antoneta sevdari

anton-martini.jpg
nev ila17:00 | 10/12/2019

KPK dha sot 3 vendime konfirmimi për gjyqtarë e prokurorë, si dhe shkarkoi nga detyra gjyqtarin e krimeve të renda Fatri Islamaj.

Sot u zhvillua séanca dëgjimore në shkallën e parë të vettingut edhe për Anton Martinin, Prokuror i Krimeve të Rënda dhe kandidat i Prokurorisë së Posaçme anti-korrupsion.

Anton Martini, prokurori i dosjeve të forta dhe kandidat për SPAK, u përball këtë të martë me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Sipas raportit të dërguar nga ILDKPKI, prokurori Martini, ka bërë deklarim të saktë të pasurisë, në përputhje me ligjin.

KPK ka verifikuar deklarimin e pasurisë së tij, dhe rezulton se ajo është krijuar nga burime të ligjshme. Sipas Drejtorisë së Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, Anton Martini është i përshtatshëm  për vijimin e detyrës.

Sa i takon kriterit të aftësive profesionale, prokurori është i aftë dhe respekton afatet ligjore. Prokurori i komanduar në Prokurorinë e Krimeve të Rënda, Anton Martini, gjatë karrierës së tij, të cilën e ka nisur në vitin 1998, ka hetuar një sërë çështjesh të nxehta, si çështjen e “Bandës së Durrësit”, “Bandën e Cërrikut”, hetimin ndaj Arben Frrokut, çështjen e “Bajrave” të Shkodrës, dhe së fundmi kishte nën hetim çështjen e prokurorit Arjan Ndoj.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkoi nga detyra gjyqtarin e Apelit të Tiranës, Fatri Islamaj. Gjyqtari nuk mori pjesë në seancën e vendimit, por në sallë ishin miqtë e tij, ish-prokurorja Antoneta Sevdari dhe gjyqtari Erjon Bani.

Sipas relacionit të trupës gjykuese, Islamaj ka rezultuar me deklarim të pasaktë të pasurisë, dhe mungesë burimesh të ligjshme.

KPK konfirmoi në detyrë gjyqtarin e Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda, Klodian Kurushi, që rezultoi i pastër në të trija kriteret e rivlerësimit, pasurinë, pastërtinë e figurës dhe aftësitë profesionale.

Shkalla e parë e vettingut konfirmoi në detyrë, Drejtuesen e Prokurorisë së Durrësit Anita Jella, njëherazi kandidate për SPAK. Prokurorja e kaloi vettingun, por KPK ka vendosur që, një çështje të shkoje për procedim disiplinor, dhe dy raste për shënime në vlerësimin profesional.

Dritë jeshile nga vettingu, u dha edhe për Prokurorin e Prokurorisë së Apelit Tiranë, Gent Xholi.

Sipas Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, Prokurori ishte i pastër në të tre kriteret e rivlerësimit./abcnews.al

klp-2.jpg
ad min12:19 | 01/08/2019

Këshilli i Lartë i Prokurorisë mbeti me 10 anëtarë pas shkarkimit ditën e djeshme të Gentian Osmanit nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit. Shkarkimi vjen në një kohë kur KLP duhet të bëjë renditjen përfundimtare të 4 kandidatëve për kryeprokurorë të vendit. Por, për të zëvendësuar anëtarin e shkarkuar dje, KLP-ja duhet të ndjekë një sërë procedurash.

Pas kalimit në procesin e Vettingut të prokurorit Olsian Çela, u duk se ngërçi për zgjedhjen e kryeprokurorit të ri u zgjidh. Por shkarkimi këtë të mërkurë i njërit prej anëtarëve të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gentian Osmani, duket se po prodhon një ngërç të ri.

Largimi nga drejtësia i ish-prokurorit të çështjes “Tahiri” solli vakancë në KLP, organ i cili tashmë ka mbetur me 10 anëtarë. Kjo vakancë ka çekuilibruar balancat brenda Këshillit të Lartë të Prokurorisë, pasi ka në dorë vendimmarrjen më të rëndësishme të renditjes përfundimtare të 4 kandidatëve për Kryeprokuror të vendit.

Sipas ligjit, për të zëvendësuar Gentian Osmanin Këshilli i lartë i Prokurorisë duhet të zhvillojë një mbledhje ku të shpallë vakancën. Më pas, KLP duhet t’i dërgojë letër Prokurorit të Përgjithshëm të Përkohshëm që të rihapë garën dhe më pas të thërrasë Asamblenë e Prokurorëve.

Të drejtë për të kandiduar për anëtarë në KLP e kanë vetëm prokurorët e Shkallëve të Para, pasi Osmani ishte prokuror në Prokurorinë për Krime të Rënda. Do të jetë asambleja, ajo që do të caktojë se kush do të jetë anëtari më i ri i qeverisë së Prokurorëve.

Më herët, KPA shkarkoi një tjetër anëtare të KLP-së Antoneta Sevdarin dhe asambleja e Prokurorëve vendosi që kandidati i vetëm në garë, Vatë Staka të bëhej pjesë e këtij këshilli.

Një tjetër anëtar i KLP-së, i ankimuar nga Komisioneri Publik, është Besnik Cani, për të cilin ende nuk është caktuar një datë nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit, se kur do ta zhvillojë për të seancën publike./ABC News Albania 24/7

vate-staka.jpg
ad min17:30 | 06/04/2019

Prokurori i Prokurorisë së Shkodrës, Vatë Staka, kandidon për të dytën herë për të qenë pjesë e Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Gara është mbyllur që në 25 Mars dhe pritet që Prokuroria e Përgjithshme të thërrasë mbledhjen e prokurorëve.

Këshilli i Lartë i Prokurorisë mbeti me 10 anëtarë pas shkarkimit nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit të Antoneta Sevdarit, prokurores që u zgjodh nga radhët e shkallës së parë të  organit të akuzës.

Më 5 Mars, Prokuroria e Përgjithshme njoftoi hapjen e garës me një afat 15-ditor për të gjithë prokurorët e interesuar. Në mbyllje të afatit të aplikimeve, rezultoi se interes kishte shprehur vetëm prokurori i Shkodrës, Vatë Staka.

Prokurori ka konkurruar dhe më herët për të qenë pjesë e KLP-së, por pa mundur te  siguronte votat e nevojshme. Burime nga prokuroria e përgjithshme bëjnë me dije se nuk do të bëjnë një thirrje të dytë, por me 11 Prill do thirret mbledhja e përgjithshme e prokurorëve.

Kjo pasi ligji organik për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë, parashikon se gara për anëtarë të Këshillit të Lartë të Prokurorisë mund të hapet edhe me 1 kandidat të vetëm, për pozicionin vakant.

Por mbledhja do mund të zhvillohet vetëm nëse në të marrin pjesë mbi 50 përqind e prokurorëve. Prokurori i Shkodrës, Vatë Staka, ka aplikuar për të qenë pjesë e Prokurorisë së Posaçme Anti-Korrupsion. Nëse Staka bëhet pjesë e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, atëherë shkon në 24 lista e kandidatëve për SPAK, që do kalojnë në sitën e Vettingut.

Pas përfundimit të procesit nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, do të jetë KLP-ja ajo që do të përzgjedhë 15 anëtarët, që do formojnë SPAK. Anëtarët e Prokurorisë së Posaçme Anti-Korrupsion, duhet të jenë kandidatët me aftësitë më të mira profesionale dhe morale. Sipas ligjit, SPAK do hetojë edhe zyrtarët me të lartë, në detyrë ose jo, që mund të jenë përfshirë në afera korruptive./abcnews.al

antoneta-1280x700.jpg
ent ela16:54 | 04/03/2019

Pasi Komisioni i Posaçëm i Apelimit vendosi të shkarkojë nga detyra prokuroren Antoneta Sevdari, njëherësh anëtare e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, kjo e fundit iu drejtua me një letër të hapur krerëve të institucioneve në vend, përfaqësive diplomatike dhe institucioneve që bëjnë vettingun. Ish-prokurorja e Tiranës u shpreh e indinjuar për motivacionin e shkarkimit. Në letrën e saj Sevdari ka ngritur dyshime për procesin e vettingut duke pyetur nëse po kthehet ai në një proces të korruptuar që krimi po përdor për tu hakmarrë ndaj njerëzve që kanë hetuar kriminelë të rrezikshëm. Sevdari thotë se vetëm për dy arsye mund të jetë shkarkuar, nga paaftësia e atyre që e kanë gjykuar ose ka qenë e urdhëruar./abcnews.al

vlcsnap-2018-08-29-17h28m25s039.png
ad min17:30 | 29/08/2018

Komisioneri Publik ka apeluar vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të Antoneta Sevdarit, prokurore në Prokurorinë e Tiranës. Prokurorja Sevdari, kandidate për Këshillin e Lartë të Prokurorisë, u konfirmua në detyrë nga KPK në 18 korrik 2018. Por në vlerësimin e Komisionerit, institucioni që përfaqëson interesat e publikut në procesin e Vettingut, hetimi i KPK për Sevdarin nuk ka qenë i plotë. Për këtë shkak Komisioneri i është dejtuar Kolegjit të Posaçëm të Apelimit për të riparuar vendimin e dhënë nga KPK./abcnews.al

kpk123.jpg
ad min10:11 | 18/07/2018

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit rikonfirmoi në detyrë prokuroren e Tiranës, Antoneta Sevdari. Seanca dëgjimore me prokuroren Sevdari u zhvillua dje, pasi kjo prokurore u verifikua me përparësi për shkak të kandidimit të saj në Këshillin e Lartë të Prokurorisë. Sevdari ka rezultuar e pastër në verifikimin e tre komponentëve, pasurinë, figurën dhe aftësitë profesionale.

Sipas raportit të ILDKPI, deklarimi i prokurores Antoneta Sevdari është i saktë. Ajo ka burime të ligjshme pasurie. Pjesë e pasurisë është një tokë are 350 m2 në bashkëpronësi të bashkeshortit dhe familjarëve të tij, ndërsa nga puna e bashkëshortit në emigracion ka një apartament prej 96 mijë euro, me të ardhura të justifikuara.
Në kontrollin e figurës, sipas Drejtorise se Sigurimit te Informacionit te Klasifikuar, prokurorja Antoneta Sevdari rezultonte e përshtatshme për vijimin e detyrës. Edhe në lidhje me aftësitë profesionale u paraqit një raport pozitiv nga Prokuroria e Përgjithshme./abcnews.al

kpk-1.jpg
ad min14:02 | 17/07/2018

Në orën 13:00 në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit u zhvillua seancë dëgjimore për prokuroren e Tiranës Antoneta Sevdari. Edhe kjo prokurore verifikohet me përparësi për shkak të kandidimit të saj në KLP. Ajo ka rezultuar e pastër në verifikimin e tre komponentëve, pasurinë, figurën dhe aftësitë profesionale.

Sipas raportit të ILDKPI, deklarimi i prokurores Antoneta Sevdari është i saktë. Ajo ka burime të ligjshme pasurie. Pjesë e pasurisë është një tokë are 350 m2 në bashkëpronësi të bashkëshortit dhe familjarëve të tij, ndërsa nga puna e bashkëshortit në emigracion ka një apartament prej 96 mijë euro, me të ardhura të justifikuara.

Në kontrollin e figurës, sipas DSIK, prokurorja Antoneta Sevdari është e përshtatshme për vijimin e detyrës. Në lidhje me aftësitë profesionale u paraqit një raport pozitiv nga Prokuroria e Përgjitshme. Vetë Sevdari, e pranishme në seancë i ka konsideruar të drejta konstatimet e KPK dhe ka kërkuar konfirmimin në detyrë./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono