arben ahmetaj

ahmettaj.jpg
G. P.12:22 | 14/01/2019

Teksa studentët kanë përshkallëzuar protestat e tyre duke u ngujuar nëpër fakultete, ministry në detyrë Arben Ahmetaj ka sqaruar procedurat për tarifat dhe bursat. Arben Ahmetaj deklaroi se Këshillat Bashkiakë zyrtarisht nuk kanë më punë me bursat e studentëve.

Protesta dhe ngujimi i studentëve në fakultete ka bërë që ministri në detyrë Arben Ahmetaj të dale një deklaratë për të sqaruar procedurën mbi vendimin e qeverisë për përgjysmimin e tarifave. Gjithashtu Arben Ahmetaj tha se për studentët që kanë paguar tarifën e plotë do t’u kthehet gjysma e pagesës në llogarinë e tyre bankare.

Arben Ahmetaj: Studentët me notë mesatare nga 5 deri në 9 përfitojnë përgjysmim të 50% nga tarifa së shkollimit. Përfitojnë rreth 70 mijë studentë të cilëve iu bëhet mesatarisht tarifa, 9700 lekë në vit. Për studentët që kanë paguar tarifën e plotë vjetore të shkollimit, Bordet e Administrimit marrin vendim për rikthimin e shumës së paguar në llogari bankare.

Për kërkesat e studentëve për reduktimin e tarifës për ciklin master Ahmetaj dha këtë sqarim

Arben Ahmetaj: Është realizuar reduktimi në 50% i tarifës së studimit të ciklit master për studentë me notë mesatare nga 9-10 përfitojnë 3311 studentë.

Teksa bursat deri më tani administroheshin nga Këshillat Bashkiakë, Ahmetaj tha se kjo gjë nuk do jetë më në dorën e tyre, por nuk harroi edhe një apel drejtuar Bordeve të Universiteteve.

Arben Ahmetaj: Këshillat Bashkiakë nuk kanë më punë me bursat e studentëve. Janë zyrtarisht jashtë kësaj procedure. Gjej rastin t’iu kërkoj Bordeve të Universitetetve të kalojnë sa më poarë, të punojnë 24 orë për të kaluar të dhënat për studentët në mënyrë që të mos krijohen vonesa në plotësimin e kërkesës së studentëve dhe në akordim të bursave.

arben-ahmetaj.jpg
G. P.15:29 | 04/01/2019

Një luginë të errët thotë se e gjeti ekonominë Arben Ahmetaj kur mori detyrën e ministrit të Financave dhe Ekonomisë. Ndërkohë me largimin e tij nga ky post, Shqipëria renditet e para në rajon për rritjen ekonomike.

“Shikoni vitin 2013 që metaforikisht do ta quaja si luginë e errët e ekonomisë shqiptare me një rritje statistikore 1 përqind. Tre mujori i tretë i vitit 2018 është 4.5 përqind, që është më i larti në rajon. Borxhi publik është gati pak më pak se 10 përqind i ulët se dita që e kemi marrë. Unë personalisht këtë e kam krenari politike, profesionale, personale”, tha Ahmetaj.

 

Papunësia tre vitet e fundit sipas ministrit Ahmetaj ka arritur nivelin më të ulët historik 12.2%, punësimi është rritur me 10.7%, qytetarët konsumojnë më tepër. Panorama ekonomike thotë ministri i Financave dhe Ekonomisë në detyrë është edhe arsyeja e forcimit të Lekut.

 “Nga erdhi Euro, janë fondamentet ekonomike. Është rritur ekonomia. Është fuqizuar dhe sipërmarrja vendase, janë rritur eksportet, janë rritur shërbimet. Kjo është arsyeja pse është forcuar Leku”, tha ai.

Bashkë me bilancin e punës së tij Ahmetaj ndalet t’i përgjigjet edhe akuzave të opozitës. Qeveria sipas ministrit të Financave dhe Ekonomisë ka realizuar 1.2 miliardë dollarë më shumë të ardhura nga momenti që mori detyrën. Investimet e huaja dhe bizneset e hapura ishin dy fusha të tjera ku u ndal.

“Nëntë mujori i 2018-s është 757 milionë Euro. Viti 2018 do shënojë rekord, do kapë 1 miliard Euro investime të huaja. Jo po falimentuan, jo po nuk falimentuan është bërë një diskurs që qytetarëve iu vjen për të vjellë kur i dëgjojnë. Janë 11 mijë e 123 biznese të reja neto, në vitin 2018. Në tre vitet e fundit janë 38 mijë biznese të reja neto”, tha ai.

Arben Ahmetaj largohet nga detyra e ministrit të Financave dhe Ekonomisë ndërkohë që qeveria ndodhet përpara një beteje, atë të mbylljes së pikave të basteve kryesisht atyre online.

“Pjesa online është një betejë e vazhdueshme. Ne dje kemi mbyllur disa domeine dhe patjetër që do vazhdojë me krijimin e Task-forcës dixhitale anti-bast”, tha ministri.

Ministër apo deputet, Ahmetaj thotë se nuk do të lërë instrument pa përdorur për të mbështetur reformat e qeverisë, ndërsa me pasuesen e tij në krye të Financave dhe Ekonomise, Anila Denaj tregon se ecën në të njëjtën linjë.

“Jemi në goxha harmoni të sfidave që ka ministria, ekonomia dhe një kuptueshmëri shumë të plotë”, përfundoi Ahmetaj./abcnews.al

prona.jpg
G. P.16:50 | 02/01/2019

Ka hyrë në fuqi taksa e ndryshuar e pronës. Sipas përllogaritjeve të reja familjarët do të paguajnë 0.05 përqind të vlerës së banesës ndërsa për bizneset kjo taksë do të jetë 0.15 përqind.

Tashmë ka hyrë në fuqi metodologjia e re e përllogaritjes së taksës së pronës. Formula e re parashikon që taksa e ndërtesës për familjarët do të jetë 0.05 % e vlerës së banesës, ndërsa për bizneset kjo taksë do të jetë 0.15% . Janë ngarkuar 61 bashkitë e vendit që ta mbledhin duke përcaktuar më parë edhe agjentin që do e mbledhë këtë taksë tek qytetarët. Minisitri i Financave në largim, Arben Ahmetaj, i ka kushtuar disa deklarata gjatë vitit 2018 ku ka përsëritur faktin, se pushteti vendor duhet të shtojë vëmendjen për taksën e pronës, kjo sipas sipërfaqes së disponueshme.

“Taksa e pronës nuk është një taksë e re. Nuk është një taksë e rritu, përkundrazi është një taksë e ulur, është bërë më transparente. Është e bazuar te vlera. Do t’i japim më shumë mundësi tatimpaguesve të dinë çfarë dhe për çfarë janë duke paguar dhe do t’u japim më shumë mundësi qeverisjes vendore që të ketë një kontroll më të mirë mbi territorin, mbledhje taksash më transparente dhe jo në mënyrë siç i referohemi afrofe”, shprehej ai.

Kjo metodologji ishte parashikuar që të niste aplikimin në datën 1 Prill të vitit 2018 për shkak të mungesës së infrastrukturës. Megjithatë ende nuk është ngritur kadastra fiskale në të cilën përcaktohet vlera e pronave në çdo zonë të Shqipërisë. Zëri i taksës së pasurisë është i dyti për nga pesha që zë në të ardhurat e bashkive, pasi arkën e vendorëve më së shumti e mbushin taksat lokale, ku për periudhën Janar-Nëntor 2018 janë mbledhur rreth 13.8 miliardë lekë më një nivel realizimi në 93%./abcnews.al

DIXHITALIZIMI-I-SHERBIMEVE-ABC-M5-T1.mpg_snapshot_00.19-1280x720.jpg
G. P.14:20 | 22/12/2018

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka bërë bilancin një vjeçar të shërbimeve që ofrohen nga platforma online e-Albania. Përmes këtij sistemi janë gjeneruar rreth 620 mijë vërtetime.

Një vit më parë nisi shërbimi on line pa asnjë kosto për bizneset, individët dhe institucionet publike.

Arben Ahmetaj: “Funksionon në dy mënyra kryesore pikë se pari, që këtu operatorët dhe specialistët informojnë sipërmarrjen për të gjitha problematikat që mund të dalin gjatë punës se përditshme. në të njëjtën kohë sipërmarrja ka mundësi që të pyesi specialistët online.”

Një vit më pas Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve deklaron se përmes platformës e-Albania janë gjeneruar rreth 620 mijë vërtetime.
Pjesa më e madhe janë vërtetime për pagesat e kontributeve të sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore, të marra nga individë apo subjekte, por edhe për pagim detyrimesh. Janë rreth 10 shërbime që mund të merren në rrugë elektronike. Tatimpaguesit, individët dhe nënpunësit e Administratës Publike duhet të logohen në portalin e-Albania me anë të kredencialeve të tyre dhe më pas vërtetimet shkarkohen on line.

Dixhitalizimi i shërbimeve publike nisi në vitin 2015 me firmosjen e marrëveshjes së qeverisë me Bankën Botërore e cila financoi 32 milionë dollarë për programin “Inovacioni kundër korrupsionit – Ngritja e një modeli shërbimesh me në qendër qytetarin”. Prej tre vjetësh kryeministri Edi Rama ka premtuar ta sjellë shtetin në telefon, ndërsa sportelet të mbeten vetëm si një alternativë e dytë./abcnews.al

kuvendi-i-shqiperise.jpg
G. P.22:50 | 20/12/2018

Gjatë seancës që ka nisur sot pasdite në Kuvend po diskutohet për dekretin e Presidentit Meta, që rikthen buxhetin e 2019-s me qëllimin plotësimin e kërkesave të studentëve. Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, tha se dekreti nuk ka referenca apo sugjerime konkrete.

Parlamenti rrëzoi me votat e mazhorancës dekretin e Presidentit që ktheu ligjin për buxhetin 2019 në Kuvend. Diskutimin që i mblodhi në sallën e seancave plenare të majtë e të djathtë, e nisi ministri i Financave me një konsideratë.

“Do ishte në ndihmë të këtij parlamenti, majta dhe djathtas, që Presidenti të kishte cituar shifra konkrete, madje -madje si zakonisht kur kthen një ligj të bënte referenca konkrete dhe sugjerime konkrete, gjë që në dekret nuk ka ndodhur. Në këndvështrimin tim personal sigurisht që Presidenti e ka kthyer politikisht Buxhetin e vitit 2019”, tha Ahmetaj.

Arsyes thelbësore të kthimit të këtij ligji, kërkesave të studentëve që protestojnë prej 16 ditësh për 8 kërkesat e tyre, ministri i Ekonomisë dhe Financës iu përgjigj duke i bërë jehonë asaj që shefi i tij po deklaronte njëkohësisht në një tjetër godinë, atë të Universitetit të Inxhinierisë së Ndërtimit në takimin me studentët atje. Kreu i demokratëve, Lulzim Basha, argumentat e tij kundër Ligjit për buxhetin 2019 në mbështetje të kërkesave të studentëve i dha me shifra.

“kosto vjetore mesatare 25 mijë Lekë, Master 100 mijë Lekë, konvikt dhe ushqim 220 mijë Lekë, libra 15 mijë Lekë, telefona, abone, transport 25 mijë Lekë. Në total për 3 vite Bachelor dhe 2 vite Master një familje duhet të shpenzojë afro 15 milionë Lekë të vjetra, që të mundësojë shpenzimet për një fëmijë të vetëm. Sepse të çosh sot një fëmijë në Universitet në Shqipëri është një sakrificë e papërballueshme për shumicën e familjeve. Po familjet që aspirojnë të çojnë më shumë se një fëmijë në Universitet”, u shpreh Lulzim Basha.

Ministrja Nikolla preferoi t’i drejtohej opozitës lidhur me sistemin arsimor, teksa diskutimin me studentët e vijonte shefi i saj.

“Studentët, prindërit e tyre dhe shoqëria shqiptare e dinë shumë mirë se si e latë ju arsimin. Çfarë do të thoni për filialet që i latë për Shqipëri. Po për kioskat universitare? Po për mësuesit e përdorur dhe tekstet gjithëfarëshe. Në këto pesë vite ne kemi ndërmarrë një reformë sistemike në çdo centimetër, nga kopshti deri në universitete. Më thoni një reformë modernizuese të sistemit arsimor në kohën tuaj”, u shpreh Nikolla.

Përgjigjen ia dha vetë ish-kryeministri Sali Berisha.

“Në ato vite është bërë një rritje e madhe e rrogave të pedagogëve.Paga neto nga 500 mijë u rrit në 747 mijë e 700 lekë. U dhanë për universitetet 36 ndërtesa. A idoni me listë këtu? I keni listat të gjitha. Nga Gjirokastra, Saranda, Vlora në Peshkopi, Kukës dhe kudo. Ku shkuan paratë tuaja? U vodhën, u vodhën, u vodhën”, tha Berisha.

Në përfundim të votimit të pikës që u bë shkak i thyerjes së bojkotit thuajse 4 mujor opozita u largua nga salla./abcnews.al

KOMISIONI-I-EKONOMISE-RREZON-DEKRETIN-E-METES.mpg_snapshot_00.31-1280x720.jpg
G. P.13:32 | 18/12/2018

Më pak se një orë i duhej Komisionit Parlamentar të Ekonomisë që të rrëzonin dy dekretet e presidentit të republikës. Atë për kthimin e buxhetit dhe emërimin e kandidates Vitore Tusha në krye të Kontrollollit të Lartë të Shtetit.

Për të argumetuar rrëzimin e buxheti ishte ftuar edhe Ministri i Fnancave dhe ekonomisë Arben Ahmetaj.

Arben Ahmetaj, minister i Financave dhe Ekonomisë: “Presidenti është mundur që të ketë një kontribut duke kthyer buxhetin. Besoj që një kontribut më i madh sesa të kthehesh buxhetin, që është i furnizuar me të gjitha shumat për arsimin e lartë, do të ishte që të kërkonte edhe ai dialog mes studentëve dhe qeverisë”.

Sa për buxhetin ai i përfshin edhe kërkesat e studentëve është përgjigja që i jep ministri i financave dhe ekonomisë deputetëve të partisë së tij.
Pro rrëzimit të dekretit të presidentit është edhe kryetari i komisionit të ekonomisë Erjon Braçe, por zëri kritik brenda tij nuk e lë pa ngritur pikpyetjet se ku do të shkojnë paratë e buxhetit për arsimin e lartë.

Me këto arsyetime deputetët e mazhorancës rrëzuan dekretin e presidentit të republikës që kërkoi rikthimin e buxhetit me qëllim që shumica në parlament të plotësojë kërkesat e studentëve që protestojnë prej dy javësh.

Rrëzimi i dekretit për emërimin në krye të kontrollit të lartë të shtetit të kandidates Vitore Tusha i mori vetëm 10 minuta punës së komisionit të ekonomisë. Është shumë e kualifikuar për detyra të tjera por ka mangësi në atë të drejtimit të KLSH-së –tha kryetari Erjon Braçe. Në seancën parlamentare të së enjtes pritet të ngrihen edhe kartonat jeshilë të deputetëve socialistë kundër dy dekreteve të kreut të shtetit Ilir Meta./abcnews.al

AHMETAJ-E-GJIKNURI-PER-KONVIKTET_ABC-M2-T1.mpg_snapshot_00.48-1280x720.jpg
G. P.17:22 | 14/12/2018

Qeveria është në bisedime për të siguruar financime për rehabilitimin e konvikteve të studentëve që nuk janë përfshirë në projektin 18.8 milionë euro të mbështetur nga qeveria gjermane. Ministrat Ahmetaj e Gjiknuri firmosën sot një tjetër memorandum bashkëpunimi me Gjermaninë e Francën.

Veç grantit prej 18.8 milionë eurosh që qeveria gjermane ka dhënë për konviktet në qendrat studentore 1 dhe 2, qeveria është në bisedime për të garantuar edhe financimin për rehabilitimin e plotë të gjithë konvikteve të mbetura jashtë këtyre projekteve në Qytetin Studenti. Kjo u konfirmua pas nënshkrimit të memorandumit për bashkëpunimin financiar mes Shqipërisë, Gjermanisë e Francës në lidhje me programin e mbështetjes në sektorin eneregjetik.

Arben Ahmetaj, ministër i Financave dhe Ekonomisë: “Një investim në përmirësimin e ambienteve të universitetit. Në favor të përmirësimit të kushteve për studentët.”

Në fazën e përfundimit të plotë është projekti i rehabilitimit me eficensë energjetike i konvikteve të inxhinierisë. Dy godina kanë përfunduar që në muajin Korrik, ndërsa dy të tjerat rehabilitohen brenda një periudhe 2 mujore.

Damian Gjiknuri, ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë: “2 janë përfunduar, sot aty jetojnë studentë. 2 të tjera përfundojnë për 1 ose 2 muaj. Kemi 4 godinat e para me parametrat e eficensës energjitikeme kursim energjie.”

Me firmosjen e këtij memorandumi shqipëria do të përfitojë një kredi të butë nga KfV me vlerë tridhjetë milionë euro dhe një financim prej 2 milionë erusosh për investimet në sektorin e shpërndarjes se energjisë./abcnews.al

BUXHETI-NE-PARLAMENT-KRONIKE.mpg_snapshot_01.07-1280x720.jpg
G. P.18:25 | 22/11/2018

Në seancën e sotme plenare vazhdon diskutimi për buxhetin e vitit 2019. Ministri i financave dhe ekonomisë Arben Ahmetaj nënvizoi se dy shtyllat e këtij buxheti janë ulja e borxhit dhe rritja e pagave e punësimi i njerëzve.

E nisën në orën 10 të mëngjesit duke kaluar mes protestuesëve. Dhe në një seancë përtej të zakonshmes nënvizuan pritshmëritë që kanë kryesisht nga sektorët që janë trajtuar me përparësi nga buxheti i vitit 2019. Duhej të ishte e pranishme edhe opozita vuri në dukje hartuesi i këtij buxheti.

Arben Ahmetaj, ministër i Financave dhe Ekonomisë: “Nuk çuditem që nuk ndodhi. Opozita për fat të keq nuk na çudit më.”

Prandaj koha nuk duhet të ndalet për sektorët e planifikuar për të marrë pjesën që i takon nga buxheti i vitit 2019. Duke i përmbledhur pikat e forta të këtij buxheti ministri i financave dhe ekonomisë nënvizoi dy kryesoret.

“Ka një ngjyrë intensive të konsolidimit fiskal, të përshpëjtimit të rritjes ekonomike, por mbi të gjitha të investimeve publike dhe uljen e mëtejshme të borxhit publik dhe së dyti ka një profil tashmë të konoliduar tejet social të reflektuar në politikat e reja në rritjet e pagave, apo edhe në politikën e vazhdueshme të relaksimit fiskal.”

Ndonëse janë ende larg asaj që presin, Shqipëria renditet vendi me papunësinë më të ulët në rajon tha kreu i financave.

“Kur unë përmend shifrat do ta them 100 herë këtë, sepse e besoj 1 milion herë këtë gjë që them që shifra 234 mijë në mandatin e parë të kësaj qeverie nuk janë mburrje, por janë shpresë për ata të regjistruar të papunë, që të shohim rritje drastike të pagës mesatare. Sfida është të fillojë të rritet cilësia e pagës.”

Ky buxhet mbështet dukshëm edhe rrjetin infrastrukturor ku ka një rritje prej 10 përqind krahasuar me vitin e kaluar e cila bën të mundur financimin e gjithë projekteve të hapura përfshirë dhe kontratat me partneritet publik-privat tha ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri.

Damian Gjiknuri, ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë: “Buxheti mundëson përfundimin në kohë të gjithë veprave të mëdha të nisura qoftë ato të infrastrukturës rrugore, rrugët e reja të hapura dhe partneritetit publik-privat. Partneriteti Publik-Privat është instrument i qeverisë për të marrë infrastrukturën në kohë që do të thotë për rrugë kemi nevojë tani jo mbas 20 vitesh. Një vend që pret të rritet ekonomikisht dhe të zhvillojë turizmin patjetër duhet të fokusohet te infrastruktura kombëtare tani.”

Rritje drastike ka pësuar buxheti për sektorin e shëndetetësisë, 43.3 % më i lartë se 5 vite më parë dhe është rritur me 5% në krahasim me vitin 2018 raportoi ministrja nënvizoi ajo Ogerta Manastirliu. 14 përqind më shumë ka marrë Ministria e drejtësisë në buxhetin e saj për vitin 2019 duke arritur në vlerën e 12 miliard e 401 milionë lekëve. E kënaqur është shprehur edhe ministrj Olta Xhacka sipas të cilës Buxheti i vitit 2019 për Ministrinë e Mbrojtjes është rritur në 1.25% të prodhimit të brendshëm bruto. Vëmendja kryesore do të jetë në trajtimin e gradave të ulëta duke filluar nga ushtarët, paga e të cilëve do të pësojë një rritje deri në 19%, duke vijuar më tutje me gradat e tjera, të cilët do të përfitojnë një rritje të përshkallëzuar./abcnews.al

ahmetajj.jpg
G. P.15:05 | 22/11/2018

Në seancën e sotme plenare vazhdon diskutimi për buxhetin e vitit 2019. Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, nënvizoi se dy shtyllat e këtij buxheti janë ulja e borxhit dhe rritja e pagave e punësimi i njerëzve.

“Nëse do të përkufizoja dy tiparet e buxheti 2019 ka një ngjyrë intensive të forcimit fiskal të përshpejtimit të rritjes ekonomike, por mbi të gjitha të investiemve publike dhe uljen e mëtejshme të borxhit publik. Së dyti ka një profil tashmë të konsoliduar, tejet social të reflektuar në politikat e reja, në rritjen e pagave apo dhe në politikën e vazhdueshme të relaksimit fiskal. Rritja ekonomike ka vazhduar të përshpejtohet dhe gjatë këtij viti kam dëgjuar shumë diskutime analistësh dhe jo analistësh që thonë ku është rritja. Rritja është tek 234 mijë të punësuar të rinj”, tha Ahmetaj./abcnews.al

ahmetaj.jpg
G. P.15:40 | 20/11/2018

807 miliardë lekë është vlera totale e kontratave të dhëna me Partneritet Publik Privat. Shifrën e bëri publike ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, sipas të cilit ky bashkëpunim me privatin është më fitimprurës.

Me sytë e ministrit të Financave dhe Ekonomisë, Partneriteti Publik Privat i njohur si PPP janë një alternativë që jo vetëm shton asetet, por edhe mundëson shërbime për qytetarët. Si pjesë e diskutimit në komisionin e ekonomisë, Arben Ahmetaj tregoi me shifra kontratat që qeveria ka dhënë me PPP.

“Vlera totale e kontratave të dhëna PPP është 807 miliardë lekë nga të cilat 391 miliardë lekë janë te hidrocentraleve. Sipas Ahmetajt  262 hidrocentrale vijojnë të jenë akoma në proces ndërkohë që balanca e fryrë e PPP është pikërisht kjo që raportohet”, u shpreh Ahmetaj.

Ndërsa akuzave të opozitës i përgjigjet po me akuzë. Rruga Tiranë-Elbasan e kontraktuar në 2011, deri në këtë moment ka kaluar vlerën me 100 mln dollarë.

“U nis me një kosto 304 milionë dollarë por ka shkuar 405 milionë dollarë. Nëse verifikohen, pretendimet ekstra kapin vlerën 36 milionë dollarë, 41.6 % më shumë në raport me prokurimin publik. Aksi Qafë Thanë-Lin-Pogradec ka kërkuar sërish më shumë para”, tha Ahmetaj.

Nuk la pa përmendur as ligjin e ri të Partneriteteve Publike Private që do të ndryshojë për ofertat e pakërkuara.

“Konkretisht me anë të këtij ligji është propozuar që nga 1 Korriku 2019 transporti dhe infrastruktura nuk do të ketë PPP me ofertë të pakërkuar. Po kështu do të bëhet heqja e bonusit për PPP të pakerkuara ndërkohe që dhe ato që do të mbeten pra portet dhe aeroportet, do te hiqet bonusi”, u shpreh kreu i financave.

Ministri Arben Ahmetaj theksoi se do të bëhet heqja e PPP të pakërkuara në një sërë sektorësh./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono