë, Hollandë në mënyrë që të bashkohen forcat për të luftuar fenomenin së bashku. Kjo është qasja e duhur dhe të shohim nëse do kemi rezultate të mira lidhur me këtë jo vetëm përsa i përket çështjeve të zyrtarëve të thjeshtë, por edhe për dosje të zyrtarëve të larta. Nuk kam dyshim që kjo do ndodhë”.

Pyetje: Eurodeputetët e grupimeve të tjera politike ju përgëzuan që keni integruar në raportin tuaj edhe problemet ekonomike dhe shoqërore këtë rradhë. Cila është e reja në këtë drejtim ?

Knut Fleckestein, eurodeputet: “Deri tani ne nuk jemi fokusuar sa duhet në aspektin social dhe ekonomik, por vetëm në atë të stabilitetit dhe të reformës në drejtësi dhe shtetit ligjor. Por tani duhet të fokusohemi te punësimi i qytetarëve dhe duhet të inkurajojmë qeverinë që të ndërrmarrin hapat e duhura për këtë politikë. Qytetarët shqiptarë duhet të shohin që rruga e integrimit në Bashkimin Europian, edhe pse e ngadaltë, do të përmirësojë jetën e tyre sociale dhe ekonomike. Dhe politika sociale është një nga pikat më të rëndësishme në këtë kuadër”.

Pyetje: Cili kriter, sipas jush, do bëjë diferencën për hapjen e negociatave të anëtarësimit në qershor 2019? Progresi në pesë prioritetet kyçe apo vetëm zbatimi i reformës dhe ç’mendoni për ngërçet aktuale të mosfunksionimit të Gjykatës së Lartë dhe Kushtetuese për të cilat qeveria shqiptare konsideron se do zgjidhen deri atëherë ?

 Knut Fleckestein, eurodeputet: “Shpresojmë që të kenë të drejtë, sepse nëse këto organe nuk funksionojnë, të gjitha objektivat e tjera do të jenë shumë më të vështira për t’u arritur. Unë do thoja sërish që diferencën do ta bëjë së pari zbatimi i reformës në drejtësi. pasi nëse ky sistem nuk funksionon normalisht, atëherë është e pamundur të arrihet sukses në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Pra, ky është një kriter shumë i rëndësishëm, por nuk bëhet fjalë për përzgjedhje midis kritereve, pasi nuk do gjykojnë vetëm ministrat e drejtësisë për përparimin e Shqipërisë, por edhe ata të punëve të brendshme e të tjerë, megjithatë jam i sigurtë që mund të vijojmë gjithashtu lidhur edhe me çështjet ekonomike dhe sociale”./abcnews.al

META-SINKRON_ABC-M2-T1.mpg_snapshot_00.02-1280x710.jpg
G. P.11:54 | 07/09/2018

Presidenti Ilir Meta nuk bën asnjë koment për nismën e paraqitur nga PD në Kuvend për Vetting në radhët e politikanëve.

“Do të doja ti uroja Kuvendit punë të mbarë, me qenë se sapo ka riçelur punimet edhe të thkesoja rëndësinë e një bashkëpunimi sa më të përgjegjshëm, sidomos për sa i takon të gjitha atyre detyrimeve e angazhimeve që Shqipëria ka edhe në kuadër te procesit të integrimit europian.”

I pyetur nga gazetarët, kreu i shtetit u përgjigj edhe për rikthimin në Kuvend të ligjit për teatrin, duke thënë se parlamenti është sovran për të vendosur mbi dekretin e tij.

“Kuvendi është sovran për të vendosur në bazë të procedurave, përgjegjësive të veta dhe unë nuk kam asnjë koment për këtë çështje”.

Presidenti i Republikës i bëri deklaratat pas një vizite në repartin e zjarfikësve në Tiranë në kuadër të nismës për dhurimin e gjakut./abcnews.al

donald-trump-administrata.jpg
G. P.10:25 | 01/08/2018

Donald Trump u është rikthyer deklaratave provokuese. Presidenti amerikan ka sulmuar prokurorët e çështjes “Russiagate”, që po gjykojnë ish-këshilltarin e tij. Trump ka thënë se edhe pse nuk ka patur, bashkëpunimi me Rusinë nuk është krim.

Presidenti Donald Trump u është rikthyer sulmeve ndaj grupit të prokurorëve që po hetojnë çështjen e njohur “Russiagate”. Përmes profilit të tij në Twitter, Trump ka deklaruar se stafi i tij elektoral nuk bashkëpunoi me Moskën për të arritur fitoren, por edhe bashkëpunimi, sipas tij, nuk është krim.

“Bashkëpunimi nuk është krim, por kjo nuk ka rëndësi sepse bashkëpunim nuk ka pasur, përveç atij të shtrembër mes Hillary Clinton dhe demokratëve”, ka thënë Trump.

Deklarata e tij vjen të njëjtën ditë kur ish-këshilltari i tij elektoral Paul Manafort është shfaqur në gjykatë, për t’u përballur me akuzat për evazion fiskal dhe mashtrim të institucioneve.

Ndonëse procesi ka në fokus akuzat për krime financiare, ai shumë shpejt mund të devijojë në një gjyq politik, për faktin se Manafort ishte shefi i fushatës së Trump për tre muaj dhe një nga personat që morën pjesë në takimin me avokaten ruse, që ofroi material kompromentues në dëm të rivales Hillary Clinton.

Për të procesuar Manafort është zgjedhur një juri e përbërë nga 12 anëtarë, 6 burra dhe 6 gra, si dhe 4 vartës. Manafort akuzohet se ka fshehur disa dhjetëra milionë dollarë të fituara gjatë kohës kur ka punuar si këshilltar politik në Ukrainë në llogari bankare “offshore”, si dhe për mashtrim të huadhënësve, të cilëve sipas prokurorëve u ka marrë 10 milionë dollarë./abcnews.al

zaev.jpg
G. P.13:03 | 18/07/2018

Pasditen e së mërkurës pritet një takim mes kryeministrit maqedonas Zoran Zaev dhe përfaqësuesve të ndryshëm të politikës në vend. Tema kryesore d të jetë bashkëpunimi mes palëve në përgatitje të referendumit të vjeshtës për marrëveshjen për emrin me Greqinë.

Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev, ka ftuar në takim liderët e partive politike në vend pasditen e sotme  ku pritet të flitet për tejkalimin e dallimeve mes opozitës dhe pozitës për përgatitjet për referendumin për marrëveshjen me Greqinë për emrin, i cili duhet të mbahet në vjeshtë.

Ndërkohë Zaev ka komentuar dhe takimin e së martës me komisionerin për zgjerim në Bashkimin Europian, Johannes Hahn. Kreu i ekzekutivit maqedonas kërkoi konfirmimin, por edhe avancim të bashkëpunimit me Rusinë. Por, ti Moska duhet ta ketë të qartë se vendi i Maqedonisë është në BE dhe në NATO.

Qëndrimi i Zaevit vjen pas deklaratës së tij të publikuar një ditë më parë në portalin amerikan “Bazfid”, se një biznesmen grek i afërt me kauzën ruse ka paguar protestat kundër marrëveshjes me Greqinë, në Maqedoni. Zaev nuk e tregoi emrin e tij, por Rrjeti Ndërkombëtar i Gazetarisë Hulumtuese për Korrupsion dhe Krim të Organizuar OÇRP, publikoi një tekst në të cilin zbuloi se bëhet fjalë për Ivan Savidis.

Biznesmeni grek me prejardhje ruse është pronar i disa sipërmarrjeve, si dhe pronar edhe i klubit të futbollit të Selanikut PAOK. Në ndeshjen kundër AEK-ut, ai hyri në fushë i armatosur duke kërcënuar arbitratPor është dhe pronar i gazetës greke “Etnos”, e cila botoi titull ofendues për intervistën me Aleksis Tsiprasin se “Kombi maqedonas nuk ka ekzistuar asnjëherë”, gjë që shkaktoi reagime në Maqedoni.

Savidisi menjëherë përgënjeshtroi akuzat se ka paguar protestat në Maqedoni dhe paralajmëroi padi. Ndaj deklaratave të një dite më parë kishte reagim edhe nga ambasada ruse në Shkup duke thënë se bëhet fjalë për përhapje të rusofobisë përmes partnerëve perëndimorë të Maqedonisë, si instrument për arritjen e qëllimeve personale./abcnews.al

thumbnail_Veliaj-gjate-nenshkrimit-te-projektit-“Perform”-1-1280x853.jpg
ent ela12:43 | 10/05/2018

Bashkia e Tiranës sjell risi në hartimin e politikave sociale në Shqipëri. Kryebashkiaku Erion Veliaj dhe Menaxheri i projektit zviceran “PERFORM”, Martin Dietz, nënshkruan një marrëveshje e cila nxit kërkimet shkencore, ofron ekspertizë dhe të dhëna për bërjen e politikave sociale. Ky bashkëpunim synon të krijojë një brez kërkuesish të rinj, që do të ndihmojnë Bashkinë e Tiranës në përkthimin e statistikave dhe rezultateve të marra nga terreni në politika konkrete.

Veliaj falenderoi miqtë zviceranë dhe u shpreh se edhe ky projekt do të ndikojë në përmirësimin e politikëbërjes së Bashkisë së Tiranës dhe adresimin e problematikave në mënyrën e duhur. “Jemi shumë të interesuar për të pasur një brez të ri të kërkuesve socialë, të cilët do na ndihmojnë që shumë prej statistikave, datave, informacioneve që vijnë nga terreni të përkthehen në politika konkrete, në mënyrë që në të ardhmen vendimet e Këshillit Bashkiak të bazohen mbi këto statistika e jo mbi kakofoninë që mund të krijojë një minorancë e zhurmshme në një moment të caktuar të vendimmarrjes. Kësisoj, sjellim një risi në politikëbërjen lokale në Shqipëri dhe besoj se pas Tiranës edhe qytete të tjera mund ta ndjekin këtë model”, tha ai.

Sipas tij, ky projekt mundëson që studiuesit e rinj socialë të bashkëpunojnë me përfaqësuesit e bashkisë për të evidentuar problematikat, si dhe për të dhënë zgjidhje afatgjate për to. “Zakonisht, në Shqipëri jemi mësuar të punojmë ‘me vesh’, por nga tani duhet të ecim me ‘partiturë’. Ky projekt na siguron një ‘partiturë’, pra nuk duam të dimë vetëm që plehrat duhet të pastrohen, por sa herë në ditë pastrohen; nuk duam të dimë që një shkollë është e tejmbushur, por pse tejmbushjet, si mund të planifikojmë ndërtimin e një shkolle të re”, u shpreh kryebashkiaku Veliaj.

Ambasadori i Zvicrës në Tiranë, Christoph Graf, tha se ky bashkëpunim do të prodhojë të dhëna të sakta, të cilat do t’i shërbejnë politikave dhe vendimeve të Bashkisë së Tiranës. “Është e rëndësishme, që ju të keni politika vendimmarrëse të shëndetshme. Dy përbërës ndihmojnë në përçimin e vendimeeve: mekanizmi i konsultimit dhe analiza e të dhënave të sakta. Mendoj se ky projekt i adresohet përbërësit të dytë, ku mund të përfshihen kërkuesit e rinj. Vendimet e mira pothuajse gjithmonë bazohen mbi të dhëna. Shqipëria nuk ka kohë për të humbur kur bëhet fjalë për përdorimin e kërkimit për vendimmarrje të mira politike. Ky do të jetë një shembull i shkëlqyeshëm se si shkencat sociale mund të ndihmojnë autoritetet për të përmirësuar vendimmarrjen e tyre”, tha Ambasadori Graf.

“Ky program konsiston në punë praktike dhe të prekshme me Bashkinë në projekte politik-bërëse nga shkencëtarë të rinj të fushave sociale. Puna kërkimore do t’i shërbejë kërkuesve pjesëmarrës në këtë program, por edhe Bashkisë, duke i dhënë eksperiencë në marrjen dhe përdorimin e të dhënave në politikëbërje. Projektet kërkimore janë raste reale. Programi do të mundësojë mentorim të kërkuesëve për të garantuar punime cilësore, si dhe mbështetje për personelin e Bashkisë në përdorimin e evidencave në ciklin e politikëbërjes”, tha Martin Dietz, Menaxher Projekti pranë “PERFORM”.

Bazuar në këtë marrëveshje, Bashkia ka identifikuar një numër temash/fushash për të cilat nevojitet kërkim profesional, duke ja përcjellur “PERFORM”. Programi do ta delegojë punën kërkimore për temat e përzgjedhura tek akademikë dhe studiues të rinj. Kërkuesit do të trajnohen në mënyrë që ta orientojnë punën e tyre drejt rekomandimeve për politika dhe vendimmarrje. Në fazën finale të bashkëpunimit, Bashkia do të ketë një masë të mirë me studime dhe rekomandime për të zhvilluar politikat dhe vendimet e saj.

Qëllimi i këtij projekti është të mbështesë politikëbërjen bazuar në kërkim shkencor dhe në të dhëna. Kjo do të realizohet përmes tre përbërësve: fuqizimin e komunitetit të kërkuesve të shkencave sociale, forcimin e lidhjeve mes kërkuesve dhe politikëbërësve, si dhe krijimin e kushteve më të favorshme e të mekanizmave financiarë për zhvillimin e kërkimit shkencor në vendin tonë.

PERFORM do të angazhojë ekspertë nga International Centre for Policy Advocacy (ICPA) dhe Akademia e Studimeve Politike (ASP) – një tjetër institucion me mbështetje zvicerane – për të rritur kapacitetet e studiuesve, të cilët do të punojnë për projektet kërkimore. Projekti financohet nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC dhe zbatohet nga Helvetas Swiss Intercooperation. /abcnews.al

bregu.jpg
G. P.15:40 | 23/04/2018

Ish-ministrja demokrate e Integrimit Majlinda Bregu është zgjedhur në postin e Sekretarit të Përgjithshëm të Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal. Zgjedhjet u mbajtën disa ditë më parë dhe Bregu ka triumfuar ndaj ministrit të Jashtëm të Malit të Zi, Igor Luks.

Duke njoftuar lajmin në rrjetet sociale, Bregu e konsideron një fitore që i takon Shqipërisë. Në listën e falenderimeve të Bregut për besimin e mbështetjen, është edhe ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati.

“Një falenderim miqësor për Ditmirin. Na ndajnë sinoret politike, por na bashkoi qasja Europiane dhe përpjekja për të punuar pro Shqipërisë!”, shkruan Bregu.

Ish-deputetja e PD thotë se ndihet e nderuar që është e para shqiptare që merr drejtimin ekzekutiv të institucionit që ka si mision fuqizimin dhe rritjen e bashkëpunimit në vendet e Europës Juglindore.

Bregu do e marrë detyrën nga serbi Goran Svilanović, që e ka drejtuar këtë institucion për dy mandate.

“E di që do të jetë një sfidë e vështirë, por nganjëherë e vështira është më e mira!”, thotë Bregu./abcnews.al

mirelaa-kumbaro.jpg
G. P.16:12 | 13/04/2018

Në ambientet e Ministrisë së Kulturës u nënshkrua marrëveshja ndërmjet ministrisë dhe skenës së pavaruar kulturore për përmirësimin e ligjit për artin dhe kulturën.

Një ndër propozimet që skena e pavarur ka kërkuar edhe më herët është kthimi i qederes së artit, për menaxhimin e projekteve. Marrëveshja u nënshkrua nga zëvendësministrja. zonja Shujaku dhe përfaqësuesit e skenës së pavarur, Andi Tepelena dhe Ilda Mara në prani të ministres Kumbaro.

Përmirësimet e ligjit do të kryhen me frymën e bashkëpunimit mes dy palëve, por gjatë takimit zëvendministrja tha se do të hapin edhe një faqe on-line ku presin sugjerime./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono